Stadswandeling Boedapest: verken de charmante hoofdstad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Boedapest: verken de charmante hoofdstad

  • Startpunt: Nagy Vásárcsarnok
  • Eindpunt: Nagy Vásárcsarnok
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,3 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk

Boedapest is de charmante en historische hoofdstad van Hongarije. De stad wordt als het ware in tweeën gesneden door de rivier de Donau (die overigens nooit blauw is) waardoor het oude deel Boeda gescheiden wordt van de nieuwe stad Pest.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Budapest 4 dagen incl. vlucht

Alle promoties Budapest 4 dagen incl. vlucht

Ontdek de promoties Budapest op Euroreizen.be inclusief vlucht h/t met Brussels Airlines, 4 dagen, steeds inclusief ontbijtbuffet. Geniet in een van onze 3* en 4* hotels in het centrum van Budapest

Wandeling Budapest, wandelen langs bezienswaardigheden Boedapest

Wandeling door de charmante hoofdstad van Hongarije

Tijdens je stadswandeling ga je naar het gebied tussen de prachtige centrale markthal (Vasarcarnok) en het Parlement. Het stratenpatroon van de oude stad in de Burchtwijk aan de andere zijde van de Donau is minder complex, gemakkelijker om zelfstandig te behappen. Breng zeker ook een bezoekje aan de gigantische Burcht van Boedapest. Verder kom je tijdens de wandeling verschillende musea aan bod en historische gebouwen met een verhaal.

Breng ook zeker een bezoekje aan één van de openbare baden zoals het Széchenyibar. Zin om een stapje in de wereld te zetten? Dan zijn de ruin bars in Boedapest zeker iets om aan te stippen op je lijstje.

Nog meer inspiratie? Lees zeker ook onze blog met de top bezienswaardigheden in Boedapest.

De mooiste bezienswaardigheden in Boedapest bezoeken? Onze tip is de Boedapest Card hiermee kan je gratis openbaar vervoer in Boedapest gebruiken + toegang tot het thermale bad Lukács. Kan je ook 2 rondleidingen met een Engelse gids volgen + gratis toegang tot 17 musea en tal van kortingen tot wel 50%. Nog meer badhuizen bezoeken? We hebben een overzicht van de mooiste thermen en badhuizen in Boedapest

Kijk snel bij GetYourGuide en bestel voor €21,99 voor het volledige aanbod of kijk hieronder.

Ontdek nog meer activiteiten, uitstappen en excursies in Boedapest via GetYourGuide. Zo kan je flink besparen en zeer veel zien en ontdekken van de stad. Alle online geboekte tickets zijn ook te annuleren met geld-terug-garantie tot 24u voor aankomst.

Budapest stadswandeling

Gratis stadswandeling Budapest downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Budapest: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

223 ervaringen

- 31 januari 2023 - marlie Scheepers

Duidelijke omschrijving van wat je zou moeten gaan zien als je in Boedapest bent.

- 13 november 2022 - KABRAKA

Zeer mooie wandeling. Nuttige tips al moet de info omtrent de thermen worden bijgewerkt want ze zijn niet allemaal meer toegankelijk. Ook ontbreekt wat informatie over bv het operahuis en het muziekhuis. Maar voor de rest top.

- 27 november 2021 - eddy cleirbaut

zeer praktische en overzichtelijke gids met leuke stadswandelingen. Een aanrader voor bezoek van enkele dagen aan Boedapest.

- 14 oktober 2021 - Mary Ann

Boedapest is een heel mooie stad, aanrader. Als je 3 volle dagen spendeert, heb je nog niet alles gezien maar wel het voornaamste. Logeer dichtbij een station, makkelijke verbinding dan met trein, metro, bus en tram en overzichtelijk. De baden zijn over aged en niet meer zo aangenaam om te vertoeven maar een ervaring waard. Wandel door de stad zowel overdag als 's avonds, neem zoveel mogelijk de autoluwe straten. Plan je dag zorgvuldig want Boedapest is HUDGE ! De bezienswaardigheden, beschreven in de gids, zijn de belangrijkste maar nog zoveel te zien. Geniet van de eenvoudige Hongaarse keuken op elke hoek van de straat. Met kaart kun je overal betalen, ATL s zijn verschrikkelijk duur. Wisselen kan ook aan een voordelige koers.

- 10 oktober 2021 - Sabine

Boeiende en zeer verrassende stad,een aanrader!!

Gratis stadswandeling Budapest downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?