Poldark: De 7 mooiste filmlocaties in Cornwall

De mooiste filmlocaties uit de Britse dramaserie Poldark

Genieten van de Britse dramaserie Poldark, gebaseerd op de boeken van Winston Graham. Het verhaal speelt zich af in het 18e-eeuwse Cornwall en gaat over veteraan Ross Poldark die na 3 jaar oorlog in Amerika terugkeert naar huis, om daar te horen dat zijn vader ondertussen gestorven is, zijn lief op het punt staat te trouwen met zijn kozijn en heel zijn erfenis niets meer waard is. Wat volgt is, zoals dat hoort bij romantische kostuumdrama’s, romantiek, drama, gesmacht en veel haar in de wind.

Poldark bevat goede staaltjes acteerkunst (om nog maar van de good looks van hoofdrolspeler Aidan Turner te zwijgen) en genoeg emotionele momenten om te blijven boeien, maar de prachtige landschappen en achtergrondlocaties van het ruige Cornwall dragen zeker bij aan de uitstraling van de serie.

Inhoud artikel

  1. Charlestown

De historische haven van Charlestown heeft een uitgebreide collectie aan hoge, historische schepen, en het traditionele dorpje leent zich perfect voor de 18e-eeuwse setting van Poldark. Je kan er ook een kijkje nemen in het Shipwreck Heritage Center.

  1. Porthcurno

De baai van Porthcurno is het ideale decor voor verschillende romantische scènes tussen Ross en echtgenote Demelza. Helderblauwe zee, een poederig wit strand, heuvels en kleine eilandjes afgewerkt met rotsen… Een prachtig stukje natuur, en uitstekend voor een real-life strandwandeling!

De mooiste bezienswaardigheden in Zuid-West Engeland bezoeken? Download onze reisgids Zuidwest-Engeland en ontdek de mooiste plekjes van Zuidwest-Engeland.

  1. Porthgwarra

Ooit was Porthgwarra een kleine vissersbaai, nu is het een prachtige locatie met veel vogels en natuur. Huisjes langs de kust, bootjes op de stenen en meerdere grotten om te bewonderen. Het hoogtepunt is een tunnel door de rotsen, met gelegenheden om lekker te zwemmen of te pootjebaden terwijl je van de omgeving geniet.
Ook hier zijn heel wat scènes uit Poldark (waaronder eentje waar Demelza Ross bespiedt terwijl hij een frisse duik neemt) opgenomen.

  1. Bodmin Moor & St Breward

In de serie woont Ross Poldark in Nampara, een landgoed met als manor house een eerder bescheiden woning van graniet en leisteen. Dit huis staat in het landschap Bodmin Moor, vlakbij het dorpje St Breward. De rotsrijke omgeving overgroeid met gras is een prachtig mijngebied, dat zich uitstekend leent voor de scènes buiten en te paard.

  1. Mijn tussen Botallack en Levant

In het westen van Cornwall, aan de kust, ligttussen Botallack en Levant een prachtig mijngebied. De mijn van Levant zal je herkennen als de Tressiders Rolling Mill uit de serie. De granieten gebouwen bieden een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan.

  1. Padstow Area

Een aantal klifscènes werden opgenomen bij de prachtige omgeving rond Padstow en de Camel Estuary. Deze vissershaven is omgeven door fantastische zandstranden, ideaal om helemaal uit te waaien tijdens een ontspannen strandwandeling.

Wil jij ook graag Zuidwest-Engeland verkennen? Met onze uitgestippelde rondreis door Zuidwest-Engeland heb je alle info voor je roadtrip in één handig overzicht.
  1. Penberth Cove

Het idyllische vissersdorpje Penberth ligt in een verborgen vallei tussen Lamorna en Porthcurno. Met zijn verzameling granieten huisjes en geplaveide scheepshelling. Penberth Cove is het Sawle-dorp in Poldark, de thuisbasis van Demelza's twee broers, Sam en Drake Carne.

  1. Begeleide Poldark-uitstappen

Filmpje: trailer Poldark

Benieuwd naar de trailer van Poldark Bekijk alvast onderstaande filmpje met een glimp van de mooiste locaties uit de serie.

  1. Waar overnachten in Zuidwest-Engeland? (met korting)

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Zuidwest-Engeland? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Plymouth, Penzance en Salisbury. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

  1. Download onze reisgids Zuidwest-Engeland en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest-Engeland? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest-Engeland met 128 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-Engeland.

Zuidwest-Engeland

Gratis reisgids Zuidwest Engeland downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?