Waar overnachten in Corsica? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Corsica? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

28 februari 2023 in Corsica0 reacties

Overzicht met de mooiste hotels & resorts op het Franse eiland Corsica

Tijdens je bezoek aan het Franse eiland Corsica, heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Corsica.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Kaartje met de beste plekken om te overnachten op Corsica

Beste plekken om te overnachten op Corsica

Het hangt af van je voorkeuren en wat je wilt ervaren tijdens je verblijf op Corsica. Zowel de noordkust als de zuidkust van Corsica hebben hun eigen charme en aantrekkingskracht.

  • Noordkust Corsica staat bekend om zijn prachtige landschappen met hoge bergen, dichte bossen, schilderachtige dorpen en rotsachtige kustlijnen met kristalhelder water. Als je van wandelen en outdoor activiteiten houdt, dan is de noordkust van Corsica misschien wel de ideale plek voor jou.
  • Zuidkust van Corsica bekend om zijn uitgestrekte stranden, beschutte baaien en levendige steden en dorpen. Als je op zoek bent naar een zonnige vakantie met watersporten, zoals duiken, snorkelen of zeilen, dan is de zuidkust van Corsica wellicht de ideale plek voor jou. De zuidkust heeft ook veel historische bezienswaardigheden, zoals middeleeuwse steden en oude ruïnes.
  • Beide regio's zijn de moeite waard om te ontdekken.

  1. Overnachten in de hoofdstad Ajaccio

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica, tevens de grootste stad van Corsica. De stad heeft een interessant centrum en een bruisende haven. In 1769 werd Napoleon Bonaparte hier geboren, die hier overal zijn stempel heeft achtergelaten. Een heleboel sites die allemaal op de één of andere manier met deze historische figuur te maken hebben.

Er zijn talloze accommodaties te vinden in het pittoreske stadscentrum. Hier wandel je door de gezellige smalle straatjes langs leuke winkels en cafeetjes. Enkele must-see bezienswaardigheden hier zijn de Chapelle Impériale (de graftombe van de familie Bonaparte), de mooie vissershaven en de indrukwekkende kathedraal Notre Dame de L’Assomption waar Napoleon Bonaparte werd gedoopt.

  • Hôtel La Pinède ligt tussen de zee en de bergen in, aan de kustweg die uitkijkt op de eilandjes genaamd Îles Sanguinaires. Het hotel biedt moderne kamers met airconditioning, een flatscreen-tv, gratis WiFi en een eigen terras. Geniet na een heerlijk ontbijtbuffet van het zonnetje bij het buitenzwembad. Meer info en boeken.
  • Hotel Napoleon is gunstig gelegen in het centrum van Ajaccio, op een steenworp afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden en dicht bij de stranden. Meer info en boeken.
  1. Mooiste hotels in Bonifacio

Bonifacio is uniek in zijn soort. De stad ligt op een 80 meter hoge klif die boven de zee uittorent. Vandaag kan je er nog steeds de middeleeuwse sfeer van weleer opsnuiven. Wandel door de kronkelende straatjes en bezoek de oude vestingmuren.

De bekendste bezienswaardigheid is de citadel die uitkijkt over de haven. Daarnaast kan je ook de populaire kalkgrotten bezoeken en ook de jachthaven, die verscholen ligt tussen een inham in de rotsen, is de moeite waard. Bonifacio is over het algemeen niet de goedkoopste plek om te overnachten, maar je vindt hier en in de omgeving wel veel goede hotels en resorts.

  • Hotel Santateresa ligt op de kliffen van Bonifacio en biedt mooie kamers met uitzicht op zee. Iedere ochtend kan je genieten van een ontbijtbuffet geserveerd in de stijlvolle ontbijtruimte. Meer info en boeken.
  • Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het eigen wellness centrum. Meer info en boeken.
  • Liever overnachten iets verder van het centrum? Dan is Résidence Casarina misschien eerder wat je zoekt. Het hotel biedt stijlvolle kamers voorzien van alle luxe en comfort en een buitenzwembad. Daarnaast ligt het op wandelafstand van het Maora-strand. Meer info en boeken.
  1. Accommodaties in Corte

Corte ligt in het midden van het eiland en is ideaal voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis, want de stad herbergt een oud en een nieuw gedeelte vol historische bezienswaardigheden, traditionele kerken en charmante pleinen. Je vindt hier ook het standbeeld van Pasquale Paoli, een vrijheidsstrijder die vocht voor Corsica’s onafhankelijkheid. Een andere populaire trekpleister is het huis waar de ouders van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus woonden.

Bezoek er ook zeker de citadel van de stad bovenop een heuvel. Het bouwwerk huist tegenwoordig het Musée de la Corse waar je een indrukwekkende collectie kunst kan bewonderen. Ook de mooie groene heuvels en klaterheldere rivieren in de omgeving van Corte zijn een bezoekje waard.

