Sauerland met de auto? Complete rondreis van noord tot zuid

Sauerland met de auto? Complete rondreis van noord tot zuid

3 981 x gedownload107 ervaringen
  • Startpunt: Soest
  • Eindpunt: Hallenberg
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 377 km
  • Duur: 4 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het Sauerland is een bosrijke regio, gelegen in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen, is één van de meest geliefde vakantiegebieden van Duitsland. Sauerland ligt op zo'n 350 km van Brussel en is een schitterende regio met prachtige natuur en tal van interessante bezienswaardigheden. Zo vind je er naast het bekende skioord Winterberg ook vele authentieke dorpjes, indrukwekkende grotten, oude kastelen en nog veel meer.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

Sauerland 3 of 4 dagen hotel*** half pension

Landhotel Cramer *** ligt in het idyllisch dorpje Hirschberg (Warstein). De keuken geniet er een uitstekende reputatie. Verblijf inclusief half pension, ticket voor Warsteiner Wald en biertje ... Ontdek nog meer promoties.

Rondreis Sauerland van het noorden tot het zuiden

Start de rondreis door Sauerland in Soest

Deze autoroute start in het noorden, op een boogscheut van Dortmund, in het stadje Soest. Die stad klinkt wellicht bekend in de oren van veel Belgen. Ten zuiden van Soest ligt het prachtige natuurgebied Arnsberger Wald met de Möhnesee, een meer van ca. 10 km². Dus een ideale plek om te wandelen, te fietsen of met de auto door het woud te rijden en wat leuke stadjes te bezoeken.

De route gaat verder door naar het zuiden met de Biggesee en de bekende grot van Attahöhle

Even ontspannen kan tijdens de zomermaanden in Elspe. Daar gaan de unieke Karl-May Festspiele door. Een indianenverhaal live opgevoerd in openlucht. Het laatste deel brengt je naar Hochsauerland. De meest toeristische plek is Winterberg. Er zijn heel wat voorzieningen om de bergen te verkennen in deze regio. We eindigen de route in Ramsbeck voor het mooie Bergbaumuseum. Je wacht daar een ritje door de ondergrondse mijnen.

Onze tip: Overnachten in Sauerland? Bekijk hier onze favoriete hotels voor je rondreis

Sauerland autoroute

Gratis rondreis Sauerland downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Sauerland: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

107 ervaringen

- 2 november 2021 - Theo Mikelj

Geweldig 👍

- 4 oktober 2021 - Aad Zijderhand

Mooie duidelijke informatie

- 31 augustus 2021 - Elizabeth

Prima site, schitterende routes!

- 27 augustus 2021 - Peter Reniers

De reisgids hebben we met veel plezier gebruikt. Vooral de stadswandelingen waren zeer de moeite waard. Wat tegenviel was de autoroute en dan wel de beschrijving van de route zelf. Je moet zelf uitzoeken hoe je ergens komt.

- 9 mei 2021 - Jacques Sennesael

Deze gids is vrij uitgebreid en geeft een mooi overzicht van de belangrijkste steden en bezienswaardigheden.De wandelkaartjes zijn bijzonder interessant. Het zou niet slecht zijn mocht men ook één van de steden aanraden als uitvalsbasis om een eerste verkenning van het Sauerland aan te vatten.

Gratis rondreis Sauerland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?