23 x mooiste bezienswaardigheden in Thailand: wat zeker zien & doen?

Volledige reisgids kopen voor € 10

23 x mooiste bezienswaardigheden in Thailand: wat zeker zien & doen?

29 januari 2024 in Thailand0 reacties

De mooiste plekken en bezienswaardigheden in Thailand + verblijftips

Thailand, het land van de glimlach! Deze droombestemming staat wereldwijd bekend om hun witte stranden, avontuurlijke duikplekken, oude tempelruïnes, moderne boeddhistische tempels, olifantenreservaten en uitgestrekte nationale parken. En laten we vooral de heerlijke Thaise keuken niet vergeten, die op elke straathoek te vinden is.

Of je nu het bruisende straatleven van Bangkok wilt ervaren, de serene schoonheid van de bergachtige noordelijke regio wilt verkennen, of jezelf onderdompelt wilt onderdompelen in de turquoise wateren van de zuidelijke eilanden, Thailand biedt voor ieder wat wils. Ontdek in deze blogpost alvast de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Thailand.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Thailand

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets13u45 vliegen naar Bangkok of Phuket, richtprijs € 599 vergelijk prijzen bij Cheaptickets
Shuttle serviceTaxi van de luchthaven Bangkok naar het centrum, boek je ticket hier online
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI.be (va. € 865), TUI.nl (va.€ 770) of D-Reizen (va. € 913)
HuurautoIn Thailand een auto huren? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Thailand

  1. Bangkok

Is een rondreis door Thailand wel compleet als je Bangkok niet bezocht hebt? Bangkok is de bruisende hoofdstad van Thailand en biedt een mix van cultureel erfgoed en unieke rituelen. Een metropool waar eeuwenoude tempels zich omringen door moderne wolkenkrabbers en authentieke street-foodkraampjes.

Bangkok is beroemd om zijn streetfoodcultuur

Op elke straathoek vind je kraampjes die heerlijke Thaise gerechten aanbieden, van pad Thai tot mango plakrijst. Wanneer je een verblijf boekt in de buurt van de beroemde Khao San Road, zal je ongetwijfeld het ene street-foodkraampje na het andere tegenkomen. Of je kan ook altijd naar de Chatuchakmarkt en Weekendmarket gaan. Wil je graag zoveel mogelijk van de Thaise eetcultuur ervaren? Boek je dan zeker een foodtour door Bangkok.

Wanneer je Bangkok voor het eerst bezoekt, is het vaak overweldigend: de chaotische verkeersdrukte met toeterende tuktuks, de enorme wolkenkrabbers en de verschillende wijken met grote afstanden ertussen.. Maar laat dat je zeker niet afschrikken om deze bijzondere stad te bezoeken.

Neem volgende bezienswaardigheden in Bangkok zeker op in je planning:

  • Verken de talloze tempels van Bangkok: Wat Pho, een van de bekendste en oudste tempels met de gigantisch liggende Boeddha, Wat Aru aan de Chao Phraya rivier, Wat Saket, Wat Phra Kaew of Koninklijk Paleis met de smaragdgroene Boeddha en Wat Traimit.
  • Fiets door Bang Kachao, gekend als de groene long van Bangkok vol verborgen juweeltjes.
  • Verken het Chinatown van Bangkok, dat bekend staat als 's werelds grootste Chinatown buiten China. Deze wijk staat beroemd om zijn kronkelende straatjes, kleurrijke winkels en eindeloze aanbod van street food.
  • Bezoek de Queen Saovabha Memorial Snake Farm, een fascinerende plek, met talloze slangen, zowel giftige als niet-giftige, in ruime, schone, soortspecifieke verblijven.
  • Breng een vroeg bezoekje aan de Pak Khlong Talat Flower Market waar je wordt ondergedompeld in een zee van kleuren en geuren terwijl je door de smalle steegjes wandelt.
  • Bewonder de Erawan Shrine en kom meer te weten over de geschiedenis, kunst en archeologie van het land in het Nationaal Museum van Bangkok.

BESPAARTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Bangkok? Verblijf dan minstens 3 dagen in de Thaise hoofdstad en koop je een Bangkok All-Inclusive Pass. Hiermee geniet je van toegang tot meer dan 35 attracties in de stad, en bespaar je tot 50%!

  1. Chiang Mai

Chiang Mai is na Bangkok de grootste stad van Thailand en ook de oudste hoofdstad van Noord-Thailand. Binnen de stadsmuren van deze charmante stad hangt een aangename sfeer en vind je eeuwenoude tempels, bruisende nachtmarkten en talloze gezellige lunchtentjes en cafeetjes waar je de Thaise specialiteiten kan proeven.

Het oude stadscentrum van Chiang Mai beslaat ongeveer 1,5 vierkante kilometer en is omgeven door stevige bakstenen muren, elk met een poort, en omringd door een gracht. Delen van de oorspronkelijke stadsmuren zijn door de jaren heen bewaard gebleven en andere delen zijn zorgvuldig gerestaureerd. Is het de eerste keer dat je deze stad bezoekt? Gebruik dan zeker onze stadswandeling door Chiang Mai als leidraad!

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling door Chiang Mai

  • Wat Chedi Luang, nog steeds een actieve en belangrijke tempel. Je kan er dagelijks deelnemen aan "monk chats", waarbij je wordt uitgenodigd om te gaan zitten en te praten over het boeddhisme met novice monniken.
  • Enkele boeiende musea als het Lanna Architecture Center, het Chiang Mai House of Photography en het Lanna Folklife Museum, dat de kenmerkende cultuur en tradities van Noord-Thailand beschrijft.
  • Wat Phra Singh die wordt geprezen als de mooiste tempel van de stad en vereerd als een van de beste voorbeelden van Lanna-architectuur.
  • De wandeling wordt afgesloten bij het Huen Phen Restaurant waar je kan proeven van de befaamde khao soi, een Thaise currysoep met noedels.
  • Uiteraard valt er nog zoveel meer te bezichtigen in deze stad, ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Chiang Mai.

VERBLIJFTIP: Hostel One Art and Gallery, een charmant hostel in het oude centrum van Chiang Mai, nabij de Chedi Luang-tempel, de poort van Chiang Mai en Wat Phra Singh. Meer info en boeken.

  1. Jungle Flight Chiang Mai

Chiang Mai biedt de langste zipline van Thailand, die door weelderig bergachtig regenwoud slingert en stijgt. Het bedrijf ligt een uur ten noorden van de stad en zorgt voor vervoer vanuit je hotel; ze halen gasten drie keer per dag op voor het vijf uur durende avontuur. Kom langs bij het Jungle Flight kantoor voor meer informatie en boekingen. Meer info op de website.

  1. Cruise op de Mae Pingrivier

Een riviercruise langs de Mae Ping-rivier bied je een uniek en ontspannen perspectief op de stad en het platteland. De Mae Ping River Cruise is de perfecte plek voor zowel dag- als dinercruises. Geniet van het schilderachtige uitzicht en de rustige sfeer terwijl je over de rivier vaart.

  1. Beklim de Sticky Bua Thong Watervallen

Watervallen beklimmen? Ja hoor het kan. Op ongeveer 60 kilometer (een uurtje rijden) van Chiang Mai centrum bevindt zich de Sticky Waterfall. Deze waterval, ook wel bekend als Bua Thong Waterfall, is een van de populairste uitstappen in de omgeving van Chiang Mai.

Het water stroomt over de kalkstenen rotsen en laat een minerale laag achter wat ervoor zorgt dat de rotsen glibberig worden. Hierdoor hebben de rotsen veel minder grip en kan je ze beklimmen op blote voeten. Een reeks touwen aan de zijkant van de rotsen helpen je slingeren. Houd er wel rekening mee dat er hier en daar een rots kan bij zitten die iets meer glibberig zijn. Wandel zoveel mogelijk over de witte rotsen. De toegang tot Sticky Waterfall is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein.

TOUR: Beklim de kleverige waterval zoals Spiderman bij de Bua Tong-waterval. Boek hier deze onvergetelijke uitstap.

  1. Olifanten bezoeken in een ethisch verantwoord opvangcentrum

Helaas worden er in Thailand nog steeds olifantenritten of olifantenshows aangeboden, maar dierenwelzijnsorganisaties wereldwijd raden dit ten sterkste af! Wil je toch graag deze schattige dieren van dichtbij bewonderen? Dan zijn er genoeg ethisch verantwoorde en diervriendelijke opvangen in Thailand waar je deze kan bewonderen, aaien en zelfs voeren!

