Hoe van luchthavens Parijs naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Hoe van luchthavens Parijs naar het stadscentrum? Alle info, tips + tickets

14 juni 2023 in Parijs0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Parijs te komen?

Eenmaal aangekomen in Parijs, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthavens naar het centrum van Parijs te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om van de luchthaven waar jij geland bent, in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de verschillende luchthavens naar het stadscentrum van Parijs te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Parijs centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Parijs online.

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Parijs? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

  1. Parijs: de 3 verschillende luchthavens

Je zou het misschien niet denken, maar Parijs heeft in totaal 3 luchthavens. De bekendste luchthavens zijn Charles de Gaulle en Orly Airport (Aéroport de Paris-Orly). De derde luchthaven is Aéroport Paris Beauvais en wordt voornamelijk gebruikt voor zakelijke reizen. In dit blogartikel verdiepen we ons vooral in de eerste twee genoemde luchthavens.

Kom je toe in één van deze luchthavens maar weet je niet goed hoe je het best naar het centrum reist? Lees dan gerust even verder. In dit blogartikel lees je meer over de beste vervoersmiddelen van de luchthavens in Parijs naar het stadscentrum.

  1. Eindbestemming CDG: Aéroport Paris-Charles de Gaulle

Parijs Charles de Gaulle (CDG), ook wel Roissy Airport genoemd, is de grootste luchthaven in Parijs. De luchthaven is de thuisbasis voor nationale luchtvaartmaatschappijen als Air France en Easyjet.

Het vliegveld telt vier start- en landingsbanen en drie terminals:

  • Terminal 1 wordt voornamelijk gebruikt voor internationale vluchten.
  • Terminal 2 (A t/m G) voor regionale vluchten.
  • Terminal 3 heeft vooral vluchten van budgetmaatschappijen.
  • Tussen de drie terminals rijdt er een gratis CDGVAL shuttletrein (van 4u 's ochtends tot 1u 's nachts).
  • Bekijk hier de plattegrond van de luchthaven.

Parijs Charles de Gaulle ligt op 25 kilometer verwijderd van het centrum en is eenvoudig te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer. Met de auto bereik je het centrum in 1 uur, maar houd daarbij wel rekening met de (verkeers)drukte.

TIP: Ben je van plan om tijdens je verblijf in Parijs zoveel mogelijk topbezienswaardigheden als het Louvre en de Eiffeltoren te bezoeken? Dan raden we aan om de Stadskaart van Parijs aan te kopen Hiermee heb je toegang tot beide bezienswaardigheden en geniet je van een sightseeing cruise over de Seine, een absolute aanrader!

  1. Vanaf luