Rondreis Wales 14 dagen: Complete route, reisschema + kaart

Koop de volledige reisgids voor € 10

Rondreis Wales 14 dagen: Complete route, reisschema + kaart

Wales is de verborgen parel van het Verenigd Koninkrijk, met haar wilde natuur, prachtige kastelen en gezellige steden. De mensen die er wonen zijn bovendien erg trots op hun Welshe erfgoed, en daar hebben ze alle reden toe! Er is verrassend veel te zien en doen in Wales, zowel natuurliefhebbers als geschiedenisfanaten zullen zich in Wales geen seconde vervelen!

In deze twee weken durende rondreis door Wales ontdek je de stad Cardiff, de indrukwekkende Coastal Way, de belangrijkste nationale parken en je hebt de kans om de charmante en pittoreske regio van The Cotswolds te bezoeken, die grenst aan Wales.

Tickets & tours voor je bezoek aan Wales

Wales bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Wales.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

Kaart met 14-daagse rondreis Wales

Dag 1: Cardiff

Cardiff is niet alleen de hoofdstad van Wales, het is ook de grootste stad van het constituerende land. Hier komt de National Assembly van Wales samen en het is ook de belangrijkste plaats voor de media, het bedrijfsleven en cultuur. In de loop van de 21ste eeuw is Cardiff getransformeerd tot een stad met internationale allure.

Een ideale manier om Cardiff te ontdekken op de eerste dag van je rondreis is met onze stadswandeling, die kan je hier gratis downloaden!

Niet te missen in Cardiff:

  • Cardiff Bay is de chique buurt aan het water waar je tal van bars en restaurants vindt, ideaal om even te lunchen of dineren dus!
  • De Victorian Arcades lokken al meer dan 100 jaar shoppers naar Cardiff. Deze sierlijke, overdekte winkelgalerijen vind je in het centrum van de stad.
  • Het is ook de moeite om één van de kastelen in de buurt van Cardiff te verkennen, zo zijn Cardiff Castle, Castell Coch en Caerphilly Castle leuke plekken vol geschiedenis!
  • Even ontspannen doe je in Bute Park, deze landschapstuin van 53 hectare groot zijn de ideale plek om te wandelen, fietsen of te genieten van het mooie weer. Elk jaar wordt hier bovendien het National Eisteddfod gehouden, een achtdaags festival dat draait rond muziek en poëzie!
  • Bekijk hier de begeleide tours van GetYourGuide in Cardiff!

Verplaats je gemakkelijk in Cardiff met een hop-on hop-off bustour, die brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en onderweg krijg je uitleg van een gids! Boek je tour hier vanaf €16!

Dag 2: Cardiff naar The Gower

Afgelegde afstand: 124 km

Vandaag rij je vanuit Cardiff langs de zuidkust naar the Gower Peninsula. Onderweg zijn er enkele leuke badplaatsen waar je even kan stoppen.

Penarth

Penarth was in de Victoriaanse tijd een erg populaire vakantiebestemming, en een groot deel van de architectuur uit die tijd is nog bewaard gebleven. De oude pier en het paviljoen zijn hier een toeristische trekpleister, maar het is vooral de gezellige sfeer waarvoor je een stop moet maken in dit stadje.

Dunraven Castle

De ruïnes van Dunraven Castle liggen middenin een reeks rustige tuinen aan de zuidkust. De overblijfselen zijn die van een raketvormig jachthuis dat in het begin van de 19e eeuw werd gebouwd en later uitgebreid werd gewijzigd. Het kasteel werd gebouwd op de plaats van verschillende vroegere vestingwerken, waarvan de eerste vermoedelijk in de 12e eeuw door Arnold le Boteler (Butler) werden gebouwd. Wandel vanaf de burcht naar het natuurreservaat van Witches Point.

De ruïnes van het kasteel zijn een van de attracties van Glamorgan Heritage Coast, vlakbij vind je ook het Heritage Coast Visitor Information Centre. Bewonder ook Dunraven Bay, een prachtige, beschutte baai met kliffen en rotsen die erg populair is bij fossielenverzamelaars.

