Freiburg: Münster en shopping

2 241 x gedownload89 ervaringen
  • Startpunt: Bertoldstrasse, Freiburg
  • Eindpunt: Bertoldstrasse, Freiburg
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,3 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: verhard (soms trappen)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toerisme Zwarte Woud

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Wandeling Freiburg, wandelen langs bezienswaardigheden

Freiburg is de belangrijkste stad van het Zwarte Woud. Wie wil gaan winkelen in het zuiden gaat naar Freiburg. Je vindt er een belangrijk winkelcentrum maar dat is niet het enige.

De Münsterkerk is een waar monument en het Augustinermuseum mag je al evenmin missen. Niettegenstaande het volledige historische hart van Freiburg werd verwoest op het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft het zijn charme van weleer niet verloren.

In onze blogpost ontdek je nog meer bezienswaardigheden in het Zwarte Woud. Wist je dat we ook een complete uitgestippelde, gratis rondreis door het Zwarte Woud hebben?

Onze tip: Ga je op weekend of vakantie naar Freiburg? Bekijk hier de mooiste Wellness hotels en kleinschalige hotels in het Freiburg. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Freiburg

Gratis stadswandeling Freiburg downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Freiburg: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

89 ervaringen

- 25 juni 2021 - ABBELOOS DIRK

gaan met de motor op rondreis door het zwarte woud en de stadswandeling van Freiburg past daar perfect bij. Met dank daarvoor. Kleine opmerking: vermelden van parkeerplaatsen

- 17 september 2020 - Ivan Elegeert

Heel goede stadswandeling in Freiburg, langs alle bezienswaardigheden.

- 10 augustus 2020 - hildo kroon

Was erg leuk om deze route te lopen.

- 19 juli 2020 - Sara

We vonden de wandeling leuk maar kort. We voegden zelf nog een stukje toe door aan de Schwabentor, ongeveer halverwege de wandeling, de ring over te steken via de voetgangersbrug. Daar klommen we een stukje omhoog en kwamen we bij “Kastaniengarten”, een outdoor bar waar je kan genieten van een frisse pint en een prachtig panorama! Klim je hierna nog iets verder omhoog wordt het uitzicht nog beter. Je bent hier ook even weg van de drukte van de stad, in de natuur, en kan makkelijk de weg naar het centrum terugvinden gezien de kathedraal van ver te zien is. Opgelet: we zagen bij het binnenrijden van de stad (op de autostrade, dus omkeren ging niet meer op dat punt) plots dat je vanaf daar een milieusticker zou moeten hebben. Dit wisten we niet, dus hopelijk volgt er geen boete.

- 13 juli 2020 - Mieke Yde

Ik downloade opnieuw jullie reisgids omdat ik toch al positieve ervaringen had. Deze reisgids vond ik echter te beknopt. De uitleg was zeer beperkt, en veel mooie gebouwen waren niet eens vermeld. Freiburg is gezellig en verkeersvrij, maar na een paar uurtjes hadden we er genoeg van. Beter dan om ook de Schlossberg erbij te betrekken. Dan heb je een mooi uitzicht over de altstad.

Gratis stadswandeling Freiburg downloaden

Download autoroute Zwarte Woud

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?