Wat te doen op Curaçao? 10 x leukste activiteiten, excursies en tours op Curaçao

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wat te doen op Curaçao? 10 x leukste activiteiten, excursies en tours op Curaçao

10 april 2024 in ABC-eilanden0 reacties

Overzicht met de leukste activiteiten, tours en daguitstappen op Curaçao + waar tickets boeken?

Curaçao staat natuurlijk gekend als een paradijselijke bestemming voor een ontspannen vakantie aan het strand, maar je kan er ook een actieve trip van maken dankzij de vele bezienswaardigheden en uitstappen.

Curaçao biedt een brede waaier aan actieve en ontspannen excursies die meer dan de moeite waard zijn. In dit artikel laten we je kennis maken met de leukste uitjes op het eiland. Zowel voor actievelingen als cultuurliefhebbers is er meer dan genoeg te doen op dit bijzondere stukje aarde.

Praktische info & tickets voor je reis naar Curaçao

Duur5 - 14 dagen ()
Vliegtickets10u vliegen naar Curaçao, richtprijs € 875 vergelijk prijzen bij Cheaptickets of Skyscanner
VerblijvenAan te raden verblijven op Curaçao zijn:
PakketreizenJe reis Curaçao als pakketreis boeken? Boek bij Corendon (va. € 599) of boeken bij Prijsvrij (va. € 1245)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Maak een boottocht naar Klein Curaçao

Een van de mooiste daguitstappen die je op Curaçao kan maken is naar Klein Curaçao, een klein, onbewoond eilandje ten zuidoosten van Curaçao. Het eilandje is ongeveer 1,7 vierkante kilometer groot en wordt omringd door kristalhelder blauw water met een rijke onderwaterwereld, waardoor het een populaire bestemming is voor duikers en snorkelaars. Geniet tijdens je uitstap naar dit bounty eiland, van de ongerepte witte zandstranden en kristalheldere wateren.

Op dit onbewoonde eiland zal je geen gebouwen aantreffen, behalve een vuurtoren uit de 19de eeuw en een paar overblijfselen van een oud scheepswrak. Hierdoor heb je echt het gevoel dat je even helemaal weg bent van de bewoonde wereld en kan genieten van de rust en stilte. Kortom, geen betere plek om er even helemaal tussenuit te zijn dan op Klein Curaçao. Oh ja, vergeet zeker je duik- en snorkeluitrusting niet mee te nemen zodat je kan gaan zwemmen met tropische vissen en schildpadden.

BOOTTOCHT: De enige manier om Klein Curaçao te bezoeken is met de boot. Het eiland ligt op zo'n 2 uur varen van de kust van Curaçao. Boek je dagtocht naar Klein Curaçao en verken de vuurtoren en historische scheepswrakken, of kom gewoon tot rust op het strand van Klein Curaçao. Boek je boottocht Klein Curaçao hier.

  1. Ontdek de onderwaterwereld van Curaçao

Curaçao is niet alleen een ideale bestemming om lekker te zonnen op de mooiste zandstranden maar het is ook een populaire vakantiebestemming bij duikers en snorkelaars. Je vindt er dan ook meer dan honderd duiklocaties en een gemiddelde watertemperatuur van 29°C. Verspreid over het hele eiland vind je verschillende koraalriffen met een regenboog van tropische vissen en andere zeedieren zoals schildpadden, pijlstaartroggen, en zeepaardjes. Absoluut de moeite om deze plekken te ontdekken tijdens je vakantie.

Tijdens deze excursie vertrek je vanuit Willemstad op snorkelsafari. Je bezoekt onder andere het prachtige Playa Piskado waar je kan zwemmen met schildpadden. Boek je snorkelsafari op Curaçao hier.

LEESTIP: Of ga zelf op zoek naar de mooiste snorkel- en duikplekken op Curaçao.
  1. Snorkelen bij de Blauwe Kamer

De Blue Room Cave, ofwel de "Blauwe Kamer” op Curaçao is een prachtige onderwatergrot gelegen aan de westkust van het eiland, in de buurt van de kliffen van het nationale park Christoffel. Wat de grot zo bijzonder maakt, is dat ze verlicht wordt door het zonlicht van buitenaf. Omdat de zon niet direct in de grot kan schijnen, weerkaatst het zonlicht in het water, wat resulteert in een prachtige blauwe gloed.

