Stadswandeling Boedapest, verken Buda en Pest

Stadswandeling Boedapest, verken Buda en Pest

3 216 x gedownload198 ervaringen
  • Startpunt: Vámház körút, Budapest
  • Eindpunt: Vámház körút, Budapest
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Alle promoties Budapest 4 dagen incl. vlucht

Alle promoties Budapest 4 dagen incl. vlucht

Ontdek de promoties Budapest op Euroreizen.be inclusief vlucht h/t met Brussels Airlines, 4 dagen, steeds inclusief ontbijtbuffet. Geniet in een van onze 3* en 4* hotels in het centrum van Budapest

Wandeling Budapest, wandelen langs bezienswaardigheden Boedapest met wandelroute

Wil je één stadswandeling maken in Boedapest, dan moet je kiezen tussen Boeda en Pest, tussen beide oevers van de Donau zeg maar. Het derde stadsdeel, Oboeda, laten we dan nog buiten beschouwing.

Onze voorkeur ging uit naar Pest, naar het gebied tussen de prachtige centrale markthal (Vasarcarnok) en het Parlement. Het stratenpatroon van de oude stad in de Burchtwijk aan de andere zijde van de Donau is minder complex, gemakkelijker om zelfstandig te behappen. Achteraan deze tekst vertellen we je in ieder geval hoe er te geraken.

Breng ook zeker een bezoekje aan één van de openbare baden zoals het Széchenyibar. Zin om een stapje in de wereld te zetten? Dan zijn de ruin bars in Boedapest zeker iets om aan te stippen op je lijstje.

Nog meer inspiratie? Lees zeker ook onze blog met de top bezienswaardigheden in Boedapest.

Budapest stadswandeling

Gratis stadswandeling Budapest downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Budapest: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

198 ervaringen

- 11 augustus 2019 - Sonja

Duidelijk te vinden startpunt. Helder beschreven hoe de route gelopen kon worden. Fijn om direct informatie te krijgen over de bezienswaardigheden op de route. We zijn niet 1 keer misgelopen, zo duidelijk was de beschrijving van de route. Wij (man, zoon van 12 en vrouw) zijn zeer tevreden. Zeker voor herhaling vatbaar om van deze site gebruik te maken van stadsroutes.

- 28 juli 2019 - Jacq

Hele mooie stadswandeling met duidelijke informatie. Goed te doen in een middag wandelen. De informatie over de wandeling in Buda is wat beknopt. Hopelijk komt er ook nog een wandeling rondom het gebied van het heldenplein met daaromheen ook diverse prachtige bezienswaardigheden.

- 24 juni 2019 - Wouter Delaere

Prachtige wandeling in een schitterende stad. Ideaal voor een eerste kennismaking. De wandeling geeft tegelijkertijd een globaal overzicht maar zoomt ook in op leuke weetjes en interessante details. Een aanrader!

- 15 juni 2019 - Hans Nijenkamp

Een fantastische wandeling met bovendien veel informatie over de bezienswaardigheden. Bij de pleinen is de te volgen route soms moeilijk te vinden. Maar in combinatie met de geweldige app 'maps.me' is het super. Dank

- 19 mei 2019 - Jos

Het begin- of eindpunt van de wandeling was gemakkelijk te vinden en te bereiken met het openbaar vervoer. Dank zij de goede beschrijvingen, kregen we een goed beeld van de belangrijkste gebouwen en monumenten. De wandeling zelf was gemakkelijk en afwisselend.

Gratis stadswandeling Budapest downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?