15 x origineel overnachten in Thailand? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x origineel overnachten in Thailand? Bijzondere en unieke verblijven (update 2024)

11 januari 2024 in Thailand0 reacties

Thailand, een prachtige vakantiebestemming. En bij zo'n bestemming hoort natuurlijk een aangenaam en bijzonder verblijf!

Maak je vakantie in Thailand des te bijzonder met een bijzondere overnachting! Thailand biedt namelijk een breed scala aan unieke accommodaties en ervaringen, variërend van luxe resorts en boetiekhotels aan het strand tot avontuurlijke boomhutten en drijvende hotels middenin de natuur.

In deze blogpost ontdek je alvast enkele van onze favoriete bijzondere overnachtingsmogelijkheden in Thailand, online boeken kan hier.

Inhoud artikel

  1. Drijvende villa's op de Kwai-rivier

The FloatHouse is een uniek resort in Thaise stijl dat op de schilderachtige rivier de Kwai drijft, omgeven door de tropische wouden en bergen van Saiyoke. De ruime villa's met airconditioning ademen rustieke elegantie uit en zijn voorzien van een comfortabel bed met grote kussens en zachte dekbedden, een goed gevulde minibar en een eigen zonneterras. De badkamers zijn voorzien van een luxe regendouche.

Je kan lekker zonnebaden in de villa of zwemmen in de rivier of boek je een onvergetelijk excursie bij het resort zoals bamboeraften, junglewandelingen en vogels spotten. Na een dag vol plezier, kan je genieten van een traditionele Thaise massages en genieten van Thaise en Europese gerechten in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Overnachten met uitzicht op de rijstvelden

Khao Kiang Na Homestay ligt in Ban Muang Kut in de provincie Chiang Mai en biedt accommodatie met uitzicht op de rijstvelden. Het kleinschalige hotel biedt 3 knusse lodges voorzien van een eigen badkamer met douche en gratis toiletartikelen. Na een heerlijke nachtrust kan je op je eigen terrasje genieten van een à-la-carteontbijt met uitzicht op de rijstvelden. Het lijkt wel alsof je je in the middle of nowhere bevindt. Op nog geen 7 kilometer verder kan je het nabijgelegen Elephant Nature Park bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Moderne boomhutten in Bangkok

Het Bangkok Tree House Bang Kachao biedt stijlvolle boomhutten op 10 minuten rijden van de drijvende Bang Namphueng-markt. De boomhutten zijn smaakvol ingericht en voorzien van alle moderne faciliteiten die je kan wensen. Op het dakterras van het hotel kan je genieten van uitzicht op de rivier. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je excursies boeken bij de 24-uursreceptie of je kan ook gebruik maken van de gratis fietsen die ze ter beschikking stellen. Nog een leuke extra; er zijn de hele dag door gratis ijsjes te verkrijgen 😉. Meer info en boeken.

  1. Wakker worden tussen de olifanten bij Chai Lai Orchid

In de uitlopers van de Himalaya, het thuisland van de inheemse bevolking van Pga k'nyau, bevindt zich Chai Lai Orchid. Omringd door weelderige junglelandschappen en adembenemende groene rijstvelden kan je overnachten in een van de gezellige kamers van het hotel. Wat het verblijf zo extra leuk maakt is dat de olifanten je onverwachts een bezoekje kunnen brengen.

Als gast van dit verblijf heb je de mogelijkheid om te gaan zwemmen met olifanten, wandelen naar watervallen en ontdekken van verborgen jungletempels. Of geniet gewoon van de luxe van de ongerepte natuur, ontspan en laat de stress wegvloeien met een Thaise massage in jouw privébungalow. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in het hoogste hotel van Thailand

Wat dacht je van een verblijf in hét hoogste hotel van het hele land? Baiyoke Sky Hotel bevindt zich in de centrale wijk Pathumwan van de Thaise hoofdstad Bangkok en is maar liefst 88 verdiepingen hoog. Het hotel kan uitpakken moderne kamers, voorzien van alle luxe en comfort. Vanaf je kamer heb je natuurlijk een prachtig zicht over de stad maar voor het allerbeste uitzicht ga je best naar het draaiende dakterras met observatieplatform waar je een panoramisch uitzicht hebt over de skyline van Bangkok.

Verder heeft het hotel ook nog een wellness- en fitnessclub, een spa en schoonheidssalon waar je jezelf even kan verwennen, een golfbaan in de openlucht en een buitenzwembad. Kortom, dit hotel heeft heel wat te bieden. Meer info en boeken.

  1. Slapen in een treinwagon met uitzicht op de bergen

Waw, deze accommodatie ligt middenin de natuur en biedt een prachtig uitzicht op de bergen. Het Nex Station Kanchanaburi ligt in Kanchanaburi, op 6,5 km van Wat Tham Seu, en biedt accommodatie in oude treinwagons. Deze werden volledig omgetoverd tot een gezellige verblijfplaats met airconditioning, een volledig uitgeruste kitchenette, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. In de omgeving kan je prachtige fiets- of kanotochten maken. 's Avonds kan je een romantische picknick houden met de zonsondergang op de achtergrond. Meer info en boeken.

  1. Boomhutpension in Khao Sok National Park

Bij Our Jungle House slaap je in knusse boomhutten omgeven door het regenwoud van het Khao Sok National Park. De boomhutten zijn comfortabel ingericht, voorzien van een eigen badkamer en bieden uitzicht over de rivier, de kliffen of de jungle. Begin de dag met een verfrissende duik in de rivier, en geniet van een heerlijk Thais ontbijt.

Het leukste aspect aan dit bijzonder, milieuvriendelijk verblijf? Dat zijn ongetwijfeld de schattige apen, vogels en andere tropische dieren die hier je buren zijn. Het personeel helpt je ook graag met het boeken van excursies en activiteiten zoals tubing op de rivier, wandelen, kanoën en zwemmen met olifanten. Meer info en boeken.

  1. Boetiekhotel met een onklopbaar uitzicht in Phangnga

In Thailand word je overspoeld met paradijselijke resorts waar je een onvergetelijk verblijf kan beleven. De ene al wat spectaculairder dan het andere maar allemaal meer dan de moeite om te overwegen. In Phang nga vind je het Sametnangshe Boutique, een klein boetiekhotel met fantastische uitzicht op de baai van Phang Nga. Je hebt de keuze uit een overnachting in een ruime, moderne kamer of een eigen villa. Sommige accommodatie beschikken over een eigen hot tub of privé zwembad. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in de ecologische schildpathutten

Turtle Bay is een uniek drijvend gastenverblijf midden in de natuurlijke lotusvijver tussen de Khao Tao-strandvallei. Deze accommodatie biedt drie schildpadhutten geschikt voor max. twee personen. Dit project is bekroond met de 1 e Global Future Design Awards 2021. Je vindt er naast de hutten ook een biologisch eetcafé, een zero waste-ruimte en een souvenirwinkel voor lokale ambachtslieden. Vanaf het verblijf wandel je op 5 minuten naar het strand Sai Noi. Meer info en boeken.

  1. Glamping in Rawai Beach

Ontsnap aan de drukte en kom helemaal tot rust tijdens je verblijf bij Roost Glamping in Rawai Beach. De glamping-accommodatie biedt 3 verschillende soorten tenten, maar je kan eventueel ook verblijven in een privékamer of een gedeelde slaapzaal. Maar een overnachting in een van de glamingtenten is natuurlijk iets leuker!

De tent is voorzien van een comfortabel bed, een afsluitbare doos voor jouw persoonlijke spullen in op te bergen en een mooi uitzicht op de tuin. Het Roost Café & Bar biedt betaalbare, gezonde en heerlijke drankjes en eetgelegenheden, zoals de hele dag ontbijt, veganistische maaltijden, Thaise klassiekers en een verscheidenheid aan desserts. Meer info en boeken.

  1. Omgebouwde zeecontainers van het Retro Box Hotel

Retro Box Hotel bevindt zich in het stadscentrum van Chumphon, een stad die door vele reizigers vaak over het hoofd wordt gezien. Dit kleurrijke, moderne hotel in retrostijl biedt accommodatie in omgebouwde zeecontainers! Verder is er ook een buitenzwembad waar je op zoek kan naar afkoeling en wordt je omringd door warme gastvrijheid. Meer info en boeken.

  1. Drijvende bungalows middenin Khao Sok National Park

Een ander drijvend resort dat absoluut de moeite is, is het 500 Rai Floating Resort gelegen in het Khao Sok National Park. Het 500 Rai Floating Resort biedt ruime bungalows op het water aan het Ratchaprapha reservoir (Cheow Lan Lake), te midden van een natuurlijke omgeving. Vanop je balkon heb je het ideale uitzicht voor een zonsopgang- of ondergang. Je geniet er van een buitenzwembad, een prachtig uitzicht op de weelderige groene heuvels en in het Talay Nai Restaurant serveert men heerlijke lokale en westerse gerechten. Dit is werkelijk een droomverblijf! Meer info en boeken.

  1. Keemala, een toevluchtsoord

Gelegen op een tropische heuvel met uitzicht op het dorp Kamala aan de westkust van Phuket, is Keemala een toevluchtsoord dat bekend staat om zijn gezondheids- en wellnessfaciliteiten. De serene regenwoudomgeving biedt het beste van twee werelden met makkelijke toegang tot de stranden van Kamala en Patong. Verblijf in een van de ruime villa's met privézwembad en kom tot rust in de rustige omgeving terwijl je geniet van een cocktail in een geserveerd in een kokonut. Meer info en boeken.

  1. Luxe tentenkamp van Hintok River Camp

Of verblijf in Hintok River Camp op Hellfire Pass, een bekroond tentenkamp in Thailand. Dit unieke toevluchtsoord in de natuur biedt uitzicht op de historische River Kwai en de Hintok-berg. Het Hintok River Camp ligt op een open plek in de Hellfire Pass en biedt accommodatie in luxe canvas tenten voorzien van houten meubilair en gratis WiFi. Verder beschikt de accommodatie ook over een natuurlijk zwembad met bronwater en kan je er dagelijks genieten van een gezellig kampvuur.

Het restaurant en de bar worden omgeven door tropische bomen. Het is geopend voor ontbijt, lunch en diner en serveert een gevarieerd menu. Iedere avond wordt er ook een barbecue georganiseerd. Even nood aan ontspanning? Dan kan je een Thaise massages boeken of gewoon genieten van de rust in de loungeruimte met uitzicht op de rivier. Een van de leukste activiteiten die je hier kan boeken is een kanotocht langs de Hellfire Pass. Meer info en boeken.

  1. Knusse bungalows van Cicada Lanta

Of verblijf in de knusse bungalows van Cicada Lanta. De kleine huisjes van dit driesterrenverblijf zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een heerlijk Amerikaans ontbijt. Nadien kan je bij de receptie een fiets huren en de omgeving op eigen houtje gaan verkennen. Op wandelafstand van het verblijf ligt het strand Klong Dao waar je 's avonds een mooie avondwandeling kan maken. Meer info en boeken.

  1. Download je reisgids Thailand en mis niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Thailand? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Thailand met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde routes in Thailand. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Thailand.

Thailand

Gratis reisgids Thailand downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?