Premium

Phuket stadswandeling door het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Phuket stadswandeling door het historische centrum

 • Startpunt: Jui Tui Shrine
 • Eindpunt: Chinpracha House
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 1,8 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het prachtige Phuket (uitgesproken als Pooh-kette, voor het geval je twijfelde), de op een na kleinste provincie en het grootste eiland van Thailand. Beroemd om zijn schilderachtige stranden en kalkstenen karst, is Phuket niet langer het alternatieve backpackersparadijs van tientallen jaren geleden. Vandaag de dag trekt het meer dan de helft van de toeristen van Thailand, zowel buitenlandse als binnenlandse.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Phuket wandeling

Zelfs als je besluit om op een van de mooiste stranden van Phuket te verblijven, kun je nog steeds genieten van een wandeling door het historische centurm, rijk aan cultuur en geschiedenis. De naam Phuket komt mogelijk van het Maleisische woord "bukit", wat "heuvel" betekent. Voordat het een toeristische trekpleister werd, trok daarom de tinmijnindustrie van Phuket mensen uit Malaya, China, Portugal, het Midden-Oosten en elders aan. Deze etnische mix is nog steeds terug te vinden in de keuken, architectuur en kunst van vandaag.

Tijdens onze stadswandeling kom je alvast langs:

 • We beginnen met een bezoek aan de Jui Tui-tempel, een fotogenieke Chinese tempel met uitbundig tegelwerk en rode daken, gewijd aan de god van uitvoerende artiesten.
 • Wanneer je de rotonde bereikt, sla dan linksaf de Yaowarat Road op. Houd hier je ogen open voor een aantal fantastische street art en muurschilderingen.
 • Thalang Road, die bezaaid is met felgekleurde en zorgvuldig gerestaureerde Sino-Portugese winkelhuizen. Elke zondagavond, vanaf 16u, wordt een 360 meter lang stuk van de weg afgesloten voor de Walking Street Market.
 • Chinpracha House, een van de meest prachtige en sfeervolle herenhuizen op het eiland, gebouwd in 1907 door een tinmagnaat.
 • Lees nog meer bezienswaardigheden in Phuket.

VERBLIJFTIP: The Rommanee Boutique Guesthouse is gevestigd in een van deze charmante windelpanden. Het pension biedt stijlvolle kamers met airconditioning, een eigen badkamer en gratis WiFi. Er is ook een excursiebalie en de mogelijkheid om een auto te huren. Meer info en boeken.

Thailand

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Thailand

Ontdek Thailand via een complete reisgids en 4 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?