FB

Slagveld van Verdun autoroute

1 021 x gedownload54 ervaringen
  • Startpunt: Avenue du 5ème R.A.P., Verdun
  • Eindpunt: Place de la Nation, Verdun
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 32,0 km
  • Duur: 1 dag
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Verdun

Volg route op kaart met GPS-tracker

Autoroute en motorroute Slag van Verdun langs bezienswaardigheden Douaumont, Mémorial ...

Gedurende 300 dagen werd er in 1916 zo hevig gevochten tussen de Fransen en de Duitsers, ten noorden van Verdun, dat er 300.000 doden vielen en evenveel gewonden. Deze periode zal verder door het leven gaan als de Slag van Verdun. Op de rechteroever van de Maas werd het hevigst strijd geleverd. Met deze korte autoroute zal je de restanten, monumenten en begraafplaatsen zien. In het Mémorial de Verdun kom je alles te weten over deze zwarte bladzijde van de Europese geschiedenis.

Al onze routes in Lorraine
Onze stadswandelingen en autoroutes zitten vervat in de download van deze autoroute. Je kan evenwel alle routes apart downloaden. Dit zijn 3 stadswandelingen: Metz, Nancy en Verdun + een autoroute rond de Slag van Verdun en een autoroute die alle bezienswaardigheden aan elkaar linkt.
Bekijk nu al onze routes in Lorraine.

Slagvelden van Verdun  autoroute

Gratis rondreis Slagveld Verdun downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks 'Slagveld Verdun': we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

54 ervaringen

- 17 augustus 2018 - Leenders

Het was een super leuke reis! Misschien is het een idee om in de gids te zetten dat je bij de VVV kantoren een kaart kan kopen voor €25,- (volwassenen, kinderen is goedkoper.) waarmee je naar de 5 grootste bezienswaardigheden kan gaan. Fort Douaumont, Fort Vaux, Citadel in Verdun, het Memorial Museum en het Ossuarium. De Citadel is ook echt een aanrader, vooral met Kinderen (die audioguide is in het Nederlands)! De audioguides van de twee forten zijn ook aan te raden, maar wel in het Engels, Frans of Duits. Als je deze talen niet beheerst hadden ze ook een papieren route in het Nederlands. Deze is echter een stuk minder uitgebreid. Een andere eventuele tip is om aan te geven in de gids dat het erg koud was in de forten en de citadel. Wij waren er toen het buiten rond de 40 graden was, dus waren er absoluut niet op gekleed. Voor ons maakte het niet veel uit. Oudere of minder fitte mensen zouden misschien wel wat meer last kunnen hebben van de temperatuur verschillen. Een laatste tip is nog misschien om ook aan te kaarten dat er ook wandelroutes zijn aangegeven in de bossen bij de forten. Dan nog een kleine verbetering: Er stond ergens 2018 ipv 1918. Waarschijnlijk is het een autocorrect van de computer geweest. Wij hebben een leuke vakantie gehad, mede door deze route. Bedankt!

- 15 juli 2018 - ibelle

Deze route hebben we snel gedownload aangezien we in de buurt waren en nog een beetje tijd hadden. We hebben er van genoten en zijn van plan zeker nog eens terug te gaan om alles te bezoeken. Bedankt voor de mogelijkheid om zo iets te kunnen doen en op een gemakkelijke manier mooie dingen te ontdekken.

- 21 juni 2018 - Alain Vergote

Uitgestippelde route van a tot z gevolgd en uiterst tevreden.

- 25 mei 2018 - Simonne Van Aeken

Wij waren zeer tevreden over de reisroutes “Slagvelden van Verdun”+Stadsgids Metz en beschrijving van deomgeving.Hebben de route heel goed gebruikt heel ons weekend.Dit is voor herhaling vatbaar. Dankuwel.Veel groetjes van Simonne Van Aeken en Luc Mestdag

- 24 mei 2018 - JP Horsten

Handig en prima informatie , bedankt

Gratis rondreis Slagveld Verdun downloaden

Download autoroute Lorraine

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?