Waar overnachten in Rotterdam? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Rotterdam? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

16 mei 2023 in Rotterdam5 reacties

Tips voor bijzondere, leuke en originele verblijven in Rotterdam, waar overnachten in Rotterdam?

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Rotterdam heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Rotterdam!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

  1. Room Mate Bruno

Het boetiekhotel Room Mate Bruno ligt in de wijk Feijenoord en is gevestigd in een voormalig theehuis van de Oost Indische Compagnie in Rotterdam. Dit gebouw met 4 verdiepingen biedt uitzicht over de Maas en ligt op wandelafstand van de Markthal Rotterdam. Ideaal als je snel even een lekkere hap wilt afhalen. Je overnacht in kleurrijke en designvol ingericht kamers en elke ochtend kan je genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Verder kan je altijd even ontspannen op het dakterras met uitzicht over de stad. Meer info en boeken.

  1. ss Rotterdam

Het oude stoomschip Rotterdam was ooit het vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn en bracht passagiers van Rotterdam naar New York. Tegenwoordig ligt het schip stil aan de kade en kun je erin overnachten. Meer te weten komen over het ss Rotterdam? Een kajuit boek je er vanaf €134/nacht. Meer info en boeken.

  1. Cityhub Rotterdam

CityHub Rotterdam is een speciaal en modern hotel in het centrum van de stad. Gasten overnachten er in een eigen cabine met kingsized bed en krijgen er een kluisje om hun gerief in op te bergen. Met een digitale armband, kun je zelf in-en uitchecken, een drankje kopen en je slaapcabine sluiten, alles draait rond technologie en comfort.

Een persoonlijke cabine boek je hier vanaf €50/nacht. Meer info en boeken.

  1. Stayokay

In het hostel Stayokay kun je overnachten in een van de populairste gebouwen van Rotterdam. De Rotterdamse kubuswoningen zijn modern ingerichte kamers in de vorm van een kubus. In dit unieke verblijf overnacht je in een gedeelde kamer of een privé kamer.

Een bed in een gedeelde kamer kost je €24/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel New York

Wat we vooral bijzonder vinden aan Hotel New York is het prachtige pand. Dit authentieke gebouw staat pal tussen moderne wolkenkrabbers en springt daarom des te meer in het oog. Bovendien heeft dit hotel een boeiende geschiedenis: vroeger was het namelijk in gebruik als hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, of met andere woorden de plaats waar heel wat Nederlanders naartoe kwamen om de oceaan over te steken richting USA.

Tot op vandaag is de authenticiteit van het gebouw heel mooi bewaard gebleven, maar gebeuren er binnen ondertussen wel andere dingen. Zo kan je er al enkele jaren heerlijk gaan eten en drinken, maar ook overnachten. Dat doe je dan uiteraard in een prachtige kamer of suite met een inrichting die perfect past bij de uitstraling van het Hotel New York. Hier betaal je € 122/nacht Meer info & boeken.

  1. King Kong Hostel

King Kong Hostel ligt in het centrum van het ‘Cool District’ in Rotterdam. Sinds 2014 kun je er een bed in een slaapzaal of een eigen kamer boeken. In de omgeving van het hostel vind je heel wat gezellige restaurants en bars. Een slaapplek boek je er al vanaf €22/nacht. Meer info en boeken.

  1. Wikkelboat

Heb je altijd al eens willen overnachten in een bootje op het water? In Rotterdam kan het! De Wikkelboats liggen op de mooiste jachthaven van Rotterdam: ‘The Red Apple Marina’. Bezoekers kunnen overnachten in een van de twee Wikkelboats en kunnen er gebruikmaken van de verwarmhet bubbelbad. Een Wikkelboat boek je vanaf €170/nacht. Meer info en boeken.

  1. H2OTEL Rotterdam

Graag origineel overnachten tijdens je verblijf in Rotterdam? Het H2OTEL Rotterdam biedt unieke accommodaties drijvend op het water van de Wijnhaven. Dit stijlvolle hotel heeft ook een tentoonstellingsruimte voor kunst, een sfeervolle bar en een comfortabele loungeruimte waar je kan bekomen van een drukke dag in de stad.

De individueel ingerichte kamers van het H2OTEL Rotterdam beschikken allemaal over een andere stijl en moderne faciliteiten, zoals een lcd-tv en gratis WiFi. Sommige kamers bieden uitzicht op het water, om het verblijf extra bijzonder te maken. Meer info en boeken.

Wil je het graag nog wat specialer maken? Je kan ook altijd een leuke picknickboot huren om van het ontbijt, de lunch of het diner een extra bijzondere gebeurtenis te maken. Bij mooi weer is het terras een heerlijke plek om buiten te zitten en te genieten van het uitzicht over het water!

