Waar uitgaan in Napels? Leukste bars, party adressen + clubs

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar uitgaan in Napels? Leukste bars, party adressen + clubs

Waar uitgaan in Napels? Overzicht met de leukste clubs en bars

Napels is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. De Zuid-Italiaanse stad staat bekend om zijn prachtige architectuur en betoverende landschappen, maar ook om zijn bruisende nachtleven dat bezoekers betovert en locals in vervoering brengt.

Terwijl de zon in zee zakt, ontwaakt Napels in een levendige wereld van muziek, dans en verrukkelijke smaken. Of je nu een fervent feestganger bent of gewoon wilt genieten van de lokale sfeer, Napels heeft voor ieder wat wils.

Van sfeervolle bars waar traditionele en moderne invloeden samenkomen tot dansclubs die tot in de vroege uurtjes doorgaan. Het uitgaansleven van Napels is een ervaring die je niet mag missen.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Napels

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

In dit artikel tippen we uitgaansgelegenheden in Napels waar je je onder kunt dompelen in een betoverende ambiance. Laat je leiden door de opzwepende muziek en proef van de passie die het nachtleven van Napels zo uniek maakt.

Kaartje met ligging van bars en clubs in Napels

  1. Piazza Bellini

Het lijkt misschien wat vreemd om een plein te tippen als uitgaansplek, maar het uitgaansleven in Napels speelt zich grotendeels buiten af. Helemaal tijdens de warme zomermaanden waarbij het in de avond nauwelijks afkoelt, komen locals op verschillende plekken in de stad samen voor een aperitief. Het Piazza Bellini vormt een van de plekken waar het gezellig druk is in de avonduren. Rondom het plein zijn er diverse barretjes en eettentjes te vinden waar je een drankje kunt halen of op het terras plaats kunt nemen.

  1. Piazza San Domenico Maggiore

Het Piazza San Domenico Maggiore is een ander plein in het centrum waar Napolitanen zich graag laten zien en tot in de late uurtjes blijven hangen. Omringd door historische gebouwen en verschillende barretjes met terrassen vormt het plein een sfeervolle setting voor een relaxt avondje uit. Ideaal om neer te strijken voor een drankje, je tussen de locals te mengen en te proeven van de Napolitaanse gezelligheid.

  1. Via Bisignano straat

De Via Bisignano is geen bar of club maar een straat in de wijk Chiaia. Aan en rondom deze straat vind je veel barretjes en clubs en is het hier in de avonduren altijd een gezellig druk. Wanneer je in de gezelligheid van het Napolitaanse uitgaansleven wilt duiken en je onder de locals wilt mengen, zit je in de Via Bisignano helemaal goed. In de zomer zitten de terrassen vol, terwijl in de winterperiode de binnenruimtes van de verschillende wijn- en cocktailbarretjes een geliefde plek vormen om na een drukke werkweek te ontspannen met een drankje.

Ga bijvoorbeeld naar 66 Fusion Bar, ideaal om je avond uit in Napels mee af te trappen. De muziek brengt je in de juiste sferen, serveren ze kwaliteitswijnen en goede cocktails en organiseren ze thema-avonden en dj-sets.

OPENBAAR VERVOER: Lees meer over het openbaar vervoer in Napels: hoe je verplaatsen tijdens je bezoek?
  1. Alter Ego

Wanneer je in het centrum van de stad wilt blijven en graag een dansje wilt wagen, dan is Alter Ego een geschikte plek. Deze lounge bar bevindt zich op een steenworp afstand van het Piazza Bellini en is in trek bij zowel locals al toeristen. De bar heeft een moderne inrichting die wordt gemixt met de rijke historie die de stad kent.

Het barpersoneel bereidt heerlijke cocktails waar je vervolgens op de tonen van live muziek aan kunt nippen. Er worden vaak avonden georganiseerd met dj’s waarbij het ook mogelijk is om een eigen nummer aan te vragen. Meer info op de facebook pagina

  1. Barrio Botanico

Barrio Botanico is een stijlvolle bar op de binnenplaats van het historische Palazzo Fondi in het centrum van Napels. Het gebouw is een pareltje en draagt bij aan de unieke sfeer die Barrio Botanico ademt. De binnenplaats is aangekleed met planten en andere bijzondere details die je de indruk geven dat je in een botanische tuin zit. De sfeervolle verlichting maakt het plaatje af en vormt deze setting de ideale plek voor een uitstekende cocktail. Meer info op de facebook pagina

  1. Bourbon Street

Bourbon Street is een leuke jazzclub, te vinden in een straatje achter het Piazza Dante. De club is is geïnspireerd op de beroemde Bourbon Street in New Orleans, een bruisende straat gevuld met clubs, muziek en neonlichten.

In deze kleine club word je op de klanken van jazzmuziek meegevoerd naar andere tijden terwijl je sipt van een uitstekende cocktail. Er zijn avonden met livemuziek en ze organiseren een paar keer week korte jamsessies waar beginnende artiesten aan het publiek laten zien wat ze in huis hebben. Een heerlijke plek om een avondje te genieten op de swingende klanken van jazzmuziek midden in het centrum van Napels. Meer info op de website

  1. Barril

Middenin de vooraanstaande wijk Chiaia kun je bij loungebar Barril neerstrijken voor een relaxte avond buiten de deur. De plek heeft een intieme uitstraling en is perfect wanneer je graag het Napolitaanse uitgaansleven wilt ervaren maar niet per se tot laat in de nacht uit je dak hoeft te gaan.