Vooral in Chiang Mai en Pattaya kan je een onvergetelijke ervaring beleven met het meest iconische dier van Thailand. Tijdens een bezoek leer je hoe de olifanten leven, baden en kan je ze zelf eten geven. Houd er rekening mee dat je vooraf contact met hen moet opnemen om je bezoek te regelen, inclusief vervoer en eventuele maaltijden; geen van deze locaties staat open voor spontane bezoeken. Enkele bekende olifantenopvangcentra zijn onder andere: Elephant Freedom Project, Elephant Nature Park en Elephant Jungle Sanctuary.

Boek hier je daguitstap naar een Elephant Sanctuary in Thailand

  1. Doi Inthanon National Park

In het noorden van Thailand, op zo'n 70 km ten zuidwesten van Chiang Mai ligt het Doi Inthanon National Park. Met een oppervlakte van 482 vierkante kilometer is het park vernoemd naar de hoogste piek van het land, Doi Inthanon (2.565 m). Als je echter op zoek bent naar een uitdagende bergwandeling, is dit niet de juiste plek - er is een verharde weg naar de top, dus je rechtstreeks naar boven kan fietsen of rijden en genieten van het uitzicht vanaf "het Dak van Thailand".

Wandel zeker eens naar het Two Chedis viewpoint (bekijk ligging). De tweelingstoepa's, opgericht in 1987 en 1992, eren respectievelijk de overleden koning Bhumibol en zijn vrouw, koningin Sirikit, op hun 60ste verjaardagen. Deze plek is gericht op het westen, waardoor het een uitstekende plek is om de zonsondergang te bekijken.

Het nationaal park biedt ook talloze watervallen, die het meest spectaculair zijn tijdens het regenseizoen, van mei tot november. Enkele populaire watervallen zijn onder andere Wachirathan Waterfall en de Mae Klang Waterfall.

TOUR: Boek hier je daguitstap naar het Doi Inthanon National Park vanuit Chiang Mai en bezoek het hoogste punt van Thailand, de prachtige watervallen Sirithan en Wachiratharn en bezoek een voedselmarkt in Mae Klang Luang.

  1. Maak een daguitstap naar Pai

Ongeveer 150 km ten noordwesten van Chiang Mai, te midden van bergen nabij de grens met Myanmar, ligt het rustige dorp Pai, al lange tijd een toevluchtsoord voor bohemiens en backpackers. Pai is zo'n plek waar reizigers als het ware vastplakken - ze plannen om een nacht of twee te blijven en een maand later vragen ze zich af waar de tijd is gebleven.

Het is gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen wanneer je geniet van het idyllische landschap van bergen en rijstvelden, luistert naar livemuziek, de vele restaurants en guesthouses uitprobeert, tubing of raften op de rivier, en gewoonweg relaxt op een prachtige plek..

TIP: Breng een dag door in het kleine maar charmante stadje Pai. Bezoek het Chinese Yunan Cultural Village, stop bij de Pai Historical Bridge, bewonder een adembenemend bergachtig uitzicht bij Pai Coffee in Love en bekijk de Mok Fah Waterfall. Boek hier je daguitstap naar Pai vanuit Chiang Mai.

  1. Bezoek de tempels van Ayutthaya

Ayutthaya was ooit de tweede hoofdstad van het Koninkrijk van Siam (het huidige Thailand) en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14de eeuw. De oude stad herbergt vandaag de dag nog enkele prachtige overblijfselen van indrukwekkende boeddhistische tempels, paleizen en standbeelden die de grandeur van het verleden weerspiegelen. Het park werd in 1991 uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Tijdens een (begeleide) fietstocht, kom je onder meer langs indrukwekkende tempels als Wat Mahathat, dat onder meer bekend is vanwege het vaak gefotografeerde Boeddhahoofd dat verstrengeld zit in een boomstam. Maar Wat Phra Si Sanphet, Wat Ratchaburana, Wat Maheyong en Wat Lokkayasutha met de 37 meter lange liggende Boeddha kan je ook bezichtigen tijdens je bezoek.

TIP: Wil je graag wat meer info over de tempels die je bezoekt? Dan raden we aan om met een gids op stap te gaan. Boek hier je begeleide uitstap Ayutthaya met gids.