  1. Sparks Hostel

Het Sparks Hostel ligt aan het water in het centrum van Rotterdam, op 350 meter wandelen van het station. De bekende ‘Witte de Withstraat’, waar er veel gezellige restaurants en bars zijn, ligt op 11 minuten wandelen. Gasten kunnen een privékamer of een bed in een slaapzaal boeken. Hier slaap je al voor € 18/nacht. Meer info en prijzen.

  1. Mainport Design Hotel

Het Mainport Design Hotel is een vijfsterrenhotel, gelegen aan de oevers van de Maas met een sensationeel uitzicht. Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor wie de stad wil ontdekken en nadien wil genieten van pure luxe en wellness. Een kamer of suite boek je hier vanaf €153/nacht. Meer info en boeken.

  1. Thon Hotel Rotterdam

Het Thon Hotel in Rotterdam ligt aan de Maas met een uitzicht op de bekende ‘Erasmusbrug’. Het hotel ligt op twee kilometer van het centraal station van Rotterdam en net naast Het Koetshuys en Het Park. Het winkelgebied de Coolsingel ligt op 1 kilometer stappen. In het Thon Hotel overnacht je vanaf €104/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Simone

B&B Simone ligt in een rustige en groene omgeving in Rotterdam. De B&B heeft 2 ruime tweepersoonskamer en 1 volledig, modern appartement ter beschikking. Het centraal station ligt op één kilometer wandelen. Gasten kunnen een kamer boeken vanaf €74/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. B&B Walenburg

B&B Walenburg bevindt zich in een rustige buurt op 1 kilometer van het station van Rotterdam. Gasten kunnen er overnachten in een gezellige kamer met balkon en uitzicht op de tuin. Een kamer in deze bed and breakfast kost je €105/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. De Euromast

De Euromast in Rotterdam ken je wellicht als bezienswaardigheid, maar er zit ook een hotelsuite in verborgen op maar liefst 100 meter hoogte! Dit zijn echter wel luxesuites met hot tub, privé balkon en alles erop en eraan. Er is dus ook wel een prijskaartje aan verbonden, maar beeld je eventjes in met wat voor een waanzinnig uitzicht je hier kan ontwaken! Hier betaal je zo'n € 400/nacht, meer info & boeken.

  1. Nhow Hotel

Het very trendy Nhow Hotel in Rotterdam is ook echt een aanradertje. Hoewel dit hotel op zich niet uniek is in Rotterdam (Nhow is ook te vinden in Amsterdam, Berlijn, Milaan…) is de locatie ervan wél erg speciaal. Het is namelijk gelegen in ‘De Rotterdam’, een indrukwekkend gebouw bij de eveneens indrukwekkende Erasmusbrug. Je kan je dus wel voorstellen dat je vanuit het Nhow Hotel een spectaculair uitzicht hebt over de City of Architecture (bijnaam Rotterdam)!
Hier slaap je voor €130/nacht. Meer info & boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Rotterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip of stedentrip Rotterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. We stelden een complete stadswandeling samen langs alle highlights van de stad. Download je gratis reisgids Rotterdam. Wil je graag nog meer zien van Zuid-Holland, koop dan onze reisgids Zuid-Holland met een complete rondreis.

Zuid-Holland

Gratis wandeling Rotterdam downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 16 november 2022 - Jean Pierre De Smet8

Een bruisende havenstad dewelke je zeker eens in je leven moet bezoeken. Van de Euromast tot de bruisende binnenstad. Hier wordt geleefd.

- 2 november 2022 - JEAN PIERRE DE SMET

Onbekende waterstad, met pittige leuke details samen met de bevolking, maar echt het bezoeken waard. Enorm leuke sfeer.

- 12 september 2022 - Els De Rycke

Hostel ROOM, vriendelijk, prima prijs-kwaliteit verhouding, in centrum, aan mooi haventje

- 10 juni 2022 - Peter

Wij zijn toevallig bij De Logeerboot Visithor terecht gekomen. Precies wat we zochten, een bijzondere plek met wat rust maar toch midden in de stad. De eigenaren waren erg aardig en de prijs viel ons alles mee. Voor als je nog iets zoekt zou ik dit zeker aanraden.

- 16 september 2020 - Kris Mertens

We hebben in Rotterdam overnacht in het Marriott Hotel vlakbij het Centraal Station, dus uitstekend gelegen. Mooie, ruime kamers met een ietsje verouderde badkamer. De Reisroutes stadswandeling heeft ons een boeiende stad laten zien. Handige gids !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?