Ook de onderwater wereld in de grot is prachtig om te zien. Veel kleurrijke vissen zoeken deze beschutte plek op, waardoor je hier regelmatig grote groepen kan zien zwemmen. Wees voorzichtig wanneer je de onderwatergrot in duikt, afhankelijk van het waterniveau kan de opening tussen het plafond van de grot en het water namelijk erg klein zijn. Let dus op dat je je hoofd niet stoot.

Hoe kom je in de Blue Room op Curaçao?

Bekijk alvast dit onderstaande filmpje van snorkelaars die de Blauwe Kamer bezichtigen

  1. Cruise bij zonsondergang

Een cruise bij zonsondergang op Curaçao kan een geweldige en romantische ervaring zijn. Het is een populaire manier om te genieten van het prachtige uitzicht op de zonsondergang over de Caribische Zee terwijl je ontspant op het dek van een boot. Tijdens de cruise vaar je naar de Fuik-baai waar je kan genieten van heerlijke hapjes en champagne terwijl je de schilderachtige kustlijn van Curaçao en het kleurrijke landschap van het eiland bewondert. Afhankelijk van de gekozen tour, kan er ook muziek en entertainment aanwezig zijn.

Boek je cruise bij zonsondergang op Curaçao

  1. Jeeptoursafari langs de noordwestkust van Curaçao

Liever wat meer avontuur tijdens je uitstap? Dompel jezelf onder in het prachtige natuurlijke landschap van de noordwestkust van Curaçao tijdens een jeeptoursafari. Tijdens deze safari langs de noordwestkust van Curaçao ontdek je de ruige kustlijn en het prachtige landschap van het eiland. Het is een populaire én leuke manier om de minder bekende delen van het eiland te verkennen.

Je komt onder meer langs ruïnes van de oude plantages, de natuurlijke jacuzzi “Suplado” en je bezoekt de indrukwekkende Boka Pistol waar de wilde zee tegen de rotsen slaat. Boek je jeepsafari op Curaçao hier.

  1. Het eiland verkennen tijdens een buggytour

Een andere leuke manier om het eiland te verkennen is tijdens deze Buggy Adventure. Met je buggy rijd je off-road buggy en heb je de mogelijkheid om enkele van de minder bekende delen van het eiland te zien, waaronder ruige kustlijnen, afgelegen stranden en pittoreske dorpjes. De excursie gaat over steile beklimmingen en afdalingen, snelle bushpaden, onder de bomen en aan het water met een strandstop. Een geweldige manier om het landschap van het eiland te ervaren. Boek je buggytour op Curaçao hier.

Nog meer excursies en tours die je kan boeken op Curaçao

  1. Bezoek de Grotten van Hato

Niet zo ver van de luchthaven van Curaçao, kan je een grottenstelsel verkennen dat bekend staat als de Hato-grotten. De dag van vandaag worden er meerdere rondleidingen georganiseerd die je langs kalkstenen stalactieten, stalagmieten en oude schilderingen gidsen. De grotten, die 300 000 jaar oud zijn, werden in 1991 opengesteld voor het publiek.

Om de ingang van deze unieke kalksteengrot te bereiken, moet je 49 treden omhoog lopen. Als je eenmaal boven bent, word je beloond met een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving en een lekker koel briesje

TOUR: Je kan een georganiseerde tour naar de Hato grotten boeken, inclusief een bezoekje aan het flamingopark.

  1. Maak je eigen Chichi Doll

Eerst en vooral, wat zijn Chichi Dolls?

Chichi Dolls zijn kleurrijke, handgemaakte beelden van vrouwen met weelderige vormen, typerend voor Curaçao. Ze zijn gebaseerd op het idee van het vieren van het vrouwelijk lichaam en de lokale cultuur van het eiland. De beeldjes worden gemaakt van terracotta klei en zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Ze worden met de hand beschilderd en versierd met verschillende patronen en ontwerpen. Elke Chichi Doll is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid.

