Premium

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

Volledige reisgids kopen voor € 5

Onderdeel van de volledige reisgids

Antwerpen: wandeling van oud naar nieuw

18 439 x gedownload234 ervaringen
  • Startpunt: Groenplaats, Antwerpen
  • Eindpunt: Blancefloerlaan 181, Antwerpen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,5 km
  • Wegdek: Verhard (zandstroken op L.O.)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (behalve Middenvijver)
  • Toeristische dienst Antwerpen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Topper: Park Inn by Radisson Antwerpen

Het hotel Park Inn by Radisson Antwerpen *** ligt op het plein voor het Centraal Station. Het heeft een score van 8,3/10, een hedendaags en functioneel interieur. Je kan er genieten van veel promotietarieven.

va.89
Boek nu

Wandelroute: Van oud naar nieuw Antwerpen wandelen

Met deze tocht wandel je van het oude centrum naar het nieuwe stadsgebied op de linkeroever. Je vertrekt in de schaduw van de kathedraal op de Groenplaats naar de voetgangerstunnel. Je stapt door de tunnel naar de andere oever, dit is al een attractie op zich. Daarna volg je het wandelpad langs de Schelde naar het flaneergebied van de Antwerpenaar: het Sint-Annastrand met zijn vele eet- en drinkgelegenheden.

Vervolgens wandel je door de natuurgebieden Sint-Annabos en Middenvijver naar de tramhalte. Daar heb je keus uit vier tramlijnen om terug naar het beginpunt te sporen. Er zijn nog meer wandelroutes in Antwerpen: Wandelroute langs de Antwerpse musea

Wil je veel zien en doen in Antwerpen? Koop je Antwerp City Card online € 27, hiermee heb je gratis toegang tot alle musea en kerken (incl. Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal) + korting van minstens 25% op toeristische attracties.

Liever met een lokale gids op stap? Boek een wandeling of fietstocht in Antwerpen met een lokale gids, bij GetYourGuide kan je annuleren met geld-terug-garantie tot 24u voor aankomst.

Meerdaags bezoek aan Antwerpen? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Antwerpen. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
Antwerpen

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Antwerpen

Ontdek Antwerpen met 3 uitgewerkte wandelingen, langs bekende en minder bekende plekken. De reisgids bevat uitgebreide praktische en achtergrondinfo. Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Antwerpen oud-nieuw: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

234 ervaringen

- 4 maart 2021 - Johan Schildermans

Oke, veel aan gehad,merci

- 2 maart 2021 - Ann Vermeulen

Aanrader om de stadswandelingen te volgen. Op een beperkte afstand zie je heel veel bezienswaardigheden!

- 28 februari 2021 - Willy Devalkeneer

Na bezoeken aan Liège en Namur (basis = 40 luswandelingen vanuit een treinstation) hebben mijn echtgenote en ikzelf op vrijdag 26 februari Antwerpen aangedaan, meer bepaald de lus van het oude centrum naar Linkeroever. Zoals bij de voorgaande wandelingen kregen wij opnieuw hetzelfde gevoel: waarom hebben wij dit niet eerder gedaan? De wandelingen zijn uitstekend "bewegwijzerd", digitaal makkelijk te volgen via smartphone, met bovendien pertinente en duidelijke beschrijvingen. Voor ons mag het nog een ietsje meer zijn, want bijzonder leerrijk! Eén tip: het zou leuk zijn te weten wanneer bv. een museum, kerkgebouw, ... (bv. kathedraal van Antwerpen en Liège) gesloten is, ten einde onaangename verrassingen te vermijden. Zo konden wij bv. op 26 februari de 4 fantastische schilderijen van Rubens in de OLV Kathedraal in Antwerpen niet bekijken wegens ... gesloten wegens werkzaamheden (die al maanden bezig zijn en nog enkele maanden lijken te gaan duren). Maar dit terzijde; blijf verder borduren op nieuwe ideeën die de coronaperiode leuker en draaglijker maken. Hartelijk Willy Devalkeneer

- 19 december 2020 - Bea Huybrechts

Leuke wandeling door de tunnel naar linkeroever. Prachtig zicht op Antwerpen ondanks de regen...Na terugkomst met tram ook naar het Mas gewandeld. Zeker de moeite om Antwerpen anders te ontdekken!

- 14 december 2020 - Nauwelaers Anita

Zeer mooie en interessante wandeling. We waande ons op vakantie. In het oude gedeelte voelde het alsof we in het verleden waren en in het nieuwe Antwerpen in de toekomst.

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?