FB

Lorraine - Lotharingen met Verdun, Metz en Nancy

Lorraine - Lotharingen met Verdun, Metz en Nancy

857 x gedownload14 ervaringen
  • Startpunt: Bras-sur-Meuse, Frankrijk
  • Eindpunt: Saint-Mihiel, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 262 km
  • Duur: 3 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Avignon

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Autoroute en motorroute Lorraine - Lotharingen, Verdun, Metz en Nancy

Van Lorraine verkennen we de drie belangrijkste steden: Verdun, Metz en Nancy. Zo hebben we een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden. Verdun is een gezellig stadje aan de Maas getekend door een zwaar oorlogsverleden uit de Eerste Wereldoorlog. Voor wie het wenst maken we ook een rondrit langs heel wat herinneringen aan die grote oorlog. Nancy is vooral bekend voor zijn prachtige Place Stanislas, rijkgevude musea en het groen in het stadscentrum. Metz ligt aan de Moezel en geniet vooral bekendheid door zijn kathedraal en daar is sinds 2010 ook het Centre Pompidou Metz bijgekomen. Je merkt het al dat je tijd tekort zal komen om een weekendje te vullen.

Lorraine autoroute

Gratis rondreis Lorraine downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Lorraine: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart14 ervaringen

- 24 augustus 2017 - Kathleen De Smet

Een heel afwisselende route met veel bezienswaardigheden. Een streek waar je dikwijls met de auto passeert en niet de moeite neemt om te stoppen. Heel spijtig want het is er prachtig, niet ver weg en super lieve en vriendelijke Noord Fransen!

- 25 juli 2016 - Claudine Vermeulen

Mooie route beschreven te Nancy, een vergeten parel! Wij hadden prachtig weer, het loopt er nog niet vol met toeristen, veel bezienswaardigheden, zeer propere stad. Kortom een aanrader voor wie er even tussenuit wil. Het restaurant over de Palais Ducal heeft wel anderen naam dan beschreven in de wandeling maar het is hetzelfde.

- 1 november 2015 - Degrave Daniël

Route volledig gereden en bezoeken gedaan eind oktober met de camper zeer interessant en overal goede kamperplaatsen gevonden dicht of zelf in de centrums zoals Verdun - Metz en Nancy echt een aanrader voor alle mensen om ook eens te begrijpen wat gebeurd is in de eerste wereld oorlog

- 23 augustus 2015 - Walter

Wandelingen van Verdun, Metz en Nancy reeds voor de 2e maal gedaan, dit keer gespreid over 2 dagen. Overnacht in Nancy. Wandelingen zijn goed beschreven, aanpassingen ten opzichte van de routes van verleden jaar zijn zeker een pluspunt. Goed beschreven, je ziet zeker de "highlights". Must volgens mij is Place Stanislas in Nancy bij avondlicht en als het kan overdag in volle zon....onvergetelijk !

- 3 april 2015 - Filip Dheedene

Van 23 tem 25 maart 2015 op bezoek naar Metz en Nancy. Overnacht in de abdij van Pont-à-Mousson: ongeveer 20 km van Metz en Nancy. De stadswandeling van Metz (langs de Moezel)was mooi, jammer dat het weer een beetje tegenviel. Stadswandeling in Nancy was mooi: Place Stanislas waarschijnlijk het mooiste stadsplein van Frankrijk. Verdun is voor een volgende bezoek.

Gratis rondreis Lorraine downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?