The Mumbles

The Mumbles is al sinds 1807 de badplaats van Swansea, toen werd de Oyestermouth Railway namelijk aangepast van een kolentrein naar een passagierstrein. Vooral tijdens de zomermaanden is dit een leuke plek, geniet van Oystermouth Castle op de heuvel, de oude pier en een aantal andere bezienswaardigheden.

The Gower Peninsula

Je eindigt je dag aan The Gower Peninsula, het meest westelijke deel van het Welshe graafschap Glamorgan. Het werd in 1956 de eerste “Area of Outstanding Natural Beauty” van het Verenigd Koninkrijk. Dit landschap was de inspiratiebron voor het werk van dichter Dylan Thomas.

Als je zin hebt om te wandelen, is The Gower een populaire bestemming voor een wandelvakantie. Het biedt een aantal prachtige kustpaden en wordt vaak beschouwd als een van de meest schilderachtige stukken van het Wales Coastal Path, dat zich uitstrekt langs de hele kustlijn van Wales.

Dag 3: The Gower naar St Davids

Afgelegde afstand: 225 km

Je laat The Gower achter je om deze rondreis langs de zuidkust te vervolgen naar het prachtige Pembrokeshire National Park. Onderweg zie je nog enkele bezienswaardigheden voor je de dag beëindigt in St Davids.

Onze favorieten:

  • De historische stad Carmarthen heeft een duidelijke link met de legende van koning Arthur. Zo ligt hier in de buurt de grot waar tovenaar Merlijn zou zijn geboren.
  • Het Pembrokeshire National Park, een prachtig natuurpark dat een echte aanrader is voor wandelliefhebbers. Er zijn verschillende dagwandelingen die je kan afleggen, deze kan je bekijken op de website van Visit Pembrokeshire.
  • Tenby is een populaire badplaats die in de zomer erg populair is bij toeristen. Ga zeker naar de landtong met uitzicht op de pittoreske haven om de ruïnes van Tenby Castle te zien. Je kan bij laagwater ook over het strand van Tenby naar St Catherine’s Island lopen, dat is ook zeker een aanrader.
  • Pembroke Castle is een van de meest imposante kastelen in Wales. Ga via een stenen wenteltrap naar boven en geniet van het uitzicht vanaf de verschillende torentjes.

Eindig je dag in de kleine kathedraalstad St Davids, het stadje is vernoemd naar de beschermheilige van Wales. Er wonen maar zo’n 1600 mensen in deze kleine stad, en ze staad dan ook vooral bekend voor de kathedraal en het bisschoppelijk paleis die hier gevestigd zijn. St Davids is ook gewoon een gezellige plek, een ontdekkingstocht door de straten zal je langs gezellige pubs, restaurantjes en winkels brengen.

Dag 4: St Davids naar Dolgellau

Afgelegde afstand: 186 km

Vanuit St Davids verlaat je de regio van Pembrokeshire om via de westkust landinwaarts te trekken naar Dolgellau, in Snowdonia National Park.

Onderweg kan je ook even stoppen bij

  • Pentre Ifan Bural Chamber, de best bewaarde neolithische dolmen in Wales.
  • Castell Henlyss, een Keltische verblijfplaats.
  • De stad Cardigan met haar bijzonder kasteel.
  • Llanerchaeron Estate, een prachtige Georgiaanse villa in het pittoreske bos van de Aeron Valley.
  • Aberstwyth, een oude marktplaats en badplaats.
  • Mach Loop, een reeks valleien die bekend staan als oefenterrein voor snelle straal- en propellervliegtuigen.

Dolgellau is je eindpunt van vandaag. Dit charmante marktstadje is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Snowdonia National Park. Er is hier heel wat te beleven in de omgeving, zoals wandelingen, fietstochten en nog veel meer.

Wil jij ook deze rondreis door Wales beleven? Download onze reisgids Wales en The Cotswolds met deze uitgewerkte route.

Dag 5: Snowdonia National Park

Afgelegde afstand: 64 km

Wales profileert zich als een avontuurlijke bestemming in Europa. In het Snowdonia National Park kunnen avonturiers dan ook heel wat activiteiten uitproberen – of je kan gewoon genieten van de mooie omgeving in de Welshe bergen.

Snowdonia is een van de bekendste nationale parken van Wales.

