FB

Montreuil-sur-Mer wandelroute

833 x gedownload90 ervaringen
  • Startpunt: Place du Général de Gaulle, Montreuil-sur-Mer
  • Eindpunt: Place du Général de Gaulle, Montreuil-sur-Mer
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,2 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Neen (kasseien, aardewegen, klimmend)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Montreuil-sur-Mer 3 dagen in hotel***

Montreuil-sur-Mer 3 dagen in hotel***

Best Western L'Hermitage*** in Montreuil-sur-Mer is een mooi historisch hotelpand. Het ligt zeer rustig pal in het centrum. Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 4 gangen.

Wandeling Montreuil-sur-Mer, wandelen langs bezienswaardigheden Montreuil-sur-Mer met wandelroute

De bovenstad van Montreuil-sur-Mer is een goed bewaard gebleven citadel zoals er maar weinig voorkomen. Montreuil-sur-Mer bestaat nu uit twee delen, de benedenstad is de nieuwe stad. Onze interesse gaat uiteraard uit naar de mooie citadel. Montreuil-sur-Mer heeft dankzij zijn rijke periode een abdijkerk en een flamboyante kapel. We starten in dit historisch hart van de stad en maken een wandeling op de vestigingen waar je kan genieten van een prachtig panorama. Via een Romeins straatje met een stevige klim keren we terug naar het centrum.

Deze stadswandeling maakt deel uit van een autoroute met nog meer stadswandelingen langs de Côte d'Opale: Autoroute Côte d'Opale

Montreuil-sur-Mer stadswandeling

Gratis stadswandeling Montreuil-sur-Mer downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Montreuil-sur-Mer: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

90 ervaringen

- 11 juni 2018 - Annie Van Lierde

We hebben de wandelroute nog niet gedaan,we vertrekken volgende week naar Sorus op verlof.Ik heb de wandeling reeds doorgelezen en denk dat het een zeer goeie hulp zal zijn om de stad te verkennen.

- 6 oktober 2017 - VANDEVYVERE

Ik ken Montreuil al jaren, en zelfs zeer goed, en toch heb ik nog enkele onbekende pareltjes ontdekt. Héél fijne en niet lastige wandeling !!! Liefst geen (te) hoge hakken voor de dames !

- 15 september 2017 - Michel Vansteenkiste

Met een groep vrienden daguitstap naar Montrieul sur mer. De wandeling vooraf gedownload van reisroutes. Het was een zeer aangename en leuke wandeling langs de stadsmuren,verrassende plekjes,pittoreske straatjes en de mogenlijkheid om iets te eten of te drinken. Aan de citadel (Office de toerisme) staan er banken waar je kan picknicken. Wij hebben er gebruik van gemaakt om van onze aperitief te genieten�� Super geslaagde dag����

- 18 augustus 2017 - Carlo

Prachtige wandelingen in en rond Montreuil-sur-Mer!Een absolute aanrader voor een rustige vakantie.

- 15 augustus 2017 - DEVRIENDT

Een wandeling van circa 1,5 uur langs de mooiste panorama's van en rond Montreuil. Niet lastig, soms wel pittig als je over de kasseistenen moet drentelen, ruim voldoende en niet eens slechte eettenten en cours de route.

Gratis stadswandeling Montreuil-sur-Mer downloaden

Download reisgids Côte d'Opale

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?