  • B&B A Chjusellina is gevestigd op een werkende boerderij in Corte op Corsica. Deze charmante B&B beschikt over een seizoensgebonden buitenbad en schitterend uitzicht op de bergen. Meer info en boeken.
  • Casa di a Restonica is een 3* hotel in Corte en biedt accommodatie in ruime, modern ingerichte kamers en een heerlijk ontbijtbuffet in de ochtend. Verder heeft het hotel ook een buitenzwembad en een gezellig terras. Meer info en boeken.
  1. De beste hotels in Bastia

Bastia is de authentieke havenstad van Corsica en is misschien niet zo gepolijst als de vele andere op Corsica, maar is daarom niet minder interessant. In deze charmante havenstad kan je het hedendaagse Corsica proeven, zonder de toeristische filter. De historische buurten zijn echt en levendig, een aanrader om enkele hoogtepunten op Corsica te beleven. Enkele must-see bezienswaardigheden hier zijn de historische Paroisse Saint Jean-Baptiste kerk, de Palais des Gouverneurs en natuurlijk de charmante haven.

  1. Waar verblijven aan de westkust van Corsica?

De westkust van Corsica is vooral een natuurbestemming, maar biedt ook veel mooie stranden en kleine authentieke dorpen. Het is een prachtig gebied dat voornamelijk bekend is om zijn indrukwekkende kustlijn met vele baaien, stranden en kliffen. De westkust van Corsica heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters.

Een van de bekendste attracties hier is de Calanches van Piana, een rotsachtige kustlijn met prachtige rode rotsformaties die uit de zee omhoog rijzen. Dit gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een andere populaire bestemming langs de westkust van Corsica is de Golf van Porto, een natuurlijke haven met een prachtig uitzicht op zee en de bergen. Een populaire bestemming voor boottochten, wandelingen en duiken.

  • Residence Roc E Mare Cargèse ligt op een steenworp van het dorpscentrum van Cargèse en biedt verschillende accommodaties, variërend van volledig uitgeruste studio's tot appartementen. Meer info en boeken.
  • Een ander hotel dat aan te raden is, is het Hôtel La Roya in het pittoreske Saint-Florent. Dit hotel ligt direct aan het strand en beschikt over kamers met airconditioning en een prachtig uitzicht. Verder is er ook een zwembad, een gastronomische restaurant en een wellnesscentrum aanwezig. Meer info en boeken.
  • Bergerie du Prunelli is een gezellige B&B in Cauro, op 19 km van Ajaccio. Deze bed and breakfast beschikt over een gemeenschappelijke lounge, een spa- en wellnesscentrum, verwarmde binnen- en buitenzwembaden en fietsverhuur zodat je de omgeving makkelijk kan verkennen. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Calvi

Calvi is een mooie historische stad in het Noordwesten van Corsica en wordt ook wel eens “de tuin van Corsica” genoemd. Het plaatsje bevindt zich in een idyllische baai en vanaf het pittoreske dorp heb je een indrukwekkend uitzicht over de statige bergtop van de Monte Cino die meer dan 2700 meter hoog is. In het centrum vind je heerlijke restaurants en gezellige winkeltjes en bars. Bezoek zeker de charmante haven, de 13de eeuwse Saint-Jean Baptistekathedraal en het mooie zandstrand.

  • Le Mariana is gelegen op de top van een heuvel en je verblijft in gerenoveerde kamers die elk hun charme hebben. Verder kan je de ochtend beginnen met een frisse duik in het seizoensgebonden buitenzwembad met een panoramisch uitzicht op de zee en de bergen. Er zijn ook een hot tub, een sauna en een fitnessruimte aanwezig! Meer info en boeken.
  • Mag het al eens wat meer luxe zijn? Dan is La Villa Calvi wellicht iets voor jou. Dit 5-sterrenhotel ligt op 5 minuten rijden van het centrum van Calvi en biedt maar liefst 5 verschillende zwembaden, een tennisbaan, een fitnesscentrum, een privéstrand en diverse schoonheidsbehandelingen. Verblijven doe je in een van de eenvoudig, elegant ingerichte kamers voorzien van alle nodige comfort. Meer info en boeken.
  1. Leukste verblijven in Porto-Vecchio

Porto-Vecchio bevindt zich in het zuiden van Corsica en is een leuke plek waar je uren kan rondwandelen. In dit populaire stadje is er altijd leven dankzij de jachthaven en het gezellige centrum. Je vindt er tal van karakteristieke pleintjes, winkels en natuurlijk heel wat restaurants en barretjes. Enkele topbezienswaardigheden hier zijn de Place de la République en de Porte Genoise.

Daarnaast is Porto Vecchio één en al schoonheid dankzij de erg mooie omgeving, bestaande uit de massieve heuvels van Ospedale, de îles Cerbicale en niet te vergeten de dromerige stranden van Corsica.

  • Hôtel Le Roi Théodore & Spa bevindt zich nabij het centrum van Porto Vecchio. Sommige kamers beschikken over een lounge-balkon met uitzicht op het zwembad of het park in de omgeving. Verder is er ook een spa waar je kan ontspannen, sfeervolle bar en een restaurant. Meer info en boeken.
  • Hôtel le Belvédère ligt dan weer verscholen tussen pijn-, eucalyptus- en palmbomen, tegenover het oude centrum. Het hotel beschikt over stijlvolle kamers met een eigen terras en uitzicht op de tuin. Verder zijn er ook 2 hot tubs in de openlucht en een overloopzwembad met uitzicht op zee, omgeven door een gemeubileerd zonneterras. Voor een lekker diner kan je terecht in het gastronomisch restaurant of grillrestaurant. Meer info en boeken.
  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?