5 x hippe hotspots en mooiste street art in Willemstad: alle info

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x hippe hotspots en mooiste street art in Willemstad: alle info

26 december 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Ontdek de 5 leukste hotspots en mooiste street art in Willemstad + tips

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao. Je vind er kleurrijke gevels, leuke winkels, restaurantjes, cafétjes, musea en beroemde bezienswaardigheden. Iedereen kent de hoogtepunten van de stad zoals de pontjesbrug, het rif fort en de handelskade. Naast de populaire trekpleisters, is de stad ook dé plek om street art te spotten en kennis te maken met hippe hotspots.

Waar moet je juist zijn om deze te bezoeken? Wij geven je alvast onze 5 favoriete stukjes Willemstad.

Praktische info & tickets voor je reis naar Curaçao

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets10u vliegen naar Curaçao, richtprijs € 875 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Curaçao zijn:
PakketreizenJe reis Curaçao als pakketreis boeken? Boek bij Corendon (va. € 599) of boeken bij Prijsvrij (va. € 1245)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. De wijk Otrobanda

Tegenover de pontjesbrug zie je al meteen de kleurrijke gebouwen van de wijk Otrobanda. Het Brion City Hotel is gelegen midden op het Brionplein. Wandel hierlangs de wijk in en ga op zoek naar de gekleurde murals. Je komt al vrij snel graffiti tegen; van gekleurde tekeningen op muren tot 3D kunst in steegjes.

Wandel op eigen tempo door deze hippe wijk en zorg dat je richting het Bario Hotel wandelt want daar vind je pas de echte kunstwerken. Onderweg kom je langs leuke boetiekjes en snuif je de cultuur van de stad op, dus neem zeker de tijd.

  • Wandel verder door de Breedestraat voor de leukste shops. Je komt in de Ijzerstraat langs een mural beschildert met een jongen die je een oppepper geeft: jij doet er toe!
  • In de Willemstraat zie je 3 mooie Antilliaanse dames op de muur. Dit is een mooi staaltje kunst om te zien. Ertegenover is een prent van een Curaçaos jongetje met een leguaan te zien. De leguaan is typerend voor Curaçao.
  • Ook kom je in deze buurt bijzondere 3D kunstwerken tegen. Er is een kunstwerk van een dame met stukken meloen op haar hoofd op een sokkel geplaatst.
  • Vervolgens ga je naar de Havenstraat om het typisch Nederlandse ‘Delfts Blauw’ te zien op de gevels van de huizen.
  • Onderweg kom je in de Frederikstraat langs mooie schilderkunst in de vorm van dansers op meerdere huizen naast elkaar. Deze schildering is gemaakt door een van de beroemdste kunstenaars van Curaçao.
  • Vanaf de Havenstraat wandel je naar de Van Lennepstraat om een foto te maken op dé hotspot van deze wijk, namelijk de ‘Colorful Steps’. Een belangrijke foto spot. Je bent nu vlakbij het Bario Hotel en de wereldberoemde pontjesbrug.
  1. Punda, de levendige wijk van Willemstad

Het historische centrum van Willemstad bestaat uit vier wijken: enerzijds zijn er de wijken Punda en Otrobanda, die gescheiden worden door de Sint Annabaai, een inham die uitmondt in de grote natuurlijke haven die het Schottegat heet, en anderzijds de wijken Scharloo en Pietermaai Smal, die tegenover elkaar liggen aan de kleinere Waaigat-haven. Dit gebied is, dankzij zijn unieke architectuur en haven, benoemd tot UNESCO-werelderfgoed

Punda

De wijk Punda is een van de meest toeristische wijken van Curaçao. Punda is een van de oudste delen van de stad en is bekend om zijn kleurrijke architectuur, smalle straatjes en historische gebouwen. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden hier zijn de Handelskade, het Fort Amsterdam en de Koningin Emmabrug die Punda verbindt met de wijk Otrobanda.

Het Wilhelminaplein

Wilhelminaplein ligt in het hart van de stad en is vernoemd naar Koningin Wilhelmina der Nederlanden, die van 1898 tot 1948 regeerde. Het plein wordt omringd door historische gebouwen, gezellige cafeetjes en kleurrijke huizen in de typische Caribische stijl. Neem plaats op een van de gezellige terrasjes en bewonder de bijzondere architectuur van de gebouwen.

TIP: Maak een daguitstap en bezoek de levendige wijk Punda met openluchtmarkten, koloniale winkelgebouwen en unieke souvenirwinkels. Nadien kan je lekker ontspannen op Kokomo Beach met een cocktail. Boek je uitstap Willemstad en Kokomo Beach.

