Ponta de São Lourenço PR8 wandeling op het schiereiland van Madeira

Koop de volledige reisgids voor € 10

Ponta de São Lourenço PR8 wandeling op het schiereiland van Madeira

  • Startpunt: Baía d'Abra
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,5 km
  • Duur: 3 uur

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Ponta de São Lourenço PR8 wandeling op Madeira

Tijd om een van de grootste natuurreservaten van het eiland te bezoeken: het Ponta de São Lourenço schiereiland en de kleine eilandjes ernaast. De wandeling naar Cais do Sardinha PR8 is een echte aanrader. De wandelroute begint in Baía d'Abra en gidst je 3 km lang door een indrukwekkend, kaal basaltlandschap dat totaal verschilt van de rest van het eiland.

Je kan er de fauna en flora en het kristalheldere water bewonderen en een bezoek brengen aan het Onthaalhuis, dat natuurwachten ondersteunt. Nieuwsgierige hagedissen komen graag even hallo zeggen tegen wandelaars. Er zijn op dit schiereiland tal van fantastische uitzichtpunten en wandelpaden om te verkennen.

Bewonder Ponta do Rosto en Ponta do Castelo en wandel eventueel helemaal tot aan de Miradouro Ponta do Furado. Het is een van de meest pittoreske delen van Madeira en een van de hoogtepunten van je reis. Vergeet niet om wat water mee te nemen en bescherm jezelf met zonnecrème in de zomer. GPS: 32.743006,-16.700863.
Meer actuele info over deze wandeling vind je hier.

Meer info over deze wandeling?

  • Afstand: 7,5 km
  • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
  • Wandelduur: 3 uur

Ben je nog op zoek naar een verblijf in Madeira? Bekijk onze favoriete verblijven op Madeira hier, zo verblijf je op de leukste plekjes.

Bekijk alvast deze video van onze Ponta de São Lourenço PR8 wandeling

Madeira

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Madeira

Ontdek Madeira via een volledig uitgewerkte rondreis van 10 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Stadswandeling in Funchal en 10 PR wandelroutes, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Met de wagen

Beschik je over een huurauto op Madeira dan kan je eenvoudig naar de startplaats van de hike rijden. Er is voldoende parking en parkeren langs de weg is ook perfect mogelijk. Ligging van de parking op de kaart. Vanuit Funchal is het zo'n 30 km rijden (30 à 40 minuten).

Ga mee met een tour

Je kan ook mee met een gids, zo kom je nog meer te weten over de flora en fauna van het schiereiland tijdens een begeleide wandeling. Maak een privéwandeling van 4 uur door een deel van het natuurpark van Madeira. Boek je wandeling met gids hier.

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?