FB
Premium

Route door La Petite Suisse in G.H. Luxemburg + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Route door La Petite Suisse in G.H. Luxemburg + kaart

3 803 x gedownload48 ervaringen
  • Startpunt: Boulevard Royal, Luxembourg (Stad)
  • Eindpunt: Rue du Pont, Echternach
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 51 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Luxemburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Alle promoties in het GH Luxemburg 2 tot 4 dagen

Alle promoties in het GH Luxemburg 2 tot 4 dagen

Onze promoties in het Groothertogdom Luxemburg zijn gebaseerd op genieten. Toppromo is een 4-daagse in Clervaux. Ook nog een 3-daags gastronomisch verblijf of een 3-daagse in Luxemburg-stad.

va.119
Boek nu

Autoroute en motorroute Luxemburg langs bezienswaardigheden G.H. Luxemburg

Je vertrekt in de hoofdstad om na een paar kilometer al in een groen landschap ondergedompeld te worden. Via kronkelende wegen bereik je Larochette, gelegen in de schaduw van twee burchtruïnes. Vervolgens duik je de duistere bossen in van het Müllerthal, een onvergetelijk schouwspel en beter gekend als 'Klein Zwitserland'. Een bezoek aan de Preekstoel en de Perekop mogen niet ontbreken. Tenslotte eindigen we deze rondrit in het mooie toeristenplaatsje Echternach.

Groothertogdom Luxemburg

Download gratis preview reisgids GH Luxemburg

Nog meer in de volledige reisgids Groothertogdom Luxemburg

Ontdek Groothertogdom Luxemburg via 2 uitgewerkte autoroutes en 6 wandelingen in de stad en de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Luxemburg: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

48 ervaringen

- 12 november 2018 - G Schot

Wij hebben de stadswandeling luxemburg-stad gedaan en dat was een mooie wandeling en voor iedereen te doen. Dank hiervoor.

- 26 augustus 2018 - G Peters

Ik vond de beschrijvingen zeer informatief, maar heb niet alles gebruikt. We hebben de prachtige E1 wandeling door het Mullerthal vanuit Echternacht gemaakt en de rondwandeling door Luxemburg-stad. Deze laatste is prima maar het kaartje was onduidelijk. De straten zijn nauwelijks te lezen. Een tweede kaartje van het centrum in detail zou mooi zijn.

- 15 mei 2018 - paul Gernay

De route is prachtig en heel duidelijk. Bij aankomst in Echternach kan je parkeren op de stadsparking naast de brug over de Sure. Van hieruit maak je nog een wandeling langs de Sure tot aan het station en je keert terug via de Rue de la Gare tot aan de Denzelt in het centrum. Bij het plein is ook de kerk gelegen waar de H. Willibrodus ligt begraven. Achter de kerk vind je een park waardoor je kunt wandelen tot je terug aan de brug bent en de parking ziet.

- 10 januari 2018 - cornelis tony

In december een 2-tal dagen in Clerveaux om een autorit met old timers voor te bereiden die doorgaat in april. Deze kaart heeft ons enorm geholpen om de mooiste wegen te zoeken. Zeker een aanrader voor wie de streek helemaal niet kent . Gewoon prachtige omgeving.

- 2 november 2017 - Jack Biskop

In oktober zaten we een weekje aan de Moezel in Duitsland en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer eens door het prachtige Luxemburg heen te rijden. Een geweldige route die je langs verschillende hoogtepunten brengt, zoals het Müllerthal, Preekstoel en Perekop. In Beaufort nog langs het kasteel gereden en een stukje gewandeld richting Haller. Gelukkig was het lekker weer en konden we nog fijn op een terrasje zitten in Echternach. Super route!

Download gratis preview reisgids GH Luxemburg

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?