Voerstreek Bronnenwandeling langs wandelknooppunten

Voerstreek Bronnenwandeling langs wandelknooppunten

  • Startpunt: Veltmanshuis, Kwinten 7, Voeren
  • Eindpunt: Veltmanshuis, Kwinten 7, Voeren
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 8,3 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Wandelknooppunten
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toerisme Voerstreek

Volg route op kaart met GPS-tracker

Bronnenwandeling in Voeren langs vakwerkhuizen, wijngaarden en een kasteel.

Deze wandeling in Voeren brengt je niet alleen langs bronnen maar ook langs wijngaarden, prachtige vergezichten, vakwerkhuizen, een uniek kasteel met forellenkwekerij en twee Voerense dorpen: Sint-Martens-Voeren en Sint-Pieters-Voeren.

In 2012 werd deze Bronnenwandeling verkozen tot de ‘Mooiste wandelroute van Vlaanderen Vakantieland’. Terecht want het is een wandeling die nooit zal vervelen omdat het landschap en het wandelpad steeds wisselt. Elke bocht brengt je bij een nieuw verrassend zicht.

TIP: Wil je graag meer dan 1 dag in de Voerstreek doorbrengen? Bekijk onze selectie met verblijven in de Voeren.

Voeren + Drielandenpunt

Gratis reisgids Voeren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

52 ervaringen

- 7 maart 2023 - jean

Zalige wandelingen. Proficiat Geert.

- 28 februari 2023 - Ria Hendrickx

we hebben de bronnenwandeling uit de gids gedaan en die was top! korte maar goede uitleg bij de bezienswaardigheden, veel afwisseling, mooie vergezichten, ...

- 30 januari 2023 - Hilaire Mondelaers

Omdat de kerststal met "opgezette" dieren in de kerk van Sint Martensvoeren tot lichtmis (2 februari) te bezichtigen was, heb ik zaterdag 28 januari ook de bronnenwandeling gedaan. Het weer was droog, een beetje koud. Er werd aangeraden om stevige wandelschoenen. Dat was nodig, want heel wat 'holle' wegen bezaaid met keien e.d., een ook bomenwortels. Ik had mijn botten aangedaan, want met het sneeuwwater waren sommige paden drassig, vooral vanaf knooppunt 54 aan de "kolebron". Met wat overdrijving het maakte geen verschil of ik nu langs of in de beek wandelde. Eén keer had ik een knooppunt gemist, en ik heb een extra rondje aan de Veurzerbron 'bij Jetje' gelopen. Dit knooppunt stond schuin op een zeker hoogte enkele tientallen meter vóór de wegsplitsting aangeduid, na de vakwerkhuizen in Veurs. (Ik dacht 63?). Een tegenvaller was dat de viskwekerij met café/restaurant gesloten was half januari/februari. Dus de toegang tot de bron van de Voer was niet bereikbaar. Ik had nog wat tijd over vooraleer het donker werd. (het is nog winter) Dan heb ik ook nog een deel van de complete voerwandeling gedaan Sint-Martenvoeren-Sint Gravenvoeren (knooppunten 47-46-29-31 (Steenboskapel!)-28-29 24) Ik kom zeker eens terug voor de rest van de wandeling in de zomer om wat meer groen te zien.

- 15 november 2022 - Bart Coppé

Als wij een reisje plannen dan kijk ik altijd eens op reisroutes.be of er in de buurt een (stads)wandeling beschreven is, omdat ik weet dat dit steeds zeer goed becommentarieerd is. Ook nu een zeer mooie wandeling, wandelknooppunten duidelijk aanwezig en interessante weetjes over de bezienswaardigheden. Een aanrader, zoals altijd!

- 13 november 2022 - Paul Van de Peer

Een prachtig gebied om tot rust te komen en schitterende wandelingen te maken!

Gratis reisgids Voeren downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?