Le Touquet Paris-Plage stadswandeling

Le Touquet Paris-Plage stadswandeling

4 605 x gedownload105 ervaringen
  • Startpunt: Place de l'Hermitage, Le Touquet
  • Eindpunt: Place de l'Hermitage, Le Touquet
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk (zijpaden natuurgebied niet)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Montreuil-sur-Mer 3 dagen in hotel***

Montreuil-sur-Mer 3 dagen in hotel***

Best Western L'Hermitage*** in Montreuil-sur-Mer is een mooi historisch hotelpand. Het ligt zeer rustig pal in het centrum. Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 4 gangen.

Wandelen in Le Touquet Paris-Plage met wandelroute Le Touquet

We stellen je een gezonde wandeling voor in Le Touquet. Het is een mondaine badplaats en met dat aspect zal je meteen kennismaken op de wandelroute. We wandelen eerst langs een paar villa's naar de jachthaven. Daar duiken we de duinen in wat eerst een natuurgebied is. Je kan verschillende malen wandelen in de zijpaden en zo mooie stukjes natuur ontdekken, maar ook afgelegen stranden.

Uiteindelijk kom je in het hartje van de kuststad met voor je het gedeeltelijk overdekte waterpretpark. We wandelen even langs de dijk om dan in het centrum terecht te komen via een paar 19de eeuwse villa's, een overdekte markthal, de kerk en het stadhuis van Le Touquet. We wandelen nog even door een park om dan aan ons vertrekpunt te komen.

Côte d'Opale

Gratis stadswandeling Le Touquet downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Le Touquet: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

105 ervaringen

- 4 november 2019 - johan Dauwens

Dik in orde

- 23 oktober 2019 - De Grauwe lut

Zeer interessante gids rond opaalkust!

- 23 augustus 2019 - Hubert Loosveldt

ok

- 22 juni 2019 - Joël Desplenter

Dit is inderdaad een heel mooie wandeling waar zowel de natuur als de vele mooie gebouwen een plaats krijgen. Het bijhorend plannetje was zeer welkom vooral om de startplaats te vinden, want momenteel is de "Place de l'Hermitage" en de omgeving ervan één grote bouwwerf van wegenwerken en de daaruit volgende omleidingen.

- 21 mei 2019 - Jan Yperman

Een mooie en zeer afwisselende wandeling. Opmerking: als je de Zeedijk verlaat (5) sla je linksaf in de rue Jean Monnet. Het oranje appartementsgebouw is niet meer oranje! TIP: een ommetje (eigenlijk niet echt) brengt ons via de rue de Phares naar de boulevard Daloz. In die avenue des Phares zie je het prestigieuze Westminster hotel, de 'village Suisse' en de woning van de Franse president en zijn eega! In de boulevard Daloz staan enkele van de mooiste villa's. Dat is een beter alternatief dan de avenue John Whitley enz … (richting 'Le Phare').

Gratis stadswandeling Le Touquet downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?