Waar overnachten in Antwerpen? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Waar overnachten in Antwerpen? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

20 januari 2024 in Antwerpen0 reacties

Waar slapen en overnachten in Antwerpen? De mooiste hotel's en B&B's

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Antwerpen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Antwerpen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Kaartje waar overnachten in Antwerpen per wijk

  1. Oud klooster: Hotel August

De Belgische architect Vincent Van Duysen opende in een voormalige Augustinessenklooster in 't Groen Kwartier, Hotel August. Oorspronkelijk diende het klooster als verblijfplaats voor nonnen en verpleegsters die gewonde soldaten in het Militair Hospitaal verzorgden. Maar dit chique boetiekhotel is vandaag ‘een hedendaags toevluchtsoord’, al is het sacrale gevoel van het klooster zeker nog aanwezig. Je verblijft in een van de warm en tijdloos ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort.

Naast het prachtige hotel vind je hier ook een restaurant en bar onder leiding van sterrenchef Nick Bril. De gerechten worden grotendeels bereid met verse producten van het PAKT. Er is ook een wellnesscentrum met zwemvijver waar je volledig kan ontspannen. Kortom, alles voor een luxueuze ervaring in Antwerpen. Meer info en boeken.

  1. B&B La gloria no. 10

B&B La gloriano. 10 is een gezellige bed and breakfast op nog geen kilometer stappen van het centraal station van Antwerpen. Winkelliefhebbers zullen het hier zeker naar hun zin hebben want met het openbaar vervoer of te voet geraak je heel snel op de Keyserlei, de Meir en de Groenplaats. Een bezoekje aan de Zoo van Antwerpen is ook zeker de moeite waard.

In deze bed and breakfast overnacht ja al vanaf €99/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Julien

Hotel Julien is een gezellig hotel in hartje Antwerpen gebouwd rondom een groen terras. Het hotel zit gevestigd in twee historische gebouwen uit de 16e eeuw en er werd gebruik gemaakt van veel natuurlijk licht en serene kleuren. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

Even ontspannen? Het wellnesscentrum bevindt zich in de 16e-eeuwse kelders en biedt een stoombad, een sauna en een regendouche. Het hotel is de ideale uitvalbasis dankzij de ligging op een boogscheut van de Meir, de Grote Markt en het Centraal Station. Meer info en boeken.

  1. Hotel Les Nuits

Hotel Les Nuits is een boetiekhotel gelegen in hartje Antwerpen, op wandelafstand van de Meir en de Groenplaats. Hotel Les Nuits biedt een zonnig dakterras, een gezellige lounge en modern ingerichte kamers die variëren in stijl, kleur en decoraties.

Na een heerlijk nachtrust begin je de dag met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd mét champagne, vers sinaasappelsap, thee, koffie, verschillende soorten brood, gerookte zalm, verse fruitsalade, gekookte eieren, yoghurt, ontbijtgranen en diverse soorten beleg. Klinkt heerlijk, niet? Meer info en boeken.

  1. Alesia AT Friday (appartement)

Alesia AT Friday is een modern appartement met 2 slaapkamers en 1 badkamer. Het appartement heeft veel lichtinval en ligt centraal in het hartje van Antwerpen. Bezienswaardigheden als het ModeMuseum, de OLV Kathedraal en de Groenplaats bevinden zich op wandelafstand, hier overnacht je voor € 273. Meer info en boeken.

  1. Hotel Rubenshof

Hotel Rubenshof is een klein familiehotel, gelegen op ‘Het Zuid’ in Antwerpen. De inrichting van het hotel werd door de jaren heen behouden en dat kun je zien aan de neorococo-, neorenaissance-, chinoiserie- en art-nouveaustijl. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en Het Museum van Hedendaagse Kunst liggen op zo’n 10 minuten wandelen. Een kamer boek je hier vanaf €42/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel FRANQ

Hotel FRANQ is een gezellig boetiekhotel in het hart van Antwerpen. Het hotel beschikt over elegant ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort: badjassen, slippers, airconditioning, een Bluetooth-systeem en een flatscreen-tv. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt en 's avonds kan je terecht in restaurant FRANQ voor een culinaire ervaring.

