FB

Wandeling Baden-Baden

792 x gedownload28 ervaringen
  • Startpunt: Kaiserallee, Baden-Baden
  • Eindpunt: Kaiserallee, Baden-Baden
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard (soms trappen)
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Ja, behalve thermen en kerk
  • Toerisme Zwarte Woud

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Wandeling Baden-Baden, wandelen langs bezienswaardigheden Baden-Baden met wandelroute

Baden-Baden is een kuuroord, een shoppingstad, een cultuurcentrum, een congresstad en is bovendien prachtig gelegen in een vallei van het Zwarte Woud. We wandelen met deze wandelroute langsheen al die aspecten van Baden-Baden. Starten doen we aan de 'Trinkhalle' waar je kan drinken van een van die geneeskrachtige bronnen. We geven je tips voor een rondleiding in de beroemde Casino en het nieuwe Festspielhaus. We wandelen langs de twee belangrijkste thermen en klimmen doorheen de oude stad van Baden-Baden. Uiteraard vergeten we de winkelstraat niet en de terrasjes. Het mooiste laten we voor het laatst: de Lichtentaler Allee, een wandelpad langs het water tussen het groen en in het centrum gelegen. Het is een luswandeling waardoor je overal op de wandeling kan inpikken, er liggen immers veel hotels langs de route.

Baden-Baden

Gratis stadswandeling Baden-Baden downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Baden-Baden: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

28 ervaringen

- 17 juli 2018 - Paul Falise

Dit is zeer goed en ik heb het snel bekomen

- 9 mei 2018 - Bart vrm

Mooie wandelroute passeert bijna alle bezienswaardigheden van de stad, maar zoals in andere reacties reeds vermeld zou ik de Lichtentaler strasse nemen tot aan de kerk en het congrescentum dan de Ludwig-Willheim-Platz vervolgens rechtdoor de Marie-Viktoria-Strabe in tot aan de Bertholdstrabe deze links in tot aan de Bertholdplaz rechts af en zo kom je ook aan de Russische kerk. Vandaar zou ik de kerk op de linkerzijde houden en de Robert-Koch-Strabe nemen aan het kruispunt rechtdoor de Ludwig-Wilhelm-Strabe daarna neemt de straat een bocht nabij de botanische tuin daar ga je rechtdoor het park in net over de rivier (Oosbach) neem je het wandelpad rechts dat evenwijdig meeloopt met de Oosbach. Die volg je tot in het centrum daarna volg je terug de beschrijving punt 8. Deze optie is een manier minder aantrekkelijke buurt te omzeilen.

- 11 februari 2017 - Jim

Wij hebben de wandeling in de winter gedaan, dan mis je wel de bloemenpracht. Baden Baden is een zeer mooie stad met een open ruimte gevoel. Goede, duidelijke uitgestippelde wandeling. Wij zijn met de trein gekomen. Vanaf het station neem je best de bus (201,205,2018,...) naar het centrum tot halte museum. Nog een tip: neem de bus (204 of 205) naar de Merkur Seilbahn. Boven heb je een prachtig uitzicht op Baden-Baden. Je kunt terug naar beneden wandelen (4km) of je neemt de Seilbahn terug.

- 19 augustus 2016 - Hervé Desmet

prachtige en zeer propere stad, mooie en goed te volgen wandeling met interessante praktische handleiding, mooie gebouwen, prachtig park. misschien enkele tips geven waar men de wagen kan parkeren tijdens de wandeling, minstens 4h. zeker de moeite waard

- 10 juni 2016 - Griet Michiels

Het was deugddoende Baden-Baden terug te zien na 36 jaar. De wandelroute was hierbij een praktische handleiding. Wilden we links of rechts wat meer zien, stapten we van de route af maar we konden ook altijd weer aansluiten. Kortom: een mooi gebruikersvriendelijk plan om Baden-Baden te (her)ontdekken.

Gratis stadswandeling Baden-Baden downloaden

Download autoroute Zwarte Woud

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?