FB

Antwerpen Museumroute

1 459 x gedownload357 ervaringen
 • Startpunt: Leopold de Waalplaats, Antwerpen
 • Eindpunt: Leopold de Waalplaats, Antwerpen
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 8,5 km
 • Duur: 4 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toeristische dienst Antwerpen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Culinair genieten in Vlaanderen. Geniet van een tongstrelend diner, proef de lekkernijen van de streek en beland veilig onder de wol in een van de vele logeeradresjes in Vlaanderen.

Stadswandeling Antwerpen: Wandel langs de musea van Antwerpen

Deze Museumroute heeft een breed spectrum, ze bestrijkt een groot gedeelte van het stadsgebied tussen de Schelde en de Leien.

 • Je komt voorbij 15 musea en een evenredig aantal monumenten die het verhaal van Antwerpen vertellen.
 • Je wandelt achtereenvolgens door het trendy zuid, over de Gedempte Zuiderdokken, de Scheldekaaien, het oude stadscentrum, het Eilandje en de belangrijkste winkelassen.
 • Van alle musea geven we het adres van de website waar je alle historische en praktische informatie kunt terugvinden, je hoeft natuurlijk niet alle musea te bezoeken. Het is enkel een kennismaking met het grote aanbod, waaruit je op een ander tijdstip gebruik van kunt maken.
 • De route toont aan dat je de wagen niet nodig hebt om de verschillende locaties te bezoeken, alle musea en bezienswaardigheden liggen op wandelafstand.
 • De totale afstand bedraagt 8,5 kilometer.

Wie dit te veel vindt kan bijvoorbeeld aan de Suikerrui doorsteken naar de Scheldkaaien en zo twee kleinere lussen maken.

Antwerpen Museumroute

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Antwerpen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

357 ervaringen

- 19 september 2018 - Karin

De route ondersteunde het verkennen. De bezienswaardgheden werden goed meegenomen op de route en interessant toegelicht.

- 11 augustus 2018 - Marleen

het was een geweldige ervaring, Antwerpen bezoeken, ik zou graag nog eens terug willen. wat ook op mijn bucket lijst staat is Brussel. doordat ik een tweede kans gekregen heb om te leven, geniet ik er dubbel van, ik heb 2 donorlongen mogen ontvangen in het UZ leuven, Met heel veel dank aan mijn donor en de nabestaanden van mijn donor, dus ook Leuven staat echt wel op mijn lijstje eens te bezoeken. heerlijk het Belgische landje, echt zeer waardevol, en echt lekker eten hebben ze.

- 26 juli 2018 - Henk van de Kaa

Wij hebben de route voor een deel gelopen (het stuk waarin museum Plantijn Moretus ligt). De beschrijving wekte bij onze voorbereidingen ons enthousiasme op. Wij zijn tijdens de wandeling en het bezoek aan het museum beslist niet teleurgesteld!

- 21 juli 2018 - Vancoillie Marie Rose

Heel leuk en gemakkelijk om op deze wijze een route te kunnen bemachtigen , top .

- 9 juli 2018 - Veerle Van Reybroeck

Was weer een toffe route. Wij hebben al meerdere stadswandelingen gedaan en ze zijn allemaal goed. Net genoeg uitleg, niet te veel cijfertjes!

Gratis stadswandeling Antwerpen downloaden

Download fietsgids Antwerpen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?