Op de tonen van jazz en bossanova-muziek geniet je in een knusse omgeving en in goed gezelschap van een heerlijk aperitief met bijpassende hapjes. Precies zoals de Italianen dat graag doen. Barril heeft een brede selectie uitmuntende wijnen, maar ook de cocktails zijn voortreffelijk. Het barpersoneel presenteert graag unieke creaties die je nergens anders op de kaart zult vinden en geven ze bestaande cocktails vaak een speciale twist. Meer info op de website

Wil jij ook Napels bezoeken? Download onze reisgids Napels en Amalfikust, deze bevat een complete rondreis en alle top bezienswaardigheden van de Amalfi kust.

  1. Ambasciatori

Voor een bijzonder avondje uit, kun je terecht bij Ambasciatori in de chique wijk Chiaia. De historische Cinema Ambasciatori, een oude bioscoop, is omgetoverd tot een restaurant en club waar entertainment van hoog niveau wordt aangeboden. In het restaurant kun je aanschuiven voor een showdiner en worden in het discotheek-gedeelte avonden met dj-sets georganiseerd.

Het is goed om te weten dat Ambasciatori een elegante zaak is en er kledingvoorschriften gelden wanneer je besluit tijdens je stedentrip Napels hier een avond heen te gaan. Meer info op de website

  1. Club Life

Club Life is een nachtclub die een stukje buiten het centrum van Napels ligt. Als je zin hebt in een stevige stapavond, neem dan een taxi die je in een kleine twintig minuten naar deze trendy club brengt.

Elke zaterdagavond kun je bij Club Life tot diep in de nacht volledig losgaan op de dansvloer. Er zijn verschillende dj’s die hun kunsten vertonen en de avond tot één groot onvergetelijk feest maken. Meer info op de website

  1. Lanificio25

Lanificio25 is een oude wolfabriek die is omgevormd tot een stijlvolle club. De club bevindt zich achter de historische stadspoort Porta Capuana en vormt de aangewezen plek voor wie graag met de voetjes van de vloer gaat. Op deze originele locatie worden feesten georganiseerd maar de ruimte wordt ook gebruikt voor culture evenementen zoals exposities, theatervoorstellingen en concerten.

Op de karakteristieke binnenplaats, opgeleukt met gekleurde verlichting en tafeltjes, kun je op warme avonden ook buiten genieten van swingende muziek en een verfrissende cocktail. Wanneer je wilt weten of er een leuk feest is tijdens jouw verblijf in Napels, houd dan de website in de gaten. Meer info op de website

TRANSFERTIP: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je misschien wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van en naar de luchthaven van Napels voor € 35.

  1. Flanagan's Bar

Flanagan’s is een kleine maar sfeervolle cocktailbar in de wijk Chiaia. De bar is ontstaan uit de wens om oude tijden te doen herleven en is het hun doel om met iedere cocktail een blijvende herinnering achter te laten. Het menu biedt een breed scala aan cocktails die zorgvuldig zijn samengesteld en met plezier door de barmannen worden bereid.

Wanneer je geen keuze kunt maken, laat je dan verrassen en vraag de barista om speciaal voor jou een drankje samen te stellen. Meer info op de website

  1. Nabilah Beach Club

Nabilah Beach Club ligt een stukje buiten het centrum van Napels, om precies te zijn in Bacoli, onderdeel van de Campi Flegrei. Zoals de naam al doet vermoeden, betreft het een discotheek op het strand. De locatie is betoverend en zorgt de combinatie van de rotsachtige omgeving, de zee, fijne muziek en de juiste verlichting voor een sprookjesachtige sfeer.

Tussen april en eind september worden er wekelijks feesten georganiseerd waar internationale dj’s ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Er zijn ook themafeesten die jaarlijks terugkeren, zoals Dinner in White waarbij duizenden bezoekers volledig in het wit gekleed zich tot in de late uurtjes vermaken. Meer info op de website

  1. Flame

In de wijk Vomero kun je voor een dansje en een drankje aankloppen bij Flame. Flame is een van de beroemdste clubs van het Napolitaanse nachtleven en favoriet bij de Napolitanen zelf. De club heeft een indrukwekkende cocktailbar waar de bartenders de meest spectaculaire drankjes voor je mixen. De club is ook een gewilde locatie voor privé feesten. Wil je er tijdens een verblijf in Napels zeker van zijn dat je bij Flame terecht kunt voor een feestelijke avond, raadpleeg dan de Facebookpagina.

  1. Andere leuke adressen voor een avondje uit in Napels:

  1. Onze tip: Koop een Napels Citycard

  • We raden je aan om de Citycard Napels (Artecard) te kopen wanneer je enkele dagen bezienswaardigheden zal bezoeken in Napels.
  • Met de kaart mag je drie dagen lang gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.
  • Bovendien krijg je gratis toegang tot twee musea naar keuze en korting op alle andere toeristische attracties.
  • Het spaart je dus geld uit én je hoeft je geen zorgen te maken over vervoer in de stad.
  • De voucher die je toegestuurd krijgt, moet je dan ter plekke in Napels uitwisselen voor de Artecard.
  • Bestel je Citycard Napels vanaf € 21 nu online en ga zorgeloos op vakantie.

  1. Auto huren voor je vakantie in Napels en de Amalfikust

Verblijf je voor enkele dagen in Napels of ben je van plan een rondreis te maken langs de Amalfikust? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven bij de aankomsthal. Je vindt er een uitgebreid aanbod van autoverhuurders zoals Avis, Europcar, Hertz, Sixt en Thrifty.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Waar overnachten in Napels?

Pompeï en de Vesuvius bezoeken? Je kan dit perfect doen met Napels als uitvalsbasis. Het aantal hotels en accommodaties is er groot, en daardoor ook betere prijzen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Wijzelf verbleven in het NapoliMia Hotel, gelegen in het centrum van Napels in de gezellige Plebiscito-wijk. Of bekijk onze eigen selectie aan favoriete hotels en verblijven in Napels.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?