  1. Pietermaai-wijk

Deze hippe wijk is nog niet zo lang geleden helemaal opgeknapt en is een echte place to be geworden. Vanaf het Wilhelminaplein in Punda volg je de weg ‘Pietermaai’ om in deze wijk uit te komen. Hier liggen niet alleen de mooiste boutique hotels en hippe cafétjes, je kan er ook prachtige kunstwerken vinden en de meest kleurrijke huizen van de stad zien. Het Wynwood boutique hotel, BijBlauw en de Scuba Lodge zijn de kleurrijkste gebouwen van deze wijk. Het is ook heel leuk om in deze wijk te overnachten, mocht je een accommodatie in Willemstad zoeken.

Ga ook zeker een kijkje nemen bij de toffe cafétjes aan de Nieuwestraat. De hipste hotspot in deze straat is Mundo Bizarro dus maak hier zeker een stop. Daarna kan je om het water heen, door de wijk Scharloo, terug naar Punda.

  1. De Saint Tropez Ocean Club

Deze hippe club moet je echt bezocht hebben tijdens je vakantie op Curaçao. In de wijk Pietermaai ligt het Saint Tropez Boutique Hotel. Binnen dit hotel ligt ook de Saint Tropez Ocean Club. Deze club is modern en chique. Het heeft een fijne sfeer, een geweldige infinity pool met ligbedjes ín het water en bovenal een fantastisch uitzicht op zee. Hier mag je elke dag vanaf 10u relaxen tijdens je bezoek aan de club.

  • De lounge area zorgt voor de lekkerste hapjes en drankjes. Ze hebben goede cocktails, lekkere snacks en heerlijke gerechten. Je kan ook kiezen voor een speciaal voor jou klaargemaakte Shisha. Elke week hebben ze nieuwe smaken.
  • Zolang je iets bestelt mag je genieten van het prachtige zwembad, de loungebedjes en de cabana’s.
  • Bovendien werd er aan alles gedacht, want tijdens je bezoek kan je gebruik maken van de gratis WIFI, kleedruimtes, toiletten en douches.
  • Heb je zin om te geniet van een relaxte dag aan het zwembad met fijne loungemuziek? Dan is dit jouw plek!
TIP: Dit is dé plek om te genieten van een prachtige zonsondergang. En dat ook nog eens vanuit de infinity pool!
  1. Het postmuseum

Wie denkt dat je in Willemstad alleen maar kan shoppen en van de horeca kan genieten, heeft het mis. Er zijn ook verschillende musea te vinden. Een bijzonder museum is het postmuseum. Het museum ligt in een smal straatje in het oudste pandje van Willemstad. Op de gevel staat het bouwjaar 1693. Dit is bijzonder om te zien, zeker omdat de oude details behouden zijn gebleven.

Het museum zelf is leuk voor liefhebbers van postzegels en ook voor kinderen. Je kan er oude postzegels zien van heel vroeger tot nu. De eigenaar is heel enthousiast en vriendelijk en vertelt je alles wat je wilt weten. Er staat een modelvliegtuigje van het eerste postvliegtuig dat door de KLM op curaçao werd geïntroduceerd. Dit vliegtuig maakte het mogelijk om in een paar dagen contact te leggen met Europa. Dat was heel bijzonder in die tijd. Het museum is van dinsdag t/m vrijdag geopend tussen 9u en 16u. De entree kost 3,50 Antilliaanse gulden. Het is zeker een kort bezoekje waard!

LEESTIP: Ontdek nog meer leuke activiteiten op Curaçao die je kan doen tijdens je vakantie.
  1. Waar overnachten in Willemstad?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Willemstad? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Willemstad.

  • Boho Bohemian Boutique Hotel is een knus boetiekhotel in het Pietermaai wijk, het opkomende deel van de stad. Geniet in van het heerlijke zonnetje in de knusse tuin, neem een duik in het zwembad met jacuzzi, sip van je cocktail en geniet van een heerlijke nachtrust in de Boho style kamer. Meer info en boeken.
  • Een ander leuk verblijf in Willemstad is het Renaissance Wind Creek Curaçao Resort. Vanuit het hotel wandel je zo langs de winkels richting de pontjesbrug en de kleurrijke handelskade. 's Ochtends geniet je van vers gebakken pancakes, nadien is het heerlijk relaxen in de infinity pool. Boek je verblijf.
  • Scuba Lodge & Ocean Suites bieden overnachting in een van de historische pastelkleurige panden. De authentieke handelshuizen zijn omgetoverd tot hotelkamers met een hip interieur en voorzien van alle hedendaagse moderne en luxe. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Curaçao

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Curaçao? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Curaçao.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?