FB

Boulogne-sur-Mer stadswandeling

871 x gedownload177 ervaringen
  • Startpunt: Quai Gambetta, Boulogne-sur-Mer
  • Eindpunt: Porte des Dunes, Boulogne-sur-Mer
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,6 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (klimmen, kasseien)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Boulogne-sur-Mer, wandelen langs bezienswaardigheden Boulogne-sur-Mer met wandelroute

Boulogne-sur-Mer bestaat uit een historische bovenstad en een moderne benedenstad. Beneden vind je het bekende Nausicaa en boven de basiliek Notre-Dame en het kasteel waarmee alles begon in Boulogne-sur-Mer. Het kasteel, dat nu een museum is, dateert uit de 13de eeuw en is het eindpunt van een mooie wandeling op de vestingen van het oude Boulogne-sur-Mer. We wandelen vanuit de benedenstad en van zodra we boven komen stappen we direct op de vestingen. Je wandelt boven de toegangspoorten naar het kasteel en de basiliek om dan in de toeristische binnenstad te komen. Genieten is de boodschap vooraleer je terug de poort uitwandelt en in het drukke 'nieuwe' stadsdeel van Boulogne-sur-Mer terecht komt. Drie belangrijke bezienswaardigheden en een prachtige wandeling zullen je de ganse dag aan Boulogne-sur-Mer binden.

Deze stadswandeling maakt deel uit van een autoroute met nog meer stadswandelingen langs de Côte d'Opale: autoroute Côte d'Opale

Boulogne-sur-Mer stadswandeling

Gratis stadswandeling Boulogne-sur-Mer downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Boulogne-sur-Mer: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart177 ervaringen

- 18 mei 2018 - lionel De vos

zeer goed

- 16 april 2018 - Marleen

Super dat de gratis parking werd aangegeven. De bezienswaardigheden werden mooi uitgelegd. De crypte sloot over de middag, dus niet gezocht. Een deel van de vestingen was momenteel afgesloten door werkzaamheden, maar de weg is toch, door het kaartje, makkelijk te volgen. Bezoek Nausicaa ook een voltreffer. Bedankt

- 18 maart 2018 - Hermans

Een mooie wandeling op de "remparts" en door het oude stadscentrum. Zeker een bezoek waard is de crypte van de basiliek. Van de boven- naar de benedenstad wandelen waar de viskraampjes zijn en de vissersboten hun vangst lossen. Moe van het wandelen dan brengt de gratis "navette" je ter plaatse.

- 5 maart 2018 - Gino

Mooie wandeling doorheen het oude Boulogne. Ruime gratis parking. Duidelijke beschrijving.

- 9 februari 2018 - Fernand DE CORTE

Zeer goede beschrijving en détaillering van een aangename wandeling. Hoogtepunten waren het kasteel-museum en de verbazende crypte onder de basiliek. Op die wijze een prachtige namiddag doorgebracht in het stijlvolle Boulogne-sur-Mer.

Gratis stadswandeling Boulogne-sur-Mer downloaden

Download reisgids Côte d'Opale

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?