Waar overnachten in het Zwarte Woud? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in het Zwarte Woud? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

23 februari 2022 in Zwarte Woud3 reacties

Tijdens je bezoek aan het Zwarte Woud heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in het Zwarte Woud!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Leonardo Royal Hotel (Baden-Baden)

Superior 4-sterrenhotel in Baden-Baden in het noord van het Zwarte Woud beschikt over een ruime spa met een binnenzwembad, een restaurant, een bar en een tuin met terras. Het ligt op slechts 200 meter van de beroemde straat Lichtentaler Allee. De kamers hebben Airco, een 40-inch flatscreen, minibar en koffie- en theefaciliteiten.

Kamers hebben een balkon of een terras met een prachtig uitzicht op het Zwarte Woud. Verder kan je er ook heerlijk ontspannen in het binnenzwembad, fitness of de sauna. 's Morgens kan je aanschuiven bij het gevarieerd ontbijt in het ontbijtrestaurant. Meer info en boeken.

  1. Hotel Alte Laterne (Baden-Baden)

In het stadscentrum van Baden-Baden, op slechts 300 meter van het Kurhaus (kuuroord), ligt het 3-sterren Alte Laterne Hotel. De kamers zijn voorzien van alle nodige comfort en er wordt elke ochtend een gratis ontbijtbuffet geserveerd. 'S Avonds zijn er Badengerechten en een verscheidenheid aan drankjes verkrijgbaar in het landelijke restaurant van het Laterne.

Veel populaire bezienswaardigheden kunnen worden bereikt in minder dan 10 minuten lopen. Deze omvatten onder andere, het Neues Schloss kasteel en het Theater Baden-Baden. Meer info en boeken.

  1. Boutique Charme Apartment (Baden-Baden)

Deze stijlvolle appartementen liggen in het hart van Baden Baden, op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden. Elk appartement is ingericht met aandacht voor detail en met moderne kwaliteitsmeubels. Een hoog comfort tegen een eerlijke prijs. Meer info en boeken.

  1. Brenners Park-Hotel & Spa (Baden-Baden)

Brenners Park-Hotel & Spa - an Oetker Collection Hotel in Baden-Baden is een 5-sterrenhotel met exclusieve spafaciliteiten. Je verblijft in een schilderachtige tuin. Alle fraaie kamers hebben antiek meubilair en een balkon. De badkamer van iedere kamer is voorzien van Italiaans marmer.

Verder kan je profiteren van een zwembad in Romeinse stijl, ontspanningsruimtes, verschillende sauna's en een fitnessruimte. Dineren is mogelijk in de eigen eetgelegenheid Wintergarten en het restaurant Rive Gauche. Het restaurant Fritz & Felix van het hotel serveert originele en authentieke gerechten, gecreëerd door een toonaangevende Zwitserse chef-kok. En je kan er een scala aan drankjes bestellen zoals bijvoorbeeld eigen Vermouths en een van de grootste collecties Duitse gins en whisky's. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje (Freiburg im Breisgau)

Natuurhuisje in Freiburg im Breisgau is een ruim appartement gelegen nabij een prachtig meer in het Zwarte Woud. Het appartement is eenvoudig ingericht en voorzien van drie slaapkamers(geschikt voor 6 personen), een gezellige woonkamer en een badkamer met douche.

Vanop je balkon geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving. Na een heerlijk ontbijtje kan je in de omgeving een wandeling maken langs het meer. 's Avonds eens lekker gaan dineren? Er is leuk restaurantje te vinden op slechts 5 km van het appartement. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje (Bad Peterstal-Griesbach)

In Bad Rippoldsau-Schapbach vind je het knusse vakantiehuisje Bad Peterstal-Griesbach. Vanaf het overdekte balkon heb je een fraai uitzicht op het prachtige Zwarte Woud. Het huisje zelf is gezellig ingericht en is voorzien van één slaapkamer. Dit verblijf is dus niet geschikt voor een paar dagen weg het hele gezin.

In de omgeving vind je tal van mooie wandelroutes naar de toppen van het Zwarte Woud met prachtige uitzichten en meren. Verder kan je ook het beroemde watervallen van Triberg of afkoelen in het buitenzwembad. In de winter kan je dan weer gebruik maken van de skiliften en langlaufloipes. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Losburg (nabij Freudenstadt)

Natuurhuisje Losburg is een vrijstaande vakantiewoning aan de rand van Loßburg, op 5km rijden van Freudenstadt. De lichte en natuurlijke inrichting zorgt voor een gezellige sfeer. Hier kan je terecht als je op zoek bent naar pure rust en ontspanning. Na een heerlijke nachtrust, kan je vanop het balkon genieten van het weidse uitzicht of 's avonds vanop het overdekte terras met een goed glaasje wijn. Op mooie zomerdagen kan je gebruikmaken van de BBQ. Meer info en boeken.

  1. Flair Hotel Sonnenhof - Centraal gelegen in het Zwarte Woud

30 minuten verder zuidwaarts rijden van Baden-Baden vind je het Flair Hotel Sonnenhof. Dit door een familie beheerde 4* hotel ligt op een rustige plek in het Zwarte Woud en biedt een spa met een zwembad en een dakterras. Het hotel bevindt zich in de wijk Baiersbronn in Schönmünzach.

Alle ruime kamers beschikken over een terras of balkon. In het restaurant van Sonnenhof kan je proeven van de specialiteiten uit het Zwarte Woud, of op het terras met uitzicht op de rivier de Schönmünz. In het café kunt u genieten van gebak uit eigen oven en in de gezellige bar met open haard wordt een scala aan drankjes geschonken.

Het Sonnenhof beschikt over een sauna, je kan er ook terecht voor massage- en schoonheidsbehandelingen. Wie wil kan bij het hotel fietsen huren om het Zwarte Woud te verkennen. Hier overnacht je voor € 126/nacht, meer info en boeken.

  1. Flair Hotel Adlerbad - Centraal gelegen in het Zwarte Woud

In de populaire wandelstad Bad Peterstal-Griesbach kan je het 3* familiehotel Flair Hotel Adlerbad vinden. Het biedt een spa en een dagelijks ontbijtbuffet. De kamers ademen traditionele Baden-stijl uiten en zijn moderne comfort. De spa van het hotel beschikt over een Finse sauna, een infraroodsauna, een stoombad, een ontspanningsruimte en een fitnessruimte. Je kan er ook welness-massages boeken.

In het restaurant worden traditionele en seizoensgebonden à-la-cartegerechten geserveerd met lekkere wijnen uit de streek. Een ideale uitvalsbasis voor te wandelen, mountainbiken of langlaufen. Hier slaap je voor €107/nacht Meer info en boeken.

  1. Auerhahn Wellnesshotel - In het zuiden van het Zwarte Woud

Auerhahn Wellnesshotel ligt aan de Schluchsee en wordt door een familie uitgebaat. Je overnacht er in stijlvolle kamers met een balkon. Een moderne spa, groot binnenzwembad en 2 restaurants maken dit hotel zeer compleet en leuk om te verblijven. Alle kamers van het 4* Wellnesshotel Auerhahn kijken uit op het meer Schluchsee of op de dennenbomen van het Zwarte Woud.

In de restaurants Bollenhut en Tannenzäpfle worden een uitgebreid ontbijtbuffet, een vegetarisch lunchbuffet en diner (vaste menu of buffet) geserveerd. Deze restaurants zijn beide traditioneel ingericht in een stijl die typisch is voor het Zwarte Woud. De Backbord bar is elke avond geopend.

De 2.000 m² grote spa van het Auerhahn beschikt over een Finse sauna, een aroma sauna en een stoomcabine. Er worden fitness- en aerobiclessen gegeven, inclusief yoga, watergymnastiek en Nordic walking.
Hotel Auerhahn bevindt zich op 15 minuten rijden van het skistation op de Feldberg, de hoogste berg van het Zwarte Woud. Wil wil golven kan profiteren van korting op de golfbaan Hochschwarzwald in het nabijgelegen Titisee. Meer info en boeken.

  1. Hotel Cortina - In het zuiden van het Zwarte Woud

Dit landelijke 2*-hotel in het kuuroord Höchenschwand kan je overheerlijk eten met zicht op de Zwitserse Alpen. Hotel Cortina heeft 1-, 2-, 3- en 4-persoonskamers. Ontbijten kan in de traditioneel ingerichte ontbijtzaal of op het terras. Als je wil dineren kan je terecht in het Da Vinci restaurant. Meer info en boeken

  1. Hotel Palmenwald Schwarzwaldhof

Het historische 4-sterrenhotel Palmenwald Schwarzwaldhof ligt in het welnessresort Freudenstadt, op een schilderachtige locatie in het Zwarte Woud. Het hotel is omgeven door een schitterend park, met een trap naar het hoger gelegen rozenpad in Duitsland.

De ruime kamers en suites van het hotel zijn voorzien van alle comfort en een elegant meubilair. En in de Rose Spa, kan je ontspannen in het overdekt zwembad, de Finse sauna, het stoombad en de fitnessruimte. Daarnaast kan je ook genieten van Duitse en internationale gerechten in restaurant Palmenwald en restaurant Royal Carpe Diem. Meer info en boeken.

  1. Berghotel und Restaurant Kräuter Chalet

Het Berghotel en Restaurant - het "Kruidenchalet" bevindt zich op een hoogte van 950 meter boven de zeespiegel. Ontsnap hier aan de stress van het dagelijkse leven en trakteer jezelf op een ontspannende vakantie in het Zwarte Woud. Verblijf in twee- of driepersoonskamers en geniet van de pure natuur. Er zijn tal van mogelijkheden voor excursies en bezoeken in de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Hotel Aviva (Karlsruhe)

Hotel Aviva is een modern hotel, rustig gelegen op het terrein van het Wildpark. Het driesterrenhotel biedt naast ruime en kleurrijke kamers ook stijlvolle spafaciliteiten. Liever wat sportiever bezig zijn? Dan kan je ook altijd even terugtrekken in de fitnessruimte van het Aviva. Iedere ochtend geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet en je kan als gast ook gebruikmaken van de gratis parking. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje (Karlsruhe)

Dit natuurhuisje in Karlsruhe is gelegen aan de Oude Rijn en biedt accommodatie voor twee personen. Het is de ideale plek om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte. Het tiny huisje is knus ingericht en voorzien van een keuken, een wc, een douche en zicht op het water. In de buurt van het vakantiehuisje kan je verschillende activiteiten ondernemen zoals joggen, kanoën en fietsen. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgids Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis door het Zwarte Woud en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlight. Koop onze reisgids Zwarte Woud met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Zwarte Woud.

Zwarte Woud

Gratis reisgids Zwarte Woud downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 februari 2024 - Daniël Romain Haelterman

Een prachtige en volledige reisgids met tal van wetenswaardigheden die anders niet aan bod zouden komen. Proficiat voor dit werk !

- 5 mei 2023 - Rita Rysman

Reis voirbereid met gids. Goeie tips en beschrijving wandelingen. Moet nu nog uitgetest worden

- 2 juli 2022 - alfons moons

Handige info ! Up to date en betrouwbaar ! Good work !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?