Wil je graag de omgeving verkennen vanop de fiets? Dan kan je bij de receptie (24u/7 geopend) altijd een fiets huren. Meer info en boeken.

  1. B&B Suites@FEEK

B&B Suites@FEEK bevindt zich net buiten het oude stadscentrum van Antwerpen op 350 meter wandelen het MAS Museum. De bed and breakfast heeft vier ruime suites met een modern interieur. De suites hebben elk een welness bad, Nespresso machine, koelkast en Smart TV.

De prijzen voor een kamer starten vanaf €150/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Lucy in the Sky

B& B Lucy in the Sky ligt in het Schipperskwartier in Antwerpen. De bed and breakfast heeft twee ruime kamers met elk een eigen king sized bed, badkamer en terras. Je wandelt er tot het MAS in zo’n 10 minuten. Meer info en boeken.

  1. Gulde Schoen Luxury Studio-apartments

Gulde Schoen Luxury Studio-apartments, is een luxe verblijf in centrum Antwerpen met negen ruime suites. De familie Dembélé (van Rode Duivel Mousa Dembélé) zorgt voor een hartelijke ontvangst van haar gasten. Het verblijf bevindt zich op de Melkmarkt, op 400 meter wandelen van de Groenplaats. Meer info en boeken.

  1. Cabosse, Suites & Spa

Overnachten in een luxueuze suite en genieten van relaxerende wellness? Bij Cabosse, Suites & Spa kan het allebei. Het boetiekhotel is een gerenoveerd herenhuis uit 1864 en ligt net buiten de Antwerpse Leien.

De vier royale suites hebben elk een eigen thema met bijbehorende inrichting en decoratie. Hier betaal je zo’n €395/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hampton By Hilton Antwerp Central Station

Het Hampton by Hilton Hotel Antwerp Central Station ligt zoals de naam het zegt, naast het Centraal Station van Antwerpen. De 145 kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en hebben elk een eigen badkamer. Hier betaal je zo'n €107/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Parkhuys

B&B Parkhuys is een luxe bed & breakfast aan de rand van het historische centrum van Antwerpen. De gezellige accommodatie biedt een unieke combinatie van de persoonlijke gastvrijheid van een B&B met alle comfort van een viersterrenhotel. Geniet hier van heerlijke gerechten in het sfeervolle restaurant, van het zonnetje in de aangename tuin of van een goed boek of glaasje wijn in de lounge.

Het openbaar vervoer bevindt zich op wandelafstand (300 meter) van de bed & breakfast, ideaal dus voor de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Hostel YUST Antwerp

Hostel Yust ligt in Antwerpen Berchem op twee minuten wandelen van het Koning Albertpark. In het hostel kun je naast een bed in een slaapzaal ook een tweepersoonskamer, familiekamer of luxesuite boeken. Gasten kunnen in Antwerpen een bed boeken vanaf €23/nacht en een kamer vanaf €85/nacht. Meer info en boeken.

  1. Antwerp Central Youth Hostel

Toch liever wat minder betalen? Neem dan zeker een kijkje bij Antwerp Central Youth Hostel. Het hostel ligt in de modewijk van Antwerpen, op 500 meter van de Oude Markt. Het is een perfecte plek om goedkoop te overnachten. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis stadswandeling Antwerpen

Een weekendje naar Antwerpen? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Antwerpen. Ideaal om Antwerpen volledig te verkennen op eigen tempo.

Wil je graag nog meer zien? Koop onze volledige stadsgids Antwerpen voor € 8,5 met meer dan 100 highlights, leuke weetjes en de beste adresjes om te eten & drinken (+ GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview stadsgids Antwerpen ter voorbereiding van je bezoek.

Antwerpen

Gratis reisgids Antwerpen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?