Waar verblijven op Sicilië? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar verblijven op Sicilië? 15 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

14 maart 2024 in Sicilië1 reactie

Tijdens je vakantie op Sicilië heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel, B&B of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Sicilië!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in Catania

Wil je graag verblijven in de provincie Catania? Catánia is de op één na grootste stad van Sicilië in de gelijknamige provincie. Het mag hier dan wel vrij chaotisch zijn, het is ook erg sfeervol, authentiek en groots. De stad weerspiegelt ‘jong’ Sicilië – de ruwe sfeer, de energie en de down-to-earth houding staat in sterk contrast met het meer verfijnde Palermo. Maar in de historische kern van Catania, op de UNESCO lijst, vindt Palermo zeker haar gelijke.

Onze favoriete verblijven in Catánia:

  • Niet zo ver van de Etna vulkaan, kan je verblijven in Villa Michelangelo. Het hotel biedt moderne accommodatie op een kilometer van het centrum Nicolosi. De kamers hebben een prachtig, panoramisch uitzicht op de omgeving. En na een dagje verkennen kan je ontspannen in het buitenzwembad of op het zonneterras. Meer info en boeken.
  • Op slechts 600 meter van de kust in een zeer rustige omgeving, is B&B Triskèles gelegen. De B&B is een oud herenhuis, daterend uit het begin van 1900. Het gebouw werd volledig gerenoveerd maar heeft zijn karakteristieken Siciliaanse elementen behouden. Je overnacht in stijlvolle comfortkamers die uitzicht bieden op zee of de bergen rondom Giardini Naxos. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet met zelfgemaakte taarten en hartige pasteitjes. Meer info en boeken.
  • Ooit gedroomd om in een museum te slapen? Dan is Asmundo di Gisira misschien wel je beste kans. Dit boetiekhotel is gelegen in het centrum van Catania heeft een unieke kunstcollectie en spreidt deze dan ook met trots tentoon over het volledige hotel. Ga ook eens een kijkje nemen op het dak van het hotel. De rooftop vat met zijn uitzicht de hele geschiedenis van de stad Catanië samen. Meer info en prijzen.
  1. Overnachten in Palermo

Palermo is de hoofdstad en grootste stad van Sicilië gelegen in de gelijknamige provincie. Wanneer je de stad voor het eerst bezoekt, zal je misschien wat overvallen worden door haar brutale drukte, maar kijk even rond en je zal er ware pareltjes ontdek. Palermo is een erg populaire stad in Sicilië.

Onze favoriete verblijven in Palermo:

  • Family Affair B&B Palermo biedt elegante kamers in het centrum van Palermo, op 450 meter van het Teatro Politeama en op 1,5 km van de kathedraal van Palermo. Na een heerlijk nachtje slapen, word je verwend met een ontbijt dat bestaat uit zoete en hartige gerechten, met regionale specialiteiten zoals Siciliaanse kaas, honing en vers fruit! Meer info en boeken.
  • La Terrazza sul Centro ligt op wandelafstand van de Santa Maria dell'Ammiraglio in Palermo en biedt moderne accommodatie. Je verblijft in een van de stijlvolle kamers voorzien van alle nodige comfort en 's ochtends geniet je van een typisch Italiaans ontbijt. De naam van de B&B is het voorrecht van een panoramisch terras, met adembenemende uitzichten van zonsopgang tot zonsondergang op Casa Professa en andere onmisbare architectonische schatten. Meer info en boeken.
  • Politeama Palace Hotel, gevestigd in één van de meest bewonderde straten van het oude Palermo. Deze stijlvolle accommodatie valt op met zijn bijzondere architectuur en biedt een combinatie van lokale charme met een vleugje internationale moderniteit. Sommige kamers kijken uit op het Piazza Ruggero Settimo en de heroïsche bronzen strijders van het theater. Iedere dag geniet je van een continentaal ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Verblijf je liever uit de drukte van het centrum? Het stijlvolle Hotel Bel 3 heeft een rustigere ligging, op zo'n 20 minuten van Palermo. Sommige kamers beschikken over een eigen balkonnetje. Verder vind je er ook een fitnessruimte, restaurant, twee zwembaden en een hot tub. En vergeet ook zeker het spectaculaire uitzicht over de Middellandse Zee niet. Meer info en boeken.

CDSHotels Terrasini (Terrasini)

Een ander topverblijf dat we kunnen aanraden in de provincie Palermo is het Città del Mare Resort Village in Terrasini. Deze accommodatie is gelegen in een park van 27 hectare met uitzicht op de Golf van Castellammare. Je verblijft in een van de modern ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort én uitzicht op de zee.

Verder beschikt het landgoed over 3 zwembaden en een privéstrand waar je volledig kan ontspannen. Je hebt als gast van het hotel ook gratis toegang tot het Toboggan, allerlei zwembaden die met elkaar verbonden zijn via glijbanen. Zo kan je rechtstreeks van een klif het kristalheldere water in glijden. Een onvergetelijke ervaring! Meer info en boeken.

  1. Overnachten in Syracuse

Syracuse heeft een lange en fascinerende geschiedenis die weerspiegeld wordt in de vele monumenten en architecturale pareltjes. De stad is vooral bekend voor haar Griekse geschiedenis, cultuur en gebouwen en als geboorteplaats van de wiskundige en ingenieur Archimedes. Tijdens de antieke tijden, was dit één van de machtigste steden van de Mediterraanse wereld. Vandaag de dag is het een UNESCO World Heritage site en een populaire culturele bestemming.

Onze favoriete verblijven in Syracuse:

  • Italië staat onder andere ook bekend voor de agriturismo. Wil je graag eens overnachten in zo'n unieke boerderij? Verblijf dan in het Agriturismo Papyrus! Een unieke boerderij van zijn soort in heel Italië vanwege de aanwezigheid van een museum van boerenkunst. In het privémuseum vind je traditionele boerenuitrustingen, keukengerei en ambachten. Bij aankomst geven de uitbaters graag alle informatie over de omgeving, typische lokale culturele evenementen, proeverijen en clubs om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Meer info en boeken.
  • Het Resident Hotel "Alla Giudecca" is gelegen in het historische centrum van het eiland Ortigia, in het hart van de Joodse wijk, met de kathedraal in de achtergrond. Het hotel is een oud gebouw dat volledig is gerestaureerd, met respect voor de geschiedenis. De kamers zijn dan ook smaakvol ingericht en van alle comfort voorzien. In de kelder verbergt het hotel de parel van het oudste Joodse rituele bad in Europa dat we aanraden te bezoeken. De binnenplaatsen hebben een Arabische sfeer en in de grote en lichte ontbijtruimte biedt men elke ochtend een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Messina

Messina is één van de grootste steden op Sicilië, in het meest noordoostelijke deel van het eiland. Het is de plaats op Sicilië die het dichts bij het vaste land van Italië ligt. Messina is een oude stad die werd gesticht als Griekse kolonie en later onderdeel werd van het Romeinse rijk. Nadien kwamen er nog andere overheersers als Arabieren, Noormannen en Byzantijnen.

Al deze overheersers hebben dan ook hun sporen in de stad achtergelaten. Jammer genoeg kan je vandaag de dag nog maar weinig van deze sporen terugvinden. Wanneer je Messina bezoekt, moet je zeker volgende bezienswaardigheden bezoeken: Dom van Messina, het nationaal museum, het Zoölogisch museum en de haven waar met regelmaat mooie cruiseschepen aanmeren.

Onze favoriete verblijven in Messina:

  • Manzoni 46 - Ospitalità siciliana ligt in Milazzo, dichtbij het strand Baia del Tono. De kamers hebben elk een elegante inrichting en zijn voorzien van alle nodige comfort. 's Ochtends kan je eventueel ontbijten tussen de citroenbomen, vetplanten, jasmijn en bougainville in de Siciliaanse tuin. Daarnaast beschikt het hotel ook over een hot tub, een ligweide met douches, en een hoek van weelderig groen waar je kan genieten van wellness en ontspanning met uitzicht op de haven van Milazzo. Meer info en boeken.
  • Capo Peloro Hotel is een designhotel gelegen op wandelafstand van het strand. Het hotel biedt uitzicht op de Straat van Messina en beschikt over een sfeervol restaurant en een buitenzwembad. Verder geniet je hier iedere ochtend van een heerlijk ontbijtbuffet. Het Capo Peloro Resort ligt bovendien op 20 minuten rijden van de haven van Messina, waar je de veerboot kan nemen naar het vasteland van Italië. Meer info en boeken.
  • Hotel Villa Belvedere is gevestigd in een elegante villa met uitzicht op de Baai van Naxos en de Etna in de verte. De klassieke kamers van 4* hotel zijn voorzien van elegante meubels. De meeste kamers kijken ook uit op de zee, de tuinen of het panoramisch buitenzwembad (geopend in de zomer). Na een dagje verkennen van de omgeving, kan je tot rust komen in de terrastuinen vol met bloemen en palmbomen. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Trapani

Trapani is een ware parel aan de westkust van Sicilië. Trapani was ooit het hart van een machtig handelsnetwerk dat zich uitstrekte over de Middellandse Zee. De traditionele industrieën hier bestonden uit koraal, vissen, tonijn en zout- en wijnproductie. Vandaag de dag word je dan ook vooral aangetrokken door de historische kern van de stad.

Onze favoriete verblijven in Trapani:

  • Viacolvento is een historische residentie die de stijl van een ver verleden voorstelt. Het aparthotel heeft een fijne inrichting, gedecoreerd met meubels geïnspireerd op de huidige designtrends. Er werd bovendien zoveel mogelijk van de historische inrichting behouden: van de oude bakstenen tot beton, tot het hergebruik van oude deuren die vandaag de dag dienen als kledingkasten. 's Ochtends geniet je van een continentaal ontbijt of een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Gevestigd in het hartje van het centrum van Marsala, in een elegant en historisch gebouw, vind je het Carmine Hotel. Bewonder de antieke Siciliaanse meubels en verblijf in een van de knusse kamers. Sommige kamers bieden uitzicht op het binnenpleintje en anderen hebben dan weer voorziende originele keramische tegelvloer. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis reisgids Sicilië en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Sicilië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Sicilië met een kant-en-klare rondreis langs 93 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Sicilië met een gratis stadswandeling Palermo.

Sicilië

Gratis preview reisgids Sicilië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 19 september 2021 - luc

Reisgids gedownload, alles is perfect uitgelegd ,overzichtelijk,stadswandelingen , autoroutes,noem maar op je komt op plaatsjes waar je anders zelf niet zou komen : TOP

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?