  • Dit prachtige en ruige terrein leent zich perfect voor een breed scala aan buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen en kamperen.
  • Andere populaire attracties zijn Surf Snowdonia en Zip World, waar je de grootste ziplinezone ter wereld kan beleven. Je kan ook ondergronds stuiteren op de drie enorme ondergrondse trampolines in de grotten van de Llechwedd Slate Mines of anders heb je de mogelijkheid om een meer traditionele speleologie-expeditie doen.
  • Je dag afsluiten kan je doen in Portmeiron.

Dag 6: Portmeiron naar The Llyn Peninsula

Vandaag begin je met het verkennen van Portmeirion. Daarna trek je naar het rustige schiereiland Llyn voordat je aan het eind van de dag terugkeert naar Portmeirion of ergens anders in de nabije omgeving.

Portmeirion

Portmeirion ligt op een heuvel naast de monding van de rivier de Dwyryd en was een inspiratie voor verschillende schrijver, kunstenaars en televisieproducenten. Als je het dorp bezoekt zal je goed begrijpen waarom. De fantastische architectuur, de felle kleuren en prachtige tuinen doen Portmeiron aanvoelen als een droom.

  • Rij na je verkenning van Portmeiron verder naar het schiereiland Llyn, dit is echt een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Een plek om te ontsnappen aan het drukke leven en te genieten van een ontspannen sfeer. Het schiereiland steekt uit in de Ierse Zee vanuit de bergen van Snowdonia. De omgeving is ideaal voor wandel- en fietsvakanties, met tal van paden om te verkennen.
  • Op het schiereiland kan je enkele gezellige badplaatsen bezoeken zoals Criccieth, Pwllheli of Abersoch. Het strand van Porth Neigwl is erg bekend en populair bij surfers.
  • Je kan ervoor kiezen om hier in de buurt de nacht te spenderen of terug te keren naar Portmeirion.

Dag 7: Portmeirion naar Anglesey

Afgelegde afstand: 128 km

Vandaag verken je een laatste deel van Snowdonia National Park en ga je naar het Isle of Anglesey, waar nog veel meer mooie attracties te wachten staan. Je tocht begint op de A498.

  • Beddgelert is een aantrekkelijk dorp in het hart van Snowdonia. De historische gebouwen en de verbluffend mooie omgeving maken dit een plek waar je misschien wel even wilt blijven hangen. Maar ook als je gewoon op doorreis bent, is het de moeite waard om even de sfeer op te snuiven voordat je verder gaat.
  • Rhyd Ddu is het startpunt van de wandelingen op Mount Snowdon, de hoogste berg van Wales (1.085 m). Er zijn een aantal verschillende routes naar de top. Het Rhyd Ddu pad is het stilste en heeft het meest opvallende berglandschap. De wandeling beslaat een afstand van 8,5 mijl (14 km) en 895 m hoogtemeters. De meeste fitte wandelaars doen er ongeveer 6 uur over.
  • Als je geen tijd of energie hebt om de berg te voet te beklimmen, kan je via de A498 en A4086 verder rijden naar Llanberis om via de Snowdon Mountain Railway naar de top te klimmen.
Wil jij ook graag deze omgeving ontdekken? Download onze gratis preview reisgids Wales & The Cotswold.

Anglesey

Anglesey is een eiland dat bekend staat om zijn stranden en historische bezienswaardigheden. Op deze tour heb je net genoeg tijd voor de meest interessante attracties. Al zou je hier heel wat langer kunnen spenderen. We raden je ook aan om hier te overnachten. Er zijn tal van logeermogelijkheden op het eiland.

Wil je een unieke overnachting? Je kan kiezen voor avontuurlijk cliff-camping, hierbij slaap je bovenop een steile rotswand in een ‘portalegde’ 60 meter boven een klif. Normaal gezien is dit enkel iets voor ervaren klimmers, maar hier werd het geopend voor het publiek en het is dus wel een indrukwekkende ervaring!

