Leukste fietstours in Edinburgh: Ontdek de omgeving van Edinburgh op de fiets + tickets boeken

Koop de volledige reisgids voor € 10

Leukste fietstours in Edinburgh: Ontdek de omgeving van Edinburgh op de fiets + tickets boeken

9 april 2024 in Schotland0 reacties

Overzicht met de mooiste fietstours door Edinburgh + tips

Edinburgh is een fantastische stad. Het historische stadscentrum is behoorlijk compact en je kan uitstekend van de ene kant naar de andere wandelen. Maar ook de fiets is een uitstekend vervoersmiddel. Op die manier kan je meer van de stad zien op een kortere tijd. En je komt ook op plaatsen die je anders misschien gemist zou hebben.

Is Edinburgh een fietsstad? En wat is de beste manier om Edinburgh op de fiets te verkennen? Je leest het alvast in onze blogpost.

Tours, tickets voor je bezoek aan Edinburgh Castle

Zelf het Edinburgh Castle bezoeken of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Boek je tickets voor het Edinburgh Castle online vanaf € 21.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Fietsen in Edinburgh

Fietsen in Edinburgh is een uitstekend idee. Edinburgh ligt aan de kust en is behoorlijk vlak. In het stadscentrum krijg je wel af te rekenen met kasseien, maar die liggen er goed bij. Je zal bovendien heel wat andere fietsers kruisen. Er zijn niet overal fietspaden, maar bestuurders houden wel rekening met fietsers op de weg. Er gewoon je aandacht bij houden dus, zoals in elke stad, en je zoeft veilig door de Schotse hoofdstad op je tweewieler.

In Edinburgh worden ook leuke fietstours georganiseerd. Zo verken je het merendeel van de stad in een paar uur tijd en je krijgt ondertussen uitleg van een deskundige gids. Trek je er liever zelf op uit? Dan kan je ook een fiets huren in Edinburgh en je eigen route uitstippelen.

  1. Verken Edinburgh op de fiets met een gids

We raden je deze begeleide fietstocht door Edinburgh aan. Een gids neemt je op sleeptouw door de Schotse hoofdstad. Natuurlijk passeer je de beroemdste bezienswaardigheden, maar je passeert ook minder voor de hand liggende hoogtepunten. Op die manier leer je het echte Edinburgh kennen.

Op deze fietstocht door Edinburgh fiets je over de Royal Mile, bewonder je het koninklijke paleis en verken je het stadscentrum. Maar de route omvat ook de minder bekende ruïnes van de St. Anthony’s Chapel, het meer Duddingston Loch en de goed verstopte groene oase Dr. Neil’s Garden. Je beklimt ook (te voet) Arthur’s Seat, de uitgedoofde vulkaan die Edinburgh typeert.

Eindigen doe je via het Innocent Railway Path en Meadows Park naar Grassmarket, waar je nog even kan uitrusten op een van de vele terrasjes. De hele tocht duurt in totaal drie à vier uur. Boek je tickets voor een begeleide fietstocht door Edinburgh hier online. Een aanrader!

  1. Huur een fiets in Edinburgh

Wil je liever zelf kiezen waar je precies naartoe fietst? Dan kan je ook zelf een fiets huren in Edinburgh. Zo kan je zelf een route uitstippelen en de bezienswaardigheden bezoeken die jou interesseren. Of fiets iets verder en verken de kustlijn van Edinburgh. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Huur hier een fiets in Edinburgh. Je kan kiezen uit alle soorten fietsen, ook voor de kleinsten onder ons. Je reserveert je fiets makkelijk online, betalen doe je pas ter plaatse wanneer je de fiets ophaalt. Meer info op de website.

REISGIDS: Op rondreis door Schotland? Download dan zeker onze reisgids Schotland met een compleet uitgewerkte route, met meer dan 150 bezienswaardigheden !

  1. Waar overnachten in Edinburgh?

Voor je bezoek aan de Schotse hoofdstad Edinburgh, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven in Edinburgh opgelijst.

  • BrewDog DogHouse Edinburgh is een milieuvriendelijke accommodatie middenin het centrum. Het hotel is de ideale verblijfplaats voor bierliefhebbers en mensen met een heel specifieke smaak van interieur. Het hotel beschikt ook over een gezellig buitenterras en 's avonds kan je genieten in de bar van een lekker lokaal biertje. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in het luxe designhotel Kimpton Charlotte Square. Het vijfsterrenhotel kijkt uit op een van de mooiste privétuinpleinen van Edinburgh. Je verblijft in elegante kamers en het prachtige interieur combineert mooie houtsoorten, zachte stoffen en rijke kleuraccenten tot een luxueus effect. Geniet van het mooie weer op de prachtige binnenplaats en een lekkere keuken met invloeden uit het Midden-Oosten. Meer info en boeken.
  • Verblijf je toch liever lowbudget? CoDE Pod – The CoURT – Edinburgh is een hostel en biedt accommodatie in een aangename buurt in The Real Mary King’s Close. Het hostel ligt op wandelafstand van dé hoogtepunten in de stad zoals de Royal Mile en het Nationaal Museum van Schotland. Vooraleer je deze gaat ontdekken, kan je nog genieten van een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Extra: Download onze reisgids Schotland, zo mis je niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Schotland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Schotland met 157 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Schotland.

Schotland

Gratis reisgids Schotland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?