  1. Of de tempels van het historische Sukhothai

Naast de tempels van Ayutthaya, mag ook een bezoek aan de indrukwekkende tempelruïnes van Sukhothai niet ontbreken op je rondreis door Thailand. Op zijn hoogtepunt (13de - 16de eeuw) was Sukhothai een verfijnde en elegante stad vol met tempels, paleizen, waterwegen en monumenten. De Thai vereren het nog steeds als de geboorteplaats van hun beschaving; het werd in 1991 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het historische park beslaat 70 km² en bevat meer dan 200 oude monumenten;

  • Heb je niet zoveel tijd? Dan raden we aan om de centrale zone vooral te bezichtigen.
  • De tempels die je hier kan bezichtigen zijn onder andere de Wat Mahathat, Wat Traphang Thong en Wat Tra Phang Ngoen.
  • Heb je genoeg tijd? Dan kan je ook de andere delen van het park ontdekken.
  • Wat Si Chum met de gigantische boeddha en Wat Chang Lom waar je 32 olifanten van baksteen en stucwerk zal zien, zijn ook zeker de moeite.

TIP: Kan je haast niet wachten om deze indrukwekkende plek te bezichtigen? Boek hier je fietstocht van een hele dag door het historische park van Sukhothai.

  1. Death Railway en de brug over de Kwai-rivier

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikten de Japanners ongeveer 250.000 arbeiders uit Zuidoost-Azië en 60.000 krijgsgevangenen om te werken aan wat later de Death Railway werd genoemd, een spoorlijn van ruim 400 km die zich uitstrekte van Thailand tot Birma. De omstandigheden waren verschrikkelijk en meer dan 100.000 arbeiders kwamen om door honger, ziekte en uitputting.

Een absolute must-see is de brug over de rivier de Kwai. De arbeiders bouwden hier eerst een houten brug en vervingen die later door de betonnen brug die je vandaag ziet. Het is mogelijk om boottochten op de rivier vanaf deze brug te regelen.

TOUR: Boek hier je privétour Death Railway & River Kwai Bridge vanuit Bangkok.

  1. Chiang Rai

Ook in Chiang Rai valt er verrassend veel te zien en te doen. Chiang Rai is een eigenzinnige, artistieke stad gelegen in het noorden van Thailand. De stad heeft een unieke charme, herbergt een aantal prachtige tempels en wordt omringd door adembenemende landschappen. Het ligt bovendien dicht bij de grens van zowel Laos als Myanmar en is een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van bergstammen en schilderachtige bergtochten in de regio.

Vlakbij de sierlijke, vergulde klokkentoren vind je de Thanalai Street waar iedere zaterdag de Chiang Rai Walking Street plaats vindt. Samen met de Chiang Rai Night Bazaar is het dé place to be om leuke, handgemaakte souvenirtjes te scoren. Maar een van dé meest opvallende bezienswaardigheden in Chiang Rai is toch wel de Wat Rong Khun, ook wel bekend als de Witte Tempel. Deze tempel is volledig wit en versierd met ingewikkeld beeldhouwwerk. Het is een meesterwerk van hedendaagse Thaise kunst.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Thailand, inclusief een rondreis, stadswandelingen en dé highlights.
  1. Bezoek de drijvende markten

Een van de meest iconische en spectaculaire bezienswaardigheden in Thailand zijn ongetwijfeld de drijvende markten. De drijvende markten zijn een eeuwenoude traditie in Thailand en dienen als handelsplaats voor lokale producten en goederen. Ze ontstonden oorspronkelijk als handelsposten waar boeren en handelaren hun waren per boot vervoerden om te ruilen of te verkopen.

Wat de drijvende markten nog zo bijzonder maakt, zijn de kleurrijke boten die men gebruikt als verkoopstand. Je vaart langs verschillende bootjes die vol liggen met verse (streek)producten, vers bereid voedsel en leuke souvenirs. Het is een paradijs voor fijnproevers. Geniet er van heerlijke Thaise gerechten zoals pad Thai, tom kha soep, vers fruit en lokale lekkernijen, allemaal bereid en geserveerd vanuit de "bootkeukens".