Een aantal bezienswaardigheden in Anglesey:

  • Bezoek de Menai Suspension Bridge, de eerste moderne hangbrug ter wereld.
  • Plas Newydd House en zijn tuinen dateren uit de 18e eeuw. Je kan er een militair museum en tentoonstelling van de schilder Rex Whistler bezoeken.
  • Dingle Nature Reserve, vooral bekend voor zijn rijke verscheidenheid aan fauna en flora. Hier zijn ook heel wat leuke plekjes om te picknicken!
  • Ynys Llanddwyn is een van de mooiste plekjes op het eiland, het is een charmant stuk land dat uitmondt in de glinsterende zee. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op het schiereiland Llyn en Snowdonia.
  • Of ga mee met een begeleide tour door Anglesey, ontdek de kastelen en prachtige uitzichten met een ervaren gids! Boek hier online vanaf €70.

Dag 8: Anglesey naar Conwy

Afgelegde afstand: 106 km

Je verkenning van Anglesey gaat verder langs de bovenzijde van het eiland. Daarna brengt de Menai-brug je terug naar het vasteland, waar je Bangor verkent alvorens de dag in Conwy af te sluiten.

Beaumaris

Onderweg kan je stoppen bij het kuststadje Beaumaris. Deze populaire kustplaats is ideaal voor een wandeling langs de kust met een mooi uitzicht. Ook het kasteel van Beaumaris is de moeite, of bezoek Beaumaris Gaol, een gevangenis waar in de loop der tijd maar 11 gevangenen hebben gezeten.

Bangor

Bangor is de oudste stad van Wales, ze heeft haar oorsprong in de 6de eeuw toen er een klooster werd opgericht. De kathedraal die er vandaag staat stamt grotendeels uit de 19de eeuw. Je kan hier ook Penrhyn Castle bezoeken, een victoriaans ‘fort’ dat het toonbeeld is van extravagante overdaad.

Conwy

Ook in de stad Conwy kan je een kasteel bewonderen dat door de UNESCO wordt beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse militaire architectuur in Europa. Klim zeker naar de top van een van de acht torens voor een geweldig uitzicht over de stad. Verder zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden in Conwy, zoals Quay House, het kleinste huis is Groot-Brittanië, Plas Mawr, Bodnant Garden en Conwy Mountain.

Geniet van een avond en een rustige nacht in het charmante Conwy voordat je jouw rondreis langs de noordkust van Wales voortzet. Bekijk hier de accommodaties in Conwy.

Dag 9: Conwy naar Welshpool

Afgelegde afstand: 141 km

Vandaag bezoek je enkele andere nederzettingen langs de noordkust voordat je naar het zuiden gaat en terug langs het beginpunt van je avontuur passeert. Ga langs de A55 om Colwyn Bay te bereiken.

  • Colwyn Bay was een zeer populaire toeristische badplaats in de victoriaanse tijd en zelfs vandaag is het nog gemakkelijk te zien waarom. Je kunt er een heerlijke wandeling maken over de lange promenade of ontspannen op het zandstrand.
  • Een van de must-see attracties hier ligt echter niet aan de kust, maar hoog op de heuvel boven de stad. Welsh Mountain Zoo heeft een prachtig uitzicht over de baai en is een gezinsvriendelijke attractie waar je zeldzame diersoorten zoals sneeuwluipaarden en Sumatraanse tijgers kunt zien.
  • Daarna rij je verder naar Holywell, het oudste bedevaartsoord in het VK. De geneeskrachtige wateren zouden wonderbaarlijke genezingen geven. Deze vrouwelijke heilige was een maagdelijke martelaar die, naar men zegt, werd onthoofd door een plaatselijke prins, Caradoc, nadat ze zijn avances had afgewezen. Er wordt gezegd dat er een bron is ontsprongen op de plek waar haar hoofd is gevallen en dat ze later door haar oom, de heilige Beuno, weer tot leven is gewekt.
Wil jij ook deze rondreis door Wales beleven? Download onze reisgids Wales en The Cotswolds met deze uitgewerkte route.

Andere leuke dingen die je vandaag kan bezoeken:

Dag 10: Welshpool naar Hay-on-Wye

Afgelegde afstand: 107 km

Vandaag ga je verder met je reis naar het zuiden en bezoek je nog enkele interessante historische en natuurlijke bezienswaardigheden en charmante stadjes voordat je de dag afsluit in het beroemde boekenstadje Hay-on-Wye.

Dolforwyn Castle

Dolforwyn Castle is net als Powis Castle gebouwd door een Welshe prins in de 13e eeuw. Vandaag de dag zijn er alleen nog maar ruïnes over boven het dorp Abermule. Maar de klim ernaartoe is een geweldige manier om een prachtig uitzicht op de Severn-vallei te verkrijgen.

Verder kan je kiezen tussen een bezoek aan Llandrindod Wells of Builth Wells. Beiden zijn marktstadjes die in victoriaanse tijd werden gebruikt om kuuroorden in te vestigen. De Victoriaanse architectuur kan je hier nog altijd terugzien, zoals bijvoorbeeld Builth Bridge in Builth Wells.

Hay-on-Wye

Hay-on-Wye is een bekende boekenstad. Er zijn hier meer dan 20 boekenwinkels en het is de National Book Town of Wales. Jaarlijks vindt hier ook het Hay Literary Festival plaats. De stad ligt aan de oever van de rivier de Wye, in het noordoosten van het Brecon Beacons National Park, wat je later nog verkent. Het ligt direct aan de Welshe grens en net ten noorden van de Black Mountains. Breng ook een bezoekjes aan Hay Castle en Mansion!

Dag 11: The Brecon Beacons

Vandaag verken je de bezienswaardigheden, het prachtige landschap en tal van spannende buitenactiviteiten in het Brecon Beacons National Park.

The Brecon Beacons National Park is 1 van de 3 nationale parken in het land en meteen ook het laatste dat je zal verkennen op deze route. Het beschermt een gebied dat de Black Mountain (Y Mynydd Du), de Brecon Beacons, The Great Forest (Fawr) en de Black Mountains (Y Mynyddoedd Duon) omvat. Het park is opgericht in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Je kan hier kiezen uit verschillende wandelingen, zowel lange als korte. Als wandelen niet echt je ding is kan je ook gaan fietsen, paardrijden of andere buitenactiviteiten doen. Ook kan je de Brecon Mountain Railway nemen, die je een schilderachtige treinrit door de bergen oplevert!

Andere bezienswaardigheden in het nationale park:

  • Waterfall Country, een deel van het park gelegen aan het dorp Pontneddfechan, waar je mooie watervallen kan bewonderen.
  • National Showcaves Centre for Wales, een aanrader voor liefhebbers van speleologie.
  • Carreg Cennen Castle
  • Het stadje Crickhowell, waar een fort uit de ijzertijd uitkijkt over de stad.
  • De stad Abergavenny, de ideale plek voor een lunch of diner na je verkenning van het park.

Dag 12: Hay-on-Wye naar The Cotswolds

Afgelegde afstand: 189 km

Vandaag laat je Wales achter je om de komende dagen de Cotswolds te verkennen. Onderweg naar de Cotswolds, kan je ook de stad Hereford en enkele andere plaatsen bezoeken.

Hereford

Hereford is het meest bekend om zijn gotische kathedraal. Hier vind je de Mappa Mundi, een middeleeuwse wereldkaart die rond 1300 door Richard van Holdingham werd gemaakt. De kaart is UNESCO-erfgoed. De kathedraal is zeker een bezoek waard, net als het Cider Museum en het Black and White House Museum.

Andere plekken in de Cotswolds die de moeite zijn:

  • Malvern Hills Area of Outstanding Natural Beauty, een prachtig natuurreservaat.
  • Tewkesbury Abbey, een voormalig benedictijnenklooster dat nu een grote parochiekerk is.
  • Belas Knap, een neolithisch monument op Cleeve Hill.
  • Sudeley Castle
  • Hidcote Manor, een van de meest invloedrijke tuinnen in het VK met aan elkaar gekoppelde ‘tuinkamers’.
  • Stratford-upon-Avon, het geboortedorp van de bekende schrijver Shakespeare.
  • The Dragonfly Maze, een traditioneel taxushagendoolhof. Er zijn 14 aanwijzingen verborgen langs de weg en als je de antwoorden kan achterhalen, kan je de “Golden Dragonfly” vinden die verborgen is in het midden.

