Wandeling door Leeds langs de hoogtepunten van de stad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling door Leeds langs de hoogtepunten van de stad

  • Startpunt: Leeds Arcades
  • Eindpunt: Leeds City Museum
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Leeds was oorspronkelijk een bescheiden gemeente in de 13e eeuw, maar groeide in de 16e eeuw uit tot een bruisende marktstad. Het ontwikkelde zich tot een belangrijk productiecentrum, vooral vanwege zijn rol in de wolhandel. In de 17e en 18e eeuw ontpopte Leeds zich tot een handelscentrum en diversifieerde de economische basis zich met vlas, ijzergieterij, machinebouw en drukkerijen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door Leeds langs dé highlights

Tijdens deze stadswandeling krijg je alvast een idee van de industrie die deze plaats gedurende een groot deel van haar geschiedenis heeft aangedreven en kun je ook genieten van de culturele dynamiek van deze noordelijke stad.

Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de historische winkelgalerijen (Leeds Arcades) en Kirkgate Market. Je wandelt langs de St John the Evangelist Church richting het Leeds Minster en bezoekt enkele boeiende musea als het Royal Armoury Museum, Leeds Museum en The Tetley (kunstgalerie). Even uitrusten kan op het Leeds City Square of het Millennium Square, twee van de populairste pleinen in de stad.

OVERNACHTINGSTIP: Het Québecs Hotel zit gevestigd in een groots Victoriaans gebouw op wandelafstand van het stadsplein en het treinstation. Het boetiekhotel heeft een klassieke, eigentijdse inrichting en biedt gratis toegang tot de spa.

Noordwest-Engeland

Gratis stadswandeling Leeds downloaden

Ontdek nog meer in de volledige reisgids Noordwest-Engeland

Een volledig uitgewerkte rondreis in Noordwest-Engeland die je langs bijzondere plekjes brengt zoals Leeds, Manchester en Liverpool, bezoek Isle of Man en het Lake District. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?