Stadswandeling Boedapest: verken de charmante hoofdstad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Boedapest: verken de charmante hoofdstad

4 933 x gedownload218 ervaringen
  • Startpunt: Nagy Vásárcsarnok
  • Eindpunt: Nagy Vásárcsarnok
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,3 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Boedapest is de charmante en historische hoofdstad van Hongarije. De stad wordt als het ware in tweeën gesneden door de rivier de Donau (die overigens nooit blauw is) waardoor het oude deel Boeda gescheiden wordt van de nieuwe stad Pest.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Budapest 4 dagen incl. vlucht

Alle promoties Budapest 4 dagen incl. vlucht

Ontdek de promoties Budapest op Euroreizen.be inclusief vlucht h/t met Brussels Airlines, 4 dagen, steeds inclusief ontbijtbuffet. Geniet in een van onze 3* en 4* hotels in het centrum van Budapest

Wandeling Budapest, wandelen langs bezienswaardigheden Boedapest

Wandeling door de charmante hoofdstad van Hongarije

Tijdens je stadswandeling ga je naar het gebied tussen de prachtige centrale markthal (Vasarcarnok) en het Parlement. Het stratenpatroon van de oude stad in de Burchtwijk aan de andere zijde van de Donau is minder complex, gemakkelijker om zelfstandig te behappen. Breng zeker ook een bezoekje aan de gigantische Burcht van Boedapest. Verder kom je tijdens de wandeling verschillende musea aan bod en historische gebouwen met een verhaal.

Breng ook zeker een bezoekje aan één van de openbare baden zoals het Széchenyibar. Zin om een stapje in de wereld te zetten? Dan zijn de ruin bars in Boedapest zeker iets om aan te stippen op je lijstje.

Nog meer inspiratie? Lees zeker ook onze blog met de top bezienswaardigheden in Boedapest.

De mooiste bezienswaardigheden in Boedapest bezoeken? Onze tip is de Boedapest Card hiermee kan je gratis openbaar vervoer in Boedapest gebruiken + toegang tot het thermale bad Lukács. Kan je ook 2 rondleidingen met een Engelse gids volgen + gratis toegang tot 17 musea en tal van kortingen tot wel 50%. Nog meer badhuizen bezoeken? We hebben een overzicht van de mooiste thermen en badhuizen in Boedapest

Kijk snel bij GetYourGuide en bestel voor €21,99 voor het volledige aanbod of kijk hieronder.

Ontdek nog meer activiteiten, uitstappen en excursies in Boedapest via GetYourGuide. Zo kan je flink besparen en zeer veel zien en ontdekken van de stad. Alle online geboekte tickets zijn ook te annuleren met geld-terug-garantie tot 24u voor aankomst.

Budapest stadswandeling

Gratis stadswandeling Budapest downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Budapest: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

218 ervaringen

- 4 augustus 2021 - Guy Deliever

Prima site, goed overzicht en goede tips.

- 21 juli 2021 - Arno Teunis

Uitstekend te volgen standwandeling, hiermee zie je alle belangrijke en mooie bezienswardigheden tijdens je stedentrip. Zoals alijd helder beschreven en heel goed te volgen. Waar nodig kan je de route nog wel wat uitbreiden, maar dat hebben wij beperkt gedaan. Wat is Budapest toch een mooie stad en wat is deze gids een handig hulpmiddel!

- 1 juni 2021 - Patrick Schreurs

Zeer mooie gids opgedeeld in de twee stadsgedeelten Pest en Boeda. Verder ook interessante tips en weetjes voor restobezoek en zoektocht naar Hotels. De fietstocht door de stad lijkt een unieke opportuniteit.

- 25 januari 2021 - Fred van Zanten

We moeten nog naar Boedapest toe, maar door het Covid-19 zit dit er voorlopig niet in. Onze planning was half april 2021. Het boekje met de stadswandeling ziet er goed uit en we denken dat het van veel nut kan zijn.

- 13 maart 2020 - Kristel Smedts

In één woord GEWELDIG ! Stadswandelingen zijn zeer goed beschreven.

Gratis stadswandeling Budapest downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?