Dag 13: The Cotswolds

Afgelegde afstand: 131 km

Vandaag kan je je ontdekking van The Cotswolds verderzetten. Bezoek bijvoorbeeld de Chedworth Roman Villa, een van de grootste romeinse villa’s in het VK. De grootste stad van The Cotswolds is Cirencester, die stamt uit Romeinse tijd en waar nog veel overblijfselen van die tijd te zien zijn. Verder zijn ook Westonbirt Arboretum, Newark Park en Berkeley Castle een bezoekje waard.

Dag 14: The Cotswolds naar Cardiff

Afgelegde afstand: 173 km

Tot slot is het tijd om je route af te sluiten door terug te keren van The Cotswolds naar waar je avontuur begon: de Welshe hoofdstad Cardiff.

Gloucester

Vandaag kan je nog Gloucester bezoeken. Deze stad heeft een lange geschiedenis, die start in de Romeinse tijd.

  • Bezoek er de kathedraal en vele andere bezienswaardigheden zoals Blackfriars, een dominicanenklooster uit 1239.
  • In de stad werd de afgelopen 10 jaar veel gerenoveerd, wat vooral zichtbaar is in het historische havengebied.
  • In de dokken vind je het National Waterways Museum, een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis en culturele invloed van kanalen, ondergebracht in oude victoriaanse gebouwen.

Puzzlewood

Puzzlewood is een eeuwenoud bos en een toeristische trekpleister in het Forest of Dean. Dit betoverende bos is gevuld met fantastische boom- en rotsformaties. Ontdek de eeuwenoude natuurpracht tijdens een wandeling.

De magische bospaden zouden de inspiratie geweest zijn voor Midden-aarde van auteur J.R.R. Tolkien (The Hobbit en The Lord of the Rings).

Tintern Abbey

Tintern Abbey ligt in het dorp Tintern en werd opgericht in 1131. De abdij ligt technisch gezien op de Welshe oever van de rivier de Wye, maar we pikken de site toch mee omdat het de moeite is. Tintern Abbey is bekend dankzij de vele dichters en schilders uit de romantiek die dit landschap ongeveer 200 jaar geleden vereeuwigd hebben. Het is de titel van een gedicht van William Wordsworth. Turner, Gainsborough en vele andere schilders hebben het steenwerk van de abdij in hun kunst vastgelegd.

Filmpje: Ontdek de prachtige natuur van Wales!

Nu wel benieuwd naar Wales en haar prachtige natuur? In dit filmpje kan je alvast een eerste indruk opdoen! Als je het zelf wilt ervaren zal je natuurlijk zelf naar Wales moeten reizen!

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Waar overnachten in Wales (met korting)

Op zoek naar een lodge, hotel of hostel, tijdens je bezoek aan Wales? Ontdek het aanbod met promoties (tijdelijk aanbod).

Booking.com

Download onze reisgids Wales & the Cotswolds en mis niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Wales en the Cotswolds? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Wales en the Cotswolds met 120 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Wales en the Cotswolds.

Wales & the Cotswolds

Gratis reisgids Wales & the Cotswolds downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 13 februari 2024 - Petra Schuiten

Wij zijn zeer tevreden. Uitgebreide beschrijvingen, vele tips. Wij gebruiken dit om onze reis per motor te regelen.

- 29 november 2023 - Mickey

Mooi! Toch vind ik het leuk om rijdend in de camper een fysiek boek te hebben!!!!

- 8 februari 2023 - Monick Bakker

Erg fijn om zo op weg te worden geholpen . Heb erg veel zin deze vakantie . Hopelijk werkt het weer mee. 😊we gaan met jullie routes op pad !

- 20 oktober 2022 - Claudia Cammaert

De reisgids zit boordevol goeie tips om het plaatse te ontdekken. Zelf zou ik dit allemaal niet kunnen vinden. De kaarten zijn een meerwaarde met alle bezienswaardiheden op de route. Alles is zeer gedetailleerd uitgeschreven. Ik ben blij met de bestelling. Telkens ik een rondreis maak is jullie site ook mijn inspiratiebron. Nu ik voor het eerst de betalende gids bestelde zal ik dit zeker nog doen voor andere bestemmingen.

- 29 augustus 2022 - luc

een sterke aanrader, bedankt voor de prima gids!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?