Bangkok stadswandeling: Langs alle highlights, tempels en musea

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bangkok stadswandeling: Langs alle highlights, tempels en musea

  • Startpunt: Pak Khlong Talat Flower
  • Eindpunt: Wat Saket (Golden Mound Temple)
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De Thaise hoofdstad biedt een mix van cultureel erfgoed en unieke rituelen. Een metropool waar eeuwenoude tempels zich omringen door moderne wolkenkrabbers en authentieke street-foodkraampjes. Tijdens onze uitgestippelde wandeling ontdek je alvast de mooiste plekjes van de stad.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling langs de hoogtepunten van Bangkok

Deze stadswandeling van 9 kilometer door Bangkok, is een ideale eerste kennismaking met de Thaise hoofdstad. Je start de wandeling met een vroeg bezoekje aan de Pak Khlong Talat Flower Market, de Bloemenmarkt van Pak Khlong Talat. Nadien breng je een bezoekje aan het Museum Siam en Wat Pho, een van de grootste en oudste tempels in Bangkok. Hier ontdek je meer dan 1.000 weergaven van Boeddha, waarvan de imposante vergulde liggende Boeddha de meest opvallende is.

Iets verder bevindt zich het Grand Palace, een ommuurd complex van voormalige koninklijke residenties en tempels, waar je ook de prachtige betegelde Temple of the Emerald Buddha kan bezichtigen. Vanuit de hal van de liggende Boeddha wandel je naar de Tha Tian veerboothalte. Hier maak je een korte overtocht over de Chao Phraya-rivier naar Wat Arun, de Tempel van de Dageraad. Uiteindelijk beklim je de Wat Saket (Golden Mound Temple) voor een panoramisch uitzicht over de stad.

BESPAARTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien van Bangkok? Verblijf dan minstens 3 dagen in de Thaise hoofdstad en koop je een Bangkok All-Inclusive Pass. Hiermee geniet je van toegang tot meer dan 35 attracties in de stad, en bespaar je tot 50%!

Thailand

Gratis preview reisgids Thailand downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Thailand

Ontdek Thailand via een complete reisgids en 4 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 17 november 2023 - JEAN PIERRE DE SMET

Om van te dromen en te herbeleven

- 15 november 2023 - lieve landuyt

heel tof en klare uitleg

- 15 november 2023 - Simone

Het is er prachtig.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?