Enkele van de meest populaire drijvende markten in Thailand zijn:

  • Damnoen Saduak is de meest bekende en drukst bezochte drijvende markt in de buurt van Bangkok.
  • Amphawa staat bekend om zijn avondmarkt en vuurvliegtochten,
  • En Maeklong is vooral beroemd vanwege zijn ligging op een treinspoor, letterlijk.
  1. De paradijselijke Phi Phi-eilanden

Koh Phi Phi is een eilandengroep in het zuiden van Thailand. Met zijn indrukwekkende rotsformaties, idyllische baaien met witte zandstranden en turquoise zeewater is het een absolute must-visit. Maak een wandeling door het ruige natuurlandschap, beklim de steile rotskliffen of verken de mooiste plekjes van de eilanden met een longtailboot. Enkele leuke dingen die je kan zien & doen tijdens je verblijf op de Phi Phi-eilanden:

  • Verblijf in het gezellige dorpje Ton Sai Village, het toeristische centrum van het eiland Koh Phi Phi Don.
  • De Phi Phi-eilanden zijn een paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers. Boek een snorkel- en duikexcursie en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld.
  • Liever wandelen? Hike dan zeker eens naar het Phi Phi viewpoint vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de jungle, de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee.
  • Vaar langs de Viking Cave, uitgehold uit de kalkstenen kliffen, op Koh Phi Phi Leh.
  • Verken de omgeving van de Phi Phi-eilanden met een traditionele longtailboot. Boek hier je privé dagtocht.
  • Voor wie op zoek is naar een adrenalinekick kan je klif jumpen en rotsbeklimmen.
  1. Phuket

Het prachtige Phuket (uitgesproken als Pooh-kette, voor het geval je twijfelde), is de op een na kleinste provincie en het grootste van alle Thaise eilanden. Beroemd om zijn schilderachtige stranden en kalkstenen karst, is Phuket niet langer het alternatieve backpackersparadijs van tientallen jaren geleden. Vandaag de dag trekt het meer dan de helft van de toeristen van Thailand, zowel buitenlandse als binnenlandse.

Het eiland is ongeveer 575 vierkante kilometer groot en verschilt het dramatisch van karakter in verschillende delen. Enerzijds heb je het historische centrum Old Town Phuket met charmante gerestaureerde Chinese winkelhuizen, musea, cafeetjes en verschillende galerijen en ambachtelijke boetieks anderzijds heb je de noordwestkust met de prachtige stranden.

Enkele must-see bezienswaardigheden op het eiland Phuket:

  • De Thalang Road in de oude binnenstad met de wekelijkse Phuket Walking Street, is een gezellige straat bezaaid met felgekleurde en zorgvuldig gerestaureerde Chinees-Portugese winkelhuizen, net zoals Soi Romanee.
  • Jui Tui-tempel, een fotogenieke Chinese tempel met uitbundig tegelwerk en rode daken.
  • Boeiende musea zoals het Phuket Thai Hua Museum, Chinpracha House en Thalang National Museum.
  • Ervaar hoe je de olifanten moet voeren, wassen en aaien tijdens een bezoek aan Phuket Elephant Sanctuary.
  • In het oosten van Phuket vind je enkele schitterende watervallen zoals de Kathu Waterfall en Bang Pae Waterfall.
  • Lees nog meer bezienswaardigheden in Phuket.
Verken de oude binnenstad met onze stadswandeling door Phuket.
  1. De grote witte Boeddha

Op een heuveltop in Phuket en zichtbaar vanuit het hele zuidelijke deel van het eiland, vind je de Big Buddha (Grote Boeddha). Met een hoogte van 45 meter is deze stralend witte zittende Boeddha voor Phuket wat Christus de Verlosser is voor Rio. Beklim de brede, witte trap met 94 treden om bij het standbeeld te komen, vanwaar je prachtige panoramische uitzichten over de omgeving hebt, misschien zelfs tot aan Phang Nga Bay als de hemel helder is.

  • Dit is een actieve tempel, dus kleed je gepast; indien nodig lenen de mensen van de bewaking je een sarong om je te bedekken.
  • De tempel kan je dagelijks bezoeken tussen 6u en 18u30.
  • Meer info op de website.
  1. Nationaal Park Similan Islands

Op 85 km ten noorden van Phuket vind je een archipel van elf eilanden, die in 1982 werden aangewezen als het Nationaal Park Similan Islands. De eilanden zelf bieden dramatische landschappen van regenwoud en enorme rotsblokken, en het kristalheldere azuurblauwe water eromheen barst van het zeeleven. Een ideale plek voor snorkel- en duikliefhebbers. Wie nog meer wil te weten komen, lees zeker onze uitgebreide blogpost met de mooiste eilanden in Thailand.

