Voeren 6-dorpen fietsroute

2 066 x gedownload138 ervaringen
  • Startpunt: De Plank, Sint-Martens-Voeren
  • Eindpunt: De Plank, Sint-Martens-Voeren
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 40,0 km
  • Duur: 3,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Volg de knooppunten
  • Toeristische dienst Voerstreek

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen door de zes dorpen van Voeren

Fietsen langs de Voerense dorpjes geeft je een rijk pallet aan kleuren en natuurlandschappen. Met een e-bike zijn de hellingen op deze fietsroute Voeren geen probleem. Eenmaal op de top van een helling krijg je opnieuw een uniek panorama.

Even gaan we de grens over tot in Eijsden, een klein stadje langs de Maas. We brengen je met deze route ook langs bezienswaardige kerken en kapellen, een forellenkwekerij en het Bezoekerscentrum van de Voerstreek. Natuurlijk kom je langs vele terrasjes van horecazaken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de route in te korten.

Voeren-Zesdorpen

Gratis fietsroute Voeren Zesdorpen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Voeren Zesdorpen: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

138 ervaringen

- 17 september 2019 - Charles Meyers

Vorig weekend deze route gedaan. Het is een prachtige route door holle wegen, maar ook heeft men mooie zichten op de glooiende landschappen. Het is wel aangeraden deze fietsroute te doen met een E-bike, gezien sommige steile hellingen. Maar zeker een aanrader.

- 13 september 2019 - Gerets Gabriëlle

De voerstreek is een van onze favoriete fietsroutes. Wij starten altijd aan de kerk in Moelingen vanwege gemakkelijk parkeren. Na een koffietje "onder de poort"; doen we dan een voor een al de dorpjes en bezienswaardigheden. Je moet daar wel even de tijd voor nemen. In st.-Martens-Voeren gaan we dan lekker eten in hostellerie "De Cantarel", is zeker aan te bevelen. Het is daar rustig vertoeven in het groen en een vriendelijke en vlotte bediening. Bij het fietsen naar Eysden is het even opletten dat je nr 77 vindt of niet mist. Werken bij 's Graven-voeren maakten het danig moeilijk met een grote omleiding. Ook de jaarlijkse kermis in Moelingen maakte het huiswaarts rijden ingewikkeld. Al bij al is het elk jaar voor ons een topper in onze fiets uitstappen.

- 12 september 2019 - Marie-Paule Van Cappellen

Zeer mooie fietsroute. Mooie zichten over het landschap. Zeker aan te raden.

- 6 september 2019 - Jaak cox

Heel mooie fietsroutes zeker voor herhaling vatbaar.

- 3 september 2019 - Van Grimbergen

Het was een geweldige fietstoer. Wel bij momenten zwaar, maar de natuur en de uitzichten maakten alles goed. Zeker een aanrader. Fietsroute was zeer goed aangegeven.

Gratis fietsroute Voeren Zesdorpen downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?