Stadswandeling Cardiff: alle highlights + hidden spots

Koop de volledige reisgids voor € 10

Stadswandeling Cardiff: alle highlights + hidden spots

  • Startpunt: Cardiff Bay
  • Eindpunt: Llandaff Cathedral
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,5 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Visit Wales

Cardiff is de hoofdstad en belangrijkste stad van het land Wales. Het is een belangrijke plek voor zowel het bedrijfsleven, de politiek en cultuur van het land. . In de loop van de 21ste eeuw is Cardiff getransformeerd tot een stad met internationale allure. Het is dan ook een stad die je zeker niet mag missen bij een rondreis door Wales!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Cardiff

De wandeling start in de bruisende haven Cardiff Bay, een chique plek met veel restaurants en winkels. Wandel rustig rond door het Cardiff Bay Wetlands Reserve op weg naar de oude havendokken. Daarna ga je naar het Wales Millennium Centre, zonder meer een waanzinnig indrukwekkend gebouw.

Ga naar de Victorian Arcades, de sierlijke en overdekte winkelgalerijen in het centrum van de stad, die al meer dan 100 jaar shoppers naar de stad lokken.

Met deze stadswandeling ontdek je Cardiff als een local

Daarna ontdek je Cardiff Castle, een middeleeuws kasteel uit de 11de eeuw. Aangrenzend aan het kasteel vind je Bute Park, waar je kan gaan wandelen of fietsen aan de oever van de rivier Taff.

Je kan ook een bezoek brengen aan het National Museum and Art Gallery of Cardiff, met collecties over archeologie, plantkunde, zoölogie, geologie en kunst.

De wandeling eindigt aan Llandaff Cathedral, een kathedraal uit de 12de eeuw die meermaals verwoest en terug heropgebouwd werd. Opvallende kenmerken van het interieur van de kathedraal zijn een 10e-eeuws Keltisch kruis en het triptiek, geschilderd door D.G. Rossetti.

Wales & the Cotswolds

Gratis wandeling Cardiff downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Wales & the Cotswolds

Ontdek Wales & the Cotswolds via volledig uitgewerkte rondreis, een uitgewerkte stadswandeling en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 juni 2023 - Hilde

Veel gehad aan de info bij de stadswandeling

- 11 maart 2023 - Carolien van der Waart

Super fijn plan voor onze reis in Wales met mooie overnachting adresjes. Goed , snel en makkelijk. Alles geboekt en we zien ernaar uit. 👍👍

- 16 september 2022 - Sonja

Heel goede boek met nuttige dingen om te bezoeken

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?