Vandaag de dag zijn de Chichi Dolls een erg populair souvenir. Hoe leuk zou het zijn dat jij je eigen souvenir kan maken? Gebruik je creativiteit en breng een bezoekje aan de Serena's Art Factory waar je je eigen Chichi Dolls kan maken. Het personeel geeft je eerst wat meer achtergrondinformatie en een korte uitleg over hoe de beeldjes gemaakt worden. Nadien kan je zelf aan de slag!

  • Maak je eigen Chichi Doll tijdens de “Walk in Workshop” op vrijdagochtend of donderdagavond.
  • Het is ook mogelijk om een workshop op voorhand te reserveren, echter zijn deze berekend op groepen van 12 personen waardoor de workshops erg kostbaar zijn.
  • De Serena’s Art Factory bevindt zich in de levendige Punda-wijk in Willemstad.
  • Meer info op de website.
  1. Struisvogelboerderij van Curaçao

De Struisvogelboerderij van Curaçao is een dierentuin met een Zuid-Afrikaans thema in een prachtig natuurgebied. Tijdens de safaritour wordt je door het park gegidst en verdiep je je als het ware in het leven van de struisvogels. Je hebt zelf de mogelijkheid om de struisvogels te voederen. De rondleidingen duren 45 minuten en vinden elk uur plaats. Behalve struisvogels zijn er nog veel meer dieren te zien, waaronder emoes, alligators, pauwen, varkens en geiten.

Na de rondleiding kan je nog een authentiek souvenirtje kopen in de souvenir shop en nagenieten in het restaurant op het terrein terwijl de kinderen zich uitleven op de voorziene speeltuin. Kortom, een dagje plezier voor het hele gezin! Meer info op de website.

  1. Bezoek het Curaçao windmolenpark

Eventueel kan je ook de windturbines van het Curaçao windmolenpark van dichtbij bekijken en genieten van een wandeling op de boerderij waar de windturbines staan, en al vier generaties in handen van dezelfde familie is. Als je van militaire geschiedenis houdt, bekijk dan het Bullseye Target dat tijdens WO2 werd gebruikt, net ten oosten van het windmolenpark. De ruïnes van Landhuis San Pedro liggen ook dichtbij.

Langs de windturbines, net ten noorden van Tera Kora, liggen een paar grotten verstopt, Kueba di Brua en Kueba Bos di San Antonio. Hier wonen veel vleermuizen. Wil je de grotten verkennen, neem dan zeker een zaklamp mee.

LEESTIP: Op vakantie met kinderen? Bekijk dan zeker onze blogpost met de leukste kindvriendelijke verblijven op Curaçao.
  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Waar overnachten op Curaçao?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je vakantie op het kleurrijke Curaçao? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en resorts op Curaçao.

  • Willemstad: Boho Bohemian Boutique Hotel is een knus boetiekhotel in het Pietermaai wijk, het opkomende deel van de stad. Geniet in van het heerlijke zonnetje in de knusse tuin, neem een duik in het kleine zwembad met jacuzzi, sip van je cocktail en geniet van een heerlijke nachtrust in de Boho style kamer. Meer info en boeken.
  • Jan Thiel Baai: Papagayo Beach Resort biedt prachtige villa's in tropische stijl op wandelafstand van het strand. Verder beschikt het resort ook over een strandclub, een buitenbad, een gezellige lounge en een weelderige tuin. Boek je verblijf.
  • Westen van het eiland: Mondi Lodge beschikt over een buitenzwembad, tropische tuinen en houten bungalows met airconditioning en gratis wifi. Iedere ochtend kan je genieten van een gratis ontbijt en je hebt de mogelijkheid om gezellig samen te barbecueën. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Curaçao

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Curaçao? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Curaçao.

  1. Download onze gratis reisgids ABC-eilanden

Mis niets tijdens je vakantie op de ABC-eilanden met onze gratis reisgids. Deze bevat info over de belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?