Zelf de Similan eilanden bezoeken? Boek hier je daguitstap naar de Similan eilanden vanuit Phuket

  1. Phang Nga Bay

Phang Nga Bay ligt tussen het eiland Phuket en het Thaise vasteland, een adembenemend landschap van kalkstenen kliffen, karstformaties, grotten en ja hoor, nog meer ongerepte stranden. In 2002 werd het uitgeroepen tot een Ramsar-gebied en de 42 eilanden, wetlands, zeegrasbedden, koraalriffen en mangroven maken dit een kostbaar leefgebied voor talloze soorten vogels, vissen, reptielen en zoogdieren.

Er zijn meerdere manieren om door de baai te varen, waaronder longtailboten, motorjachten, kajaks en zelfs klassieke Chinese jonken. Sommige van de excursies naar Phang Nga Bay zijn inclusief snorkelen en velen stoppen nog even bij Koh Tapu, beter bekend als James Bond Island; het dramatische landschap diende als achtergrond voor The Man with the Golden Gun (1974).

  1. Phra Pathom chedi in Nakhon Pathom

In Nakhon Pathom, waar je de Phra Pathom chedi kan bewonderen. Met een hoogte van 120 meter is dit zonder twijfel de grootste boeddhistische stupa ter wereld, die hoogstwaarschijnlijk uit de 3e eeuw voor Christus dateert, waardoor het mogelijk de oudste in Thailand is. Monniken brachten boeddhistische relieken uit India die hier werden bewaard.

  1. Krabi

Thailand is een paradijs voor eilandliefhebbers. Er zijn er meer dan 1.400, en de meeste zijn omzoomd met witte zandstranden, azuurblauw water en bezaaid met schaduwrijke palmbomen. Van de vele eilanden langs de Thaise kust zijn het de eilanden in de provincie Krabi die het populairst zijn onder toeristen. Veel bezoekers beginnen hun sightseeing in Krabi met de Phi Phi-eilanden, die tot de mooiste van Thailand behoren, andere en minder bekende eilanden zijn Koh Lanta, Koh Yao Ya en Koh Yao Noi.

Natuurlijk heeft Krabi nog veel meer te bieden dan alleen maar eilanden:

  • Het oude centrum van Krabi met de Wat Kaew Ko Wararam, het Andaman Art Museum en Krabi Weekend Night Market.
  • Je kan er ook genieten van het zonnetje op enkele van de mooiste stranden van Thailand, waaronder Railay Beach, Ao Nang Beach, en Phra Nang Beach.
  • Het Thung Teao Forest Natural Park herbergt de beroemde smaragdgroene poel (bekijk ligging) en is een populaire plek bij wandel- en natuurliefhebbers.
  • Beklim de 1.237 treden naar de Wat Pham Suea (oftewel de Tijgergrottempel).

Bekijk hier de daguitstappen in Krabi

  1. Pattaya een bekende badplaats in Thailand

Pattaya is gelegen aan de oostkust van de Golf van Thailand en is een populaire badplaats en toeristische bestemming in Thailand. De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, watersportactiviteiten en het bruisende nachtleven. Geniet van een dagje aan het strand, bezoek het Sanctuary of Truth of een drijvende markt of beklim de Big Buddha waar je een waanzinnig uitzicht hebt op de omgeving.

TOUR: Boek hier je privédagtrip Pattaya vanuit Bangkok inclusief transfer. Je kan de privé tour ook een beetje aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren.

  1. Grootste watergevecht tijdens het Songkran Festival

Als je van plan bent om enkele van de levendige festivals in Thailand bij te wonen, is het belangrijk om de data van het huidige jaar te raadplegen, aangezien de meeste festivals gebaseerd zijn op maanfasen in plaats van vaste datums. Een van de leukste festivals die je overal in Thailand kan meemaken is het Songkran festival, ook wel bekend als het Waterfestival. Dit festival markeert het Thaise Nieuwjaar en duurt officieel drie dagen.

Tijdens dit festival mensen elkaar met water overgieten, gebruikmakend van slangen, waterpistolen, emmers en andere beschikbare hulpmiddelen. Aangezien dit de warmste tijd van het jaar is, vinden maar weinig mensen het erg, maar als je niet wilt rondlopen in doorweekte kleding temidden van feestvierende menigten, is dit misschien niet de beste tijd om te bezoeken. Anders kan je ook gewoon meedoen met het plezier - maar onthoud, gooi geen water naar monniken.

Hieronder alvast een filmpje van het gigantische watergevecht in Thailand

  1. Waar overnachten in Thailand?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je rondreis door Thailand? Bekijk hieronder alvast enkele van onze blogpost met de leukste verblijven of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Thailand bij Booking.com online.

  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?