FB

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

Download fietsgids Antwerpen

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

787 x gedownload180 ervaringen
  • Startpunt: Groenplaats, Antwerpen
  • Eindpunt: Blancefloerlaan 181, Antwerpen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,5 km
  • Wegdek: Verhard (zandstroken op L.O.)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve Middenvijver)
  • Toeristische dienst Antwerpen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelroute: Van oud naar nieuw Antwerpen wandelen

Met deze tocht wandel je van het oude centrum naar het nieuwe stadsgebied op de linkeroever. Je vertrekt in de schaduw van de kathedraal op de Groenplaats naar de voetgangerstunnel. Je stapt door de tunnel naar de andere oever, dit is al een attractie op zich. Daarna volg je het wandelpad langs de Schelde naar het flaneergebied van de Antwerpenaar: het Sint-Annastrand met zijn vele eet- en drinkgelegenheden. Vervolgens wandel je door de natuurgebieden Sint-Annabos en Middenvijver naar de tramhalte. Daar heb je keus uit vier tramlijnen om terug naar het beginpunt te sporen. Er zijn nog meer wandelroutes in Antwerpen: Wandelroute langs de Antwerpse musea

Antwerpen oud-nieuw

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Antwerpen oud-nieuw: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

180 ervaringen

- 24 mei 2018 - Heylen

Goed bewegwijzerd. Mooie wandeling.

- 18 maart 2018 - Josee Mercken

Verrassend anders en gevarieerde wandeling! Mooi zicht op Antwerpen. Eerste keer tunnel onder Schelde genomen. Heerlijke lunch in de buurt van Sint Anneke, alhoewel het strand zelf tegenviel. Een heerlijke dag beleefd met al wat lentezon.

- 14 januari 2018 - Gommaar Helsen

Tof. Eens wat anders. Vertrekken in de drukke stad en dan via de voetgangerstunnel naar de natuur. Langs de schelde en Sint Anneke naar het bos. En ook de terugrit met de tram is ook weer wat anders. We doen het zeker nog eens.

- 1 december 2017 - Depover Christophe

Zeer leuke wandeling. Een eerste kennismaking met de Schelde. En dat onder het water!Fantastich complex en authentiek.En zeer proper. Ik ken slechtere plaatsen. Sint Anneke kom ik nog eens bezoeken maar dan in de zomer. Ook zeer lekker geluncht daar en perfekte ontvangst. top.

- 2 oktober 2017 - Mia

Het was een mooie wandeling met zicht op Antwerpen vanaf linkeroever. Men kan eventueel ook via het veer terug naar oud-antwerpen.

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Download fietsgids Antwerpen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?