De Euromast in Rotterdam bezoeken? Info, tickets boeken + overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 10

De Euromast in Rotterdam bezoeken? Info, tickets boeken + overnachten

16 mei 2023 in Rotterdam2 reacties

Een van de meest bekende bezienswaardigheden van Nederland is de Euromast in Rotterdam. Deze toren is het letterlijke hoogtepunt van het land: met zijn 185 m is het op dit moment het hoogste gebouw van Nederland. De iconische toren is al van ver boven de andere hoogbouw van de skyline te zien. En met het hoogste gebouw van het land, komt ook het mooiste uitzicht.

De Euromast kan je bezoeken, boek je tickets hiervoor best online (zo sla je de wachtrij over), maar wist je dat je er ook kan overnachten? Alle info in dit artikel.

Tickets voor de Euromast in Rotterdam kopen

De Euromast bezoeken zonder wachtrijen + zeker zijn dat je naar de top kan? Voorkom de ontgoocheling dat je niet naar de top kan wegens volzet, boek daarom je ticket online.

Wist je dat je ticket kan annuleren tot 24u voor aanvang met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden bij GetYourGuide.

Nog meer tours en activiteiten in Rotterdam

Inhoud artikel

  1. De Euromast

De Euromast werd ter gelegenheid van de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 1960 gebouwd. Dit was de allereerste editie van de Floriade, de opvolger van de Flora internationale bloemententoonstellingen. De Rotterdamse architect Huig Maaskant werd gevraagd om voor dit grote evenement een nieuwe uitkijktoren aan de rand van Het Park te ontwerpen.

Niet alleen bood de toren uitzicht over de tuinbouwtentoonstelling, het werd ook het herkenningspunt van de stad voor iedereen die via de snelweg Rotterdam binnen gereden kwam.

Wil je meer ontdekken van Rotterdam, bekijk dan zeker welk andere must-sees we hebben uitgestippeld om van jouw bezoek de ultieme uitstap te maken!

Euromast in duizelingwekkende cijfers

  • Voor de vorm van de toren focuste Huig Maaskant zich op de mast van een schip. De toren is gemaakt van gewapend beton.
  • Aan de onderkant heeft het een diameter van 9 meter, waarbij de muren 30 cm dik zijn.
  • Voor de stabiliteit van het gebouw werd er een blok beton van 1.900.000 kg als onderdeel van de fundering geplaatst, waardoor het zwaartepunt onder de grond kwam te liggen.
  • Het kraaiennest, waar het observatieplatform en het restaurant zich bevinden, is gemaakt van staal en weegt 240.000 kg.

Indrukwekkende en unieke skyline van Rotterdam

Na de opening van de Euromast bleef Rotterdam doorgroeien en al snel ontwikkelde de skyline van de stad zich met steeds meer hoge gebouwen. Sommige zelfs hoger dan de Euromast, zoals het Erasmus MC dat in 1968 gebouwd werd. Maar de Euromast liet zich niet kennen en werd twee jaar later opnieuw de hoogste toren door het toevoegen van de Space Tower. Sindsdien mag hij zich, met zijn 185 meter, de hoogste toren van niet alleen Rotterdam maar van heel Nederland noemen.

Helaas zal het niet lang meer duren tot het de titel van het hoogste gebouw van Nederland zal moeten doorgeven. In 2018 werd de goedkeuring gegeven om een nieuw appartementen- en kantorencomplex, de Zalmhaventoren, te bouwen in Rotterdam. Dit gebouw zal bij de voltooiing in 2021 een uiteindelijke hoogte hebben van 215 meter en daarmee de Euromast van zijn hoge troon stoten.

Onze tip: Rotterdam verkennen op eigen tempo? Download onze gratis stadswandeling Rotterdam en kom langs de mooiste plekjes van de stad.
  1. Een bezoekje brengen

Je bezoek aan Rotterdam is niet compleet als je de stad niet hebt bezichtigd vanop de Euromast. Op 30 seconden tijd sta je de skyline van Rotterdam te bewonderen op het panoramaplatform. Dit platform biedt je een 360 graden zicht op de stad. Op verschillende plaatsen binnen zijn borden te vinden die je meer uitleg geeft over wat er voor je staat.

Zo kan je Het Park, de Erasmusbrug, hotel New York, het Feyenoordstation de Kuip, het schip SS Rotterdam, het Erasmus MC, het Museumpark en de wereldhaven van Rotterdam zien, allemaal vanuit één plek. Bij goed weer is het zelfs mogelijk om, in de verte, de torens van Den Haag en de koeltorens van Antwerpen te zien.

