FB

Slagveld van Verdun autoroute

815 x gedownload51 ervaringen
  • Startpunt: Avenue du 5ème R.A.P., Verdun
  • Eindpunt: Place de la Nation, Verdun
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 32,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Verdun

Volg route op kaart met GPS-tracker

Autoroute en motorroute Slag van Verdun langs bezienswaardigheden Douaumont, Mémorial ...

Gedurende 300 dagen werd er in 1916 zo hevig gevochten tussen de Fransen en de Duitsers, ten noorden van Verdun, dat er 300.000 doden vielen en evenveel gewonden. Deze periode zal verder door het leven gaan als de Slag van Verdun. Op de rechteroever van de Maas werd het hevigst strijd geleverd. Met deze korte autoroute zal je de restanten, monumenten en begraafplaatsen zien. In het Mémorial de Verdun kom je alles te weten over deze zwarte bladzijde van de Europese geschiedenis.

Al onze routes in Lorraine
Onze stadswandelingen en autoroutes zitten vervat in de download van deze autoroute. Je kan evenwel alle routes apart downloaden. Dit zijn 3 stadswandelingen: Metz, Nancy en Verdun + een autoroute rond de Slag van Verdun en een autoroute die alle bezienswaardigheden aan elkaar linkt.
Bekijk nu al onze routes in Lorraine.

Slagvelden van Verdun  autoroute

Gratis rondreis Slagveld Verdun downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks 'Slagveld Verdun': we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart51 ervaringen

- 25 mei 2018 - Simonne Van Aeken

Wij waren zeer tevreden over de reisroutes “Slagvelden van Verdun”+Stadsgids Metz en beschrijving van deomgeving.Hebben de route heel goed gebruikt heel ons weekend.Dit is voor herhaling vatbaar. Dankuwel.Veel groetjes van Simonne Van Aeken en Luc Mestdag

- 24 mei 2018 - JP Horsten

Handig en prima informatie , bedankt

- 24 mei 2018 - An Lievens

Het was zeer leerrijk, overzichtelijk en aangenaam om de route te volgen! Een aanrader voor al wie wil weten waar zovele soldaten/familieleden hebben gevochten!

- 31 maart 2018 - Coudijzer Bart

Zeer aangename route, heel veel te zien. Een aanrader.

- 8 oktober 2017 - Gemma Bakker

We hadden maar een paar uur en zelfs binnen die tijd hebben we de route grotendeels kunnen volgen. Mooie route met mogelijkheden te over om uit te stappen en b.v. door de loopgraven te lopen, abri's van dichtbij te zien. We bezochten natuurlijk het Ossuaire de Douaumont, het fort Douaumont en het Mémorial de Verdun. Ingrijpend en aangrijpend, we gaan nog een keer voor de musea terug.

Gratis rondreis Slagveld Verdun downloaden

Download autoroute Lorraine

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?