Premium

Wandeling langs de mooiste stripmuren van Antwerpen

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling langs de mooiste stripmuren van Antwerpen

  • Startpunt: Centraal Station Antwerpen
  • Eindpunt: Leopold de Waelstraat
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen en een echte trekpleister voor toeristen. De grote winkelstraten, zoals de Meir zijn voor veel mensen bekend terrein. Helaas worden de echte parels van Antwerpen en de verborgen plekjes van de locals vaak overgeslagen bij een bezoek aan deze historische stad.

Opgelet: Onderweg zal je zeker nog andere street art tegenkomen die niet in deze reisgids staat. Aandachtig speuren is de boodschap!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stripmuren wandeling Antwerpen

Deze stripfiguren wandeling neemt je mee langs enkele van de mooiste street art stripmuur werken. De route gaat door populaire wijken en bezienswaardigheden in Antwerpen, waar je naast street art genoeg andere dingen kan zien. Je begint de wandeling bij de Mekanik Strip winkel (bekijk ligging). Dit stripwinkeltje is één van de grootste in Europa en zelfs in de wereld. Enkele bekende figuren die je op deze wandelroute zal tegenkomen zijn Jommeke, Kiekeboe, Cordelia en uiteraard ook het wereldbekende duo Suske en Wiske.

Neem even pauze bij de koffiebar Normo. Het volgende kunstwerk KIM is op de muur van dit tentje terug te vinden. Je kan hier ook je drankjes afhalen en verder de route lopen, terwijl je van je drankje nipt. Als je ervoor kiest om even te gaan zitten bij Normo, kijk dan vooral even naar de stripboeken die in de etalage/vensterbank liggen.

Verder kom je ook nog langs bekende plekjes en bezienswaardigheden zoals de universiteit van Antwerpen, de Sint-Carolus Borromeuskerk op het Hendrik Conscience plein en de prachtige Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het is aan jou waar je gaat stoppen of hoe lang je erover wilt doen. Uiteindelijk stopt de wandeling langs de mooiste stripmuren bij het KMSK in het Zuid van Antwerpen.

OVERNACHTEN: Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier, in het Zuid van Antwerpen kan je verblijven in het designhotel Pilar, pal tegenover het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten. De kamers van Hotel Pilar zijn ingericht in een mix van vintage en designmeubels. Meer info en boeken.

Antwerpen

Gratis preview reisgids Antwerpen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Antwerpen

Ontdek Antwerpen met 5 uitgewerkte wandelingen, langs bekende en minder bekende plekken. De reisgids bevat uitgebreide praktische en achtergrondinfo. Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Route op de kaart


Geschreven door

Xavier Samyn

- 24 april 2024 - Joke

Heerlijke gids om bij de hand te hebben. Ruim voldoende om een weekend de tips te bezoeken of de wandeling te maken😍

- 16 april 2024 - cecile turpijn

Mooie wandeling die ik met vier kleinkinderen gedaan heb. Heel mooie wandeling waar kinderen echt van genieten, mooie levensechte tekeningen. We komen zeker nog eens terug om andere pareltjes van Antwerpen te ontdekken. We hebben ervan genoten.

- 4 december 2023 - Hanneke

Ik ben erg blij met deze reisgidsen. Je komt zo dingen te zien die je anders nooit gezien/geweten zou hebben.

Gratis preview reisgids Antwerpen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?