Premium

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

  • Startpunt: Groenplaats, Antwerpen
  • Eindpunt: Blancefloerlaan 181, Antwerpen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard (zandstroken op L.O.)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve Middenvijver)
  • Toeristische dienst Antwerpen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Het hotel Park Inn by Radisson Antwerpen *** ligt op het plein voor het Centraal Station. Het heeft een score van 8,3/10, een hedendaags en functioneel interieur. Je kan er genieten van veel promotietarieven.

va.89
Boek nu

Wandelroute: Van oud naar nieuw Antwerpen wandelen

Met deze tocht wandel je van het oude centrum naar het nieuwe stadsgebied op de linkeroever. Je vertrekt in de schaduw van de kathedraal op de Groenplaats naar de voetgangerstunnel. Je stapt door de tunnel naar de andere oever, dit is al een attractie op zich. Daarna volg je het wandelpad langs de Schelde naar het flaneergebied van de Antwerpenaar: het Sint-Annastrand met zijn vele eet- en drinkgelegenheden.

Vervolgens wandel je door de natuurgebieden Sint-Annabos en Middenvijver naar de tramhalte. Daar heb je keus uit vier tramlijnen om terug naar het beginpunt te sporen. Er zijn nog meer wandelroutes in Antwerpen: Wandelroute langs de Antwerpse musea, wist je dat je ook vanuit Sint-Anna kan hoppen met de waterbus in Antwerpen?

Liever met een lokale gids op stap? Boek een wandeling of fietstocht in Antwerpen met een lokale gids, bij GetYourGuide kan je annuleren met geld-terug-garantie tot 24u voor aankomst.

Meerdaags bezoek aan Antwerpen? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Antwerpen. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
Antwerpen

Gratis reisgids Antwerpen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Antwerpen

Ontdek Antwerpen met 5 uitgewerkte wandelingen, langs bekende en minder bekende plekken. De reisgids bevat uitgebreide praktische en achtergrondinfo. Volledige reisgids kopen voor € 8,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Antwerpen oud-nieuw: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

280 ervaringen

- 27 februari 2024 - Annemie Henderieckx

Het was een hele fijne wandeling. Eerst begonnen in Oud Antwerpen dat ik nog ken vanuit mijn studententijd om daarna via de voetgangerstunnel terecht te komen op linkeroever waar ik nog nooit geweest was. Dit gaf een totaal ander beeld van Antwerpen. Het leuke eraan was ook dat je een groot deel langs de Schelde wandelt. We gaan zeker en vast ook de andere wandelingen in Antwerpen die we hebben gedownload nog doen. Dankuwel!!

- 16 februari 2024 - Johny Vanspauwen

Top beschrijving!

- 10 januari 2024 - Marijke

Geachte heer, de reisgids vormde een echte meerwaarde. Als koppel verkenden we Antwerpen alm eerder en ook professioneel waren we eerder in 't Stad. Toch kregen we dankzij uw uitgave veel meer te zien dan verwacht. Gezien het regenachtige weer volgden we de wandeling en niet helemaal

- 31 oktober 2023 - Becelaere Guido

Heel leuke wandeling ! Verschillende onbekende pareltjes ontdekt.

- 11 oktober 2023 - Frans Tuyteleers

zeer interessant

Gratis reisgids Antwerpen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?