Een trap naar 112 meter hoog

Vanaf het panoramadek is het mogelijk de trap te nemen tot op een hoogte van 112 meter. Van daaruit kan je een glazen lift nemen die je nog meer de lucht in schiet, namelijk tot het hoogste punt. De lift schiet je nu wel niet helemaal de lucht in, langzaamaan klimt hij omhoog terwijl hij 360 graden draait waardoor je een prachtig uitzicht verkrijgt. Terwijl je aan het genieten bent van het zicht wordt er in verschillende talen over de geschiedenis van de Euromast verteld. Inderdaad, de glazen lift van Willy Wonka is er niks tegen.

Onze tip: Geld besparen tijdens je bezoek aan Rotterdam? Koop je Rotterdam Welcome Card hiermee krijg korting in musea, op rondvaarten en haal je het meeste uit je bezoek aan de stad.

Enkel voor echte speurders

Voor kinderen is er een extra speurtocht door de Euromast voorzien waarbij ze de mascottes Ziza, NomNom en Rox kunnen leren kennen. Deze speurtocht kost €2. Ook wordt er op zondag en in de schoolvakanties op woensdag en zaterdag activiteiten georganiseerd in de Kidsclub in het restaurant Deli.

Een stukje Euromast bij je thuis

Deze ervaring wil je ongetwijfeld blijven koesteren. Neem dus zeker genoeg foto's maar ga ook zelf op de foto in de houten klompen. De ideale foto om aan je koelkast te hangen, vind je niet? Liever een magneet of postkaartje? De souvenirwinkel beneden kan je daarbij wel helpen dan.

  1. Dinner in the sky

Krijg je niet genoeg van het adembenemende uitzicht? Neem dan plaats in de brasserie. Deze bevindt zich onder het panoramaplatform en biedt je brunch, lunch en diner aan. Maar ook een high tea, high wine of gewoon een borrel staan op de menu. De verschillende arrangementen zijn dagelijks te verkrijgen.

Wel dien je te reserveren via de website. Het restaurant biedt met Kerst ook speciale kerstarrangementen aan en organiseert op Oudejaarsavond een New Years Party. Ook zijn de aparte zalen exclusief af te huren voor maximaal 350 man.

Toch niet de grootste fan van deze hoogte?

Aan de voet van de Euromast vind je er de Deli Euromast terug. Dit is een self-servicerestaurant waar je heerlijke panini’s, taartjes, pannenkoeken of versgemaakte tarte flambées kan sneukelen. Het is mogelijk om zowel een koffie en lekkernijen on the go mee te nemen of om ergens rustig plaats te nemen. Voor de kinderen is er een speelhoek aanwezig.

Tickets kopen voor de Euromast doe je best online

  1. Rappel je weg naar beneden

Als je de trap of lift nemen te saai vindt en je liever voor een grotere adrenalinekick wil gaan, kan je ook gewoon rappellen naar beneden of de deathride afscheuren.

Rappel je weg naar beneden

Vanaf het platform op 100 meter hoogte ga je onder begeleiding van een professional de hoogste rappel van Europa beleven. Met behulp van een touw en een klimgordel daal je langzaam naar beneden af.

In de zomermaanden kan je via deze weg van mei tot en met september elk weekend je een weg naar beneden banen.

Enkele praktische regels en voorwaarden

  • een afdaling van 15 minuten
  • 2 personen tegelijk dalen
  • onder begeleiding
  • geen hoogtevrees hebben
  • minimum 16 jaar oud zijn

Kort maar krachtig: de deathride

Gaat het rappellen nog te traag voor je? Overweeg dan de deathride. Met een snelheid van 100 km per uur raas je naar beneden. Probeer wel je ogen open te houden want je krijgt maar één keer per jaar de kans om op deze unieke manier de Rotterdamse skyline te bewonderen.

Praktische info en tickets

  • Draag altijd een broek en platte schoenen
  • Op koudere, nattere en winderige dagen is het zeker aangeraden een jas of trui aan te doen
  • Je krijgt ter plekke een paar handschoenen en uiteraard een goed passende gordel
  • Tickets voor rappel en deathride kosten €57,50 per persoon
  • Toegang tot de Euromast is inbegrepen
  • Je bent minimum 16 jaar oud
  • Je ondertekent een vrijwaringsverklaring, meer info is te vinden op de website
  1. Overnachten op de Euromast

Sinds 2004 is het mogelijk om te overnachten in één van de twee hotelsuites op de Euromast. Deze suites vormen het 4-sterren Boetiekhotel Euromast en bezorgen je een onvergetelijke nacht. De kamers, Heaven en Stars, liggen boven de brasserie, op 100 meter hoogte, en beschikken over een eigen balkon. Boek je unieke overnachting online via Booking.com

I'm in Heaven

Heaven is de grootste suite van de twee en is gelegen aan de zuidzijde van de toren. Hier heb je uitzicht op de wereldhaven van Rotterdam. Met een groot tweepersoonsbed, een loungehoek met bureau en design zithoek, een flatscreen-tv met dvd-speler en een minibar, hoef je enkel en alleen nog maar te genieten van het uitzicht en elkaar. De ideale date, of niet soms?

Een sterrenhemel

De suite Stars is gelegen aan de noordzijde van de toren en heeft hierdoor uitzicht op de skyline van de stad. Ook deze suite heeft een ruim tweepersoonsbed, een loungehoek met een bureau en design zithoek, een flatscreen-tv met dvd-speler en een minibar. De Stars suite heeft daarnaast een badkamer met hot tub.

Info en prijzen

Voor €395 per nacht is één van deze suites helemaal van jou. Wat kan je verwachten tijdens je verblijf?

  • Onvergetelijke avond met een uitzicht om 'U' tegen te zeggen
  • Roomservice of uitgebreid dineren in de Brasserie
  • Overnachting inclusief verrukkelijk ontbijt met flesje champagne
  • Toegang tot het panoramadek na sluitingsuren

Klik hier om je suite te reserveren

  1. Openingsuren Euromast

De Euromast is het het hele jaar door geopend, er zijn tijdsloten van 45 minuten voor je bezoek. De laatste lift vertrekt naar boven om 21u45, de brasserie sluit de keuken om 22u15.

  • Van april tot september: open van 9u30 tot 22u
  • Van oktober tot maart: van 10u tot 22u
  1. Hoe je tickets online kopen?

Tickets voor de Euromast boek je best online, zo voorkom je de ontgoocheling dat je niet meer naar boven kan wegens volzet (zoals wij reeds hebben meegemaakt) + ben je ook zeker dat je niet hoeft aan te schuiven in de wachtrijen. Hoe er ook rekening mee dat het niet mogelijk is met cash geld te betalen.

  • volwassenen: €12,50
  • senioren (+65): €11,25
  • kinderen tussen 4 en 11 jaar: €7,50
  • kinderen jonger dan 4 jaar: gratis

De Mastkaart

Wanneer je vaker een bezoek aan de Euromast denkt te gaan brengen is het ook mogelijk om een Mastkaart te kopen. Dit is een jaarabonnement inclusief tafel aan het raam bij een bezoek aan de Brasserie (vooraf te reserveren) en gratis deelname aan de Kidsclub.

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Bereikbaarheid en ligging

Met de auto

De Euromast is gelegen in het Scheepvaartkwartier, direct naast Het Park. Wanneer je met de auto naar de Euromast trekt neem je vanaf de snelwegen de afslag Centrum, vanwaar je de borden met Euromast kan volgen. Er zijn voldoende betaalde parkeergelegenheden bij de Euromast.

Met het openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer reist kan je vanaf station Rotterdam Centraal met de metro en de tram naar de Euromast.

  • neem metrolijn E naar Slinge nemen tot aan station Beurs
  • overstappen op de lijnen A en B richting Schiedam Centrum of lijn C richting de Akkers
  • uitstappen bij station Coolhaven

Wanneer je niet vanaf Rotterdam Centraal maar station Blaak naar de Euromast reist kan je rechtstreeks deze metrolijnen nemen. Daarnaast is het mogelijk om bij Rotterdam Centraal op tram 8 richting Spangen te stappen. Hierbij stap je uit bij de halte Euromast.

Tours en tickets in Rotterdam

Ligging op de kaart

  1. Praktische info voor je bezoek

  • De Euromast is toegankelijk voor mensen in een rolstoel tot het platform op 98 m hoogte, waar het uitkijkplatform en het restaurant zijn gelegen.
  • Bij de toiletten in de Euromast is ook een verschoonruimte te vinden voor wanneer je de toren met een baby of peuter bezoekt.
  • Voor uitzicht op de mast kan je naar verschillende locaties in Rotterdam. Zo is de mast goed te zien vanaf de kade bij de SS Rotterdam en vanaf hotel New York.
  • Op de Euromast is het alleen mogelijk om met de debit- creditcard te betalen. Contant geld wordt hier niet geaccepteerd. Koop daarom je tickets best online.
  1. Filmpje: ontdek de Euromast in Rotterdam

Benieuwd naar de Euromast in Rotterdam? Bij onderstaande beelden kan je alvast een beetje wegdromen! Als je zelf deze bijzondere toren wil bezoeken, zal je natuurlijk naar Rotterdam moeten afreizen.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Rotterdam?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip of stedentrip Rotterdam? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. We stelden een complete stadswandeling samen langs alle highlights van de stad. Download je gratis reisgids Rotterdam. Wil je graag nog meer zien van Zuid-Holland, koop dan onze reisgids Zuid-Holland met een complete rondreis.

Zuid-Holland

Gratis wandeling Rotterdam downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 1 november 2022 - Marleen Bruggeman

Goede route waarbij je het merendeel hebt gezien

- 26 augustus 2021 - Willy

Het was geweldig Euromast de rondvaart naar de tweede Maasvlakte en de centrum markthal het was mooi 👍👍😀gr W&W

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?