Dé 11 bezienswaardigheden in Gloucestershire die je moet gezien hebben

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 11 bezienswaardigheden in Gloucestershire die je moet gezien hebben

Ontdek in Gloucestershire een deel van de Cottswolds. Dit is één van de mooiste stukjes natuur die je kan vinden in Engeland. Naast de prachtige landschappen kan je nog heel wat gezellige stadjes en prachtige monumenten vinden in deze regio. Ontdek hier alvast de beste bezienswaardigheden in Gloucestershire.

Inhoud artikel

Chepstow Castle

Chepstow Castle is de oudste post-Romeinse stenen vesting in heel Groot-Brittannië. De bouw van de site, gelegen op een rotswand aan de rivier de Wye net in Wales, werd gestart in 1067. Tussen dat jaar en 1690 onderging het kasteel een reeks veranderingen, totdat het werd wat het nu is, echter nu deels in ruïne. Het kasteel markeert de meest zuidelijke grens van een reeks kastelen die langs de Welsh Marches, het grensgebied met Engeland, gebouwd werden. Het verloor aan strategisch belang in de 16de eeuw en in de 17de eeuw raakte het verder in verval. Met de opkomst van het toerisme werd Chepstow Castle een belangrijke bezienswaardigheid.


Tintern Abbey

Tintern Abbey ligt in het dorp Tintern en werd opgericht in 1131. De abdij ligt technisch gezien op de Welshe oever van de rivier de Wye, maar we pikken de site toch mee omdat het de moeite is. Tintern Abbey is bekend dankzij de vele dichters en schilders uit de romantiek die dit landschap ongeveer 200 jaar geleden vereeuwigd hebben. Het is de titel van een gedicht van William Wordsworth. Turner, Gainsborough en vele andere schilders hebben het steenwerk van de abdij in hun kunst vastgelegd.


De oude ijzermijnen van Clearwell Caves

Clearwell Caves zijn oude ijzermijnen die zich in het Forest of Dean bevinden. Hier leer je meer over de ijzermijnen in dit gebied. Dit natuurlijke grottensysteem is door de eeuwen heen op grote schaal voor ijzererts ontgonnen. De grotten werden oorspronkelijk gevormd door ondergrondse rivieren die hier ongeveer 180 miljoen jaar geleden liepen. Ontginningen begonnen al in de ijzertijd, met een toename aan activiteit in de Romeinse periode en een exponentiële groei in de vorige eeuw. Gele oker zou hier zelfs al langer ontgonnen worden, en geregeld worden er nog natuurlijke pigmenten gedolven. Deze worden vervolgens verwerkt en verkocht in het winkeltje van de mijn. Dit is ook een van de weinige plaatsen waar de zeldzame paarse oker te vinden is.


Het eeuwenoude Puzzlewood

Puzzlewood is een eeuwenoud stukje bos en een toeristische trekpleister in het Forest of Dean. Dit betoverende bos is gevuld met fantastische boom- en rotsformaties. De magische bospaden zouden de inspiratie geweest zijn voor Midden-aarde van auteur J.R.R. Tolkien (The Hobbit en The Lord of the Rings). Ontdek de eeuwenoude natuurpracht tijdens een wandeling.

Coleford Great Western Railway Museum

Het fascinerende Coleford Great Western Railway (GWR) Museum is gevestigd in de voormalige goederenloods van de GWR langs de Coleford Railway. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van deze iconische Britse spoorwegroute. Neem een kijkje bij de complete locomotief en het seinhuis, alsook een aantal artefacten uit de gouden eeuw van de stoomtrein en een miniatuurspoorweg met modellocomotieven.

Het betoverende Forest of Dean

Forest of Dean is Engeland's oudste eikenbos en is een fantastische plaats om door te wandelen. Dit was in 1938 het eerste stuk land dat werd aangewezen als nationaal park. Daarvoor werd het vooral gebruik als koninklijke jachtgrond en was het het centrum van ijzer- en koolontginning. In dit bos werd er ook een heel groot stuk opgenomen van de film, Harry Potter en de Relieken van de Dood

Symonds Yat Rock

De Symonds Yat Rock is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de rivier de Wye die beneden loopt. Het is een leuke plek om te picknicken of even tot rust te komen. Ook de Britse voorouders uit de ijzertijd vonden dit, want ze bouwden er 2500 jaar geleden een heuvelfort. Vergeet zeker ook niet in de lucht te kijken. Misschien spot je wel een slechtvalk; elk jaar tussen april en augustus zijn er een aantal vogels die hun jongen grootbrengen op de kliffen in de buurt.


De rust en uitzichten op de Malvern Hills

De Malvern Hills Area of Outstanding Natural Beauty staan bekend voor zijn mooie uitzicht op de heuvels en de rustige, landelijke sfeer. Er is veel te zien en doen in dit natuurreservaat. Er wordt gezegd dat je op een heldere dag vanuit het hoogste punt van deze heuvels delen van 13 verschillende graafschappen kan zien.


Tewkesbury Abbey

Het voormalige benedictijnenklooster Tewkesbury Abbey is de op één na grootste parochiekerk van het hele land. De abdij werd in 1087 gesticht, hoewel de bouw van de huidige abdij pas in 1102 begon. Edward van Westminster, Prins van Wales (1453-1471), en vele andere beroemde bewoners liggen hier begraven. Bezoek in Tewkesbury ook het John Moore Countryside Museum, het Tewkesbury Heritage Centre en het Tewkesbury Museum.


Gloucester

Gloucester kent een lange geschiedenis, die start in de Romeinse tijd. Hier ligt de meest landinwaartse haven van het land. Bezoek er de kathedraal en vele andere bezienswaardigheden zoals Blackfriars, een dominicanenklooster uit 1239. In de stad werd de afgelopen 10 jaar veel gerenoveerd, wat vooral zichtbaar is in het historische havengebied. In de dokken vind je het National Waterways Museum, een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis en culturele invloed van kanalen, ondergebracht in oude Victoriaanse gebouwen. Er is ook een collectie boten in een voormalig dok.


Kunst en paarden in Cheltenham

Cheltenham is een kuuroord uit de Regency-periode (1811-1827). De stad staat niet alleen bekend om haar gebouwen in Regency-stijl, maar is ook de thuisbasis van een bekend paardenrennenfestival, annex wedstrijd. In de zomer is er een opeengepakte agenda van evenementen, zoals concerten in het Montpellier Park. The Wilson is de belangrijkste kunstgalerij/museum van Cheltenham. Bezoek er ook de geboorteplek van Gustav Holst, componist van The Planets. Natuurlijk is er nog veel meer te zien. Cheltenham staat immers bekend als de thuisbasis van een nieuw elan in de beeldende kunsten, theater en muziek.


Waar overnachten in Gloucestershire?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Gloucestershire? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Cheltenham, Gloucester en Stow-on-the-Wold. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

Download onze reisgids Zuidwest-Engeland en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest-Engeland? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest-Engeland met 128 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Zuidwest-Engeland.

Zuidwest-Engeland

Gratis reisgids Zuidwest-Engeland


Geschreven door

Wouter Coppens

- 9 oktober 2023 - Marion

Prima leidraad voor een leuke vakantie.

- 24 september 2023 - Arlette

Goede informatie, maakte onze reis geslaagd.

- 2 oktober 2019 - Donald van Davenhorst

We hadden genoeg hieraan.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?