Premium

Stadswandeling Split in het oude centrum en op de Marjan Heuvel

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Stadswandeling Split in het oude centrum en op de Marjan Heuvel

  • Startpunt: Republiekplein (Trg Republike)
  • Eindpunt: Marjan Heuvel
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,4 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Verken het oude centrum van Split met deze stadswandeling

Split, de tweede grootste stad in Kroatië, is één van de meest fascinerende Dalmatische steden. Neem zeker de tijd om deze prachtige stad te bezoeken.

Deze wandeling start op het Rupubliekplein (Trg Republike), een prachtig plein omringd door neoclassicistische gebouwen dat in de zomer helemaal opleeft. Je wandelt verder langs de kustlijn op de riva, een autovrije wandelboulevard die het hart van Split vormt. Daarna passeer je Vócni Trg (Fruitplein), het charmantste pleintje van de stad waar heel wat historische gebouwen staan. Even later passeer je Narodni Trg (Volksplein), de ideale plek om even te pauzeren en iets te eten of te drinken op één van de terrasjes.

Daarna wandel je door de beroemdste bezienswaardigheid van Split, het paleis van de Romeinse keizer Diocletanus. Het paleis is eigenlijk een stad binnenin de stad en je vindt vandaag huizen en winkels in de Romeinse constructie. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis kan terecht in het Live Museum waar de Romeinse geschiedenis van de stad uit de doeken gedaan wordt. Afsluiten doe je op de Marjan-heuvel, de groene long van Split. Lees nog meer tips voor een bezoek aan Split.

VERBLIJFTIP: Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Wij verbleven in charmante PRIMA Life Spalato Hotel. De kamers van het pension bieden uitzicht op de stad en 's ochtends geniet je van een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.

Kroatië

Gratis preview reisgids Kroatië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kroatië

Ontdek Kroatië via een compleet uitgewerkte rondreis en 5 stadswandelingen die je langs de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië brengen. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 september 2023 - Isabelle Bogemans

De stadswandeling is ideaal voor een bezoek aan Split. Het brengt je langs de hoogtepunten (ook al is Split 1 groot hoogtepunt). Je slaat op deze manier zeker niks over en krijgt er uitleg bij.

- 25 april 2023 - Mrs. Katrien Timmerman

fantastische reisgids met veel tips. grote fan van de uitgestippelde wandelingen. keer op keer kom ik terug naar jullie Website voor informatie over onze jaarlijkse vakantie bestemmingen.

- 7 oktober 2022 - André

Plezierig gids, duidelijk en absoluut goede toevoeging aan vakantiebeleving!

Gratis preview reisgids Kroatië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?