Premium

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

Volledige reisgids kopen voor € 5

Onderdeel van de volledige reisgids

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

7 438 x gedownload213 ervaringen
  • Startpunt: Groenplaats, Antwerpen
  • Eindpunt: Blancefloerlaan 181, Antwerpen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,5 km
  • Wegdek: Verhard (zandstroken op L.O.)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve Middenvijver)
  • Toeristische dienst Antwerpen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Het hotel Park Inn by Radisson Antwerpen *** ligt op het plein voor het Centraal Station. Het heeft een score van 8,3/10, een hedendaags en functioneel interieur. Je kan er genieten van veel promotietarieven.

va.89
Boek nu

Wandelroute: Van oud naar nieuw Antwerpen wandelen

Met deze tocht wandel je van het oude centrum naar het nieuwe stadsgebied op de linkeroever. Je vertrekt in de schaduw van de kathedraal op de Groenplaats naar de voetgangerstunnel. Je stapt door de tunnel naar de andere oever, dit is al een attractie op zich. Daarna volg je het wandelpad langs de Schelde naar het flaneergebied van de Antwerpenaar: het Sint-Annastrand met zijn vele eet- en drinkgelegenheden.

Vervolgens wandel je door de natuurgebieden Sint-Annabos en Middenvijver naar de tramhalte. Daar heb je keus uit vier tramlijnen om terug naar het beginpunt te sporen. Er zijn nog meer wandelroutes in Antwerpen: Wandelroute langs de Antwerpse musea

Wil je veel zien en doen in Antwerpen? Koop je Antwerp City Card online € 27, hiermee heb je gratis toegang tot alle musea en kerken (incl. Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal) + korting van minstens 25% op toeristische attracties.

Liever met een lokale gids op stap? Boek een wandeling of fietstocht in Antwerpen met een lokale gids, bij GetYourGuide kan je annuleren met geld-terug-garantie tot 24u voor aankomst.

Antwerpen

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Antwerpen

Ontdek Antwerpen met 3 uitgewerkte wandelingen, langs bekende en minder bekende plekken. De reisgids bevat uitgebreide praktische en achtergrondinfo. Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Antwerpen oud-nieuw: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

213 ervaringen

- 4 september 2019 - Fromthemountain

Mooie en duidelijke wandelroute door Antwerpen gemaakt. Op veel mooie plaatsen geweest en op tijd in alle rust alles bekeken. Goede uitleg en niet verkeerd gelopen. Een echte aanrader!

- 16 augustus 2019 - Rita Camier-De Greef

Interessant en zeer handig om een bezoek te organizeren, bedankt!

- 10 juni 2019 - Marilyn Saelens

Gisteren de wandeling gemaakt. Een aanrader. Toch was het begin van de zandvlakte niet erg duidelijk. Misschien pijltjes plaatsen of een bord van de plattegrond richting Natuurgebied Middenvijver. De waterpartijen niet gezien. De terugweg met tram naar de Groenplaats verliep prima.

- 6 juni 2019 - Ria Cornelissen

Einde mei hebben we deze tocht gewandeld. We hebben gebruik gemaakt van de gratis veerdienst, maar hebben misschien daardoor het monument van Koning Boudewijn gemist. Ook punt 6 links aan de 2 bareeltjes was niet echt duidelijk voor ons. En ook de waterpartijen in het natuurgebied Middenvijver spijtig genoeg niet gezien...

- 15 april 2019 - anna peeters

Wij komen regelmatig in Antwerpen en er is zoveel te zien en te doen. Deze reisgids toonde ons toch weer nieuwe gezichtspunten. Met name de wandelingen zijn heel erg fijn. Je komt ook eens op plekken die niet vanzelfsprekend zijn!

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?