Premium

Stadswandeling door Esch-sur-Alzette: street-art en architectuur

Volledige reisgids kopen voor € 12

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Esch-sur-Alzette: street-art en architectuur

  • Startpunt: Ingang Kierfeg parking: Rue du Fossé 55, 4059 Esch-sur-
  • Eindpunt: Ingang Kierfeg parking: Rue du Fossé 55, 4059 Esch-sur-
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,6 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Esch-sur-Alzette: street-art en architectuur

Na de hoofdstad Luxemburg-Stad is Esch-sur-Alzette de grootste stad van het land. De regio rond de stad wordt al meer dan 5.000 jaar bewoond en dankt haar ontwikkeling aan de ijzer- en staalindustrie. Die rijke geschiedenis wordt tentoongesteld in allerlei musea.

Daarnaast zijn er in Esch-sur-Alzette heel wat architecturale pareltjes terug te vinden met bouwwerken van Peter Rice, Gottfried Böhmen Joseph Stübben. Ook de vele street art-gevels zullen je weten te boeien. Sinds 2014 wordt de stad opgefleurd met prachtige street art werken (intussen al zo'n 40-tal). We brengen je naar een zestal mooie kunstwerken en prachtige gebouwen in art-deco en Italiaanse Jugendstil.

Enkele andere bezienswaardigheden op deze wandelroute zijn

  • Een fontein uit 1933, ter ere van Emile Mayrisch. Hij is de persoon die Luxemburg op de kaart heeft geplaatst als grote staalproducent. Het bedrijf ArcelorMittal, met o.a. een vestiging in Gent, is nu de op een na grootste staalproducent ter wereld en heeft in Luxemburg zijn hoofdzetel.
  • Het stadhuis en het Sichel Huis waarvan de torens rijkelijk versierd zijn met reliëfs die meestal verwijzen naar ambachten en industrie.
  • Aan de overkant van de weg zie je de Berwart toren, het enige bouwwerk dat nog overeind staat van het gelijknamige kasteel dat hier ooit stond.
  • Afsluiten doe je bij de Sint-Jozefskerk gebouwd in 1873 in neogotische stijl door de architect Charles Arendt. Vooral het interieur is heel bijzonder en kleurrijk.
TIP: Wie zich graag wil meer verdiepen in de architectuur van de gebouwen? Bij de dienst toerisme is er een Nederlandstalige folder met uitgebreide informatie over elk gebouw apart. De Franstalige folder kan je downloaden via deze link.
Groothertogdom Luxemburg

Gratis preview reisgids Luxemburg downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Groothertogdom Luxemburg

Ontdek Groothertogdom Luxemburg met onze compleet uitgewerkte autoroute en 22 wandelingen in de stad en de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 12

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

11 ervaringen

- 1 juli 2024 - Peter Vree

Reisroutes heeft heel goede reisgidsen met uitgebreide beschrijvingen van stadswandelingen, waardoor het plezier van een wandeling duidelijk toeneemt.

- 8 mei 2024 - Kristof

De tips en tricks zijn zoals altijd heel duidelijk. Ik zie er alvast naar uit om ze tijdens ons weekend in Luxemburg uit te proberen!. Alvast bedankt!

- 17 april 2024 - marijke

geen opmerkingen: gewoon goed gedaan!

- 11 april 2024 - van loock

goed en tijdig ontvangen

- 11 april 2024 - ira Coessens

Een super mooie streek en kei leuke wandelingen. Meer dan de moeite waard

Gratis preview reisgids Luxemburg downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 12

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?