Ervaringen "Stadswandeling Dendermonde - langs de Dender en het Ros Beiaard"

198 ervaringen

- 15 augustus 2021 - Rita VEREERSTRAETEN

De route was super goed uitgelegd. Leuke weetjes, bezienswaardigheden. Zonder deze stadswandeling hadden we nooit dat speciale stukJe Dendermonde leren kennen. Bedankt voor de kaart.

- 14 augustus 2021 - Johan Dhondt

Mooie stadswandeling met enkele erg verrassende sites.

- 8 juli 2021 - A Bonte

Duidelijke kaart en prima tips over dendermonde( bezichtigingen) abdij en Mariakerk erg mooi. Gezellige markt en erg informatief omtrent t ros beiaard. Genoten!

- 4 juli 2021 - Karel Uyttersprot

Dendermonde is mij zéér goed bekend, maar ik wil ook onze kleinkinderen een beetje van onze lokale geschiedenis en historisch erfgoed laten genieten. Met de oudste kleinzoon Zeger (juist zijn eerste jaar humaniora in het College achter de rug) trokken we met de fiets vanuit Lebbeke naar Dendermonde voor een stadswandeling. Route: vertrek aan de Hollandse Kazerne, waar het Ros Beiaard staat), kort bezoek aan het Vredegerecht, bezoek aan het Justitiepaleis waar een zitting bezig was en waar gevangenen werden binnengebracht... Dan naar het Stadhuis: eerst de eerste verdieping met zijn prachtige zalen en schilderijen, dan het gelijkvloers met zijn Toeristische Dienst en een korte geschiedenis van Dendermonde en WO I. Er verscheen zopas een strip van Jommeke over het Ros Beiaard en Dendermonde. Picknick onder een stralende zon op een terrasje op de Grote Markt. Wandeling tot aan de binnenkoer van de Benedictijnenabdij, bezoekje aan de Abdijkerk, en dan naar het Begijnhof. Nieuwe bestrating in het Werelderfgoed-begijnhof , maar de woningen liggen er desolaat bij... Maar de woning van de voormalige Grootjuffer (die ik nog gekend heb) is ingericht tot een museum voor volkskunde (gratis). De moeite waard en geeft een goed overzicht hoe onze ouders en voorouders leefden. Kerk van St Gillis binnen, en terug naar de Grote Markt. Kort bezoek aan het Vleeshuismuseum (ook gratis) en nadien een terrasje om uit te blazen. En dan het hoogtepunt: de OLVrouwkerk, waar een gelegenheidstentoonstelling over de "processies" loopt. Hoe meer ik de kerk bezoek, hoe mooier zij lijkt. De romaanse doopvont uit de 12°eeuw, de schilderijen van Antoon Van Dijck, schenking van de Gentse bisschop Antoon Triest (bisschop gewijd in 1616- zie ook de recente romans van Dendermondenaar Jan Pauwels) en zoveel andere kunstwerken. Wij hadden schitterend weer en hebben een laatste pint (fanta) gedronken in 't Vat in Denderbelle.

- 23 juni 2021 - Linda Dumarey

prachtige stadswandeling met heel mooie plaatjes . de moeite waard

- 18 juni 2021 - Olivia Van den Broeck

De gids heeft ons goed geholpen. De OLV kerk prachtig. Alleen op het einde de weg naar het Begijnhof was niet al te duidelijk! We zijn dan aan de achterkant terecht gekomen . volgens een zuster was het vooraan niet toegankelijk door verbouwingen. Bedankt voor de gids. Groetjes

- 5 juni 2021 - Rita

aangename stadswandeling, zeker aan te raden !

- 3 juni 2021 - Lieven Dujardin

Ideale route voor een echte kennismaking met de hoogtepunten van Dendermonde; de routebeschrijving en de degelijke ondersteunende toelichting waren voor ons de max zodat we een onvergetelijke kennismaki ng hebben ervaren van de charmante stad Dendermonde !

- 7 april 2021 - rosemie durnez

Prachtige wandeling! Aangenaam en makkelijk te volgen. We zullen nog dikwijls gebruik maken van "Reisroutes"! BEDANKT!!!

- 2 april 2021 - Anne-Marie De Reu

Zeer goed plan. Ideaal om alle hoogtepunten van de stad te ontdekken.

Gratis stadswandeling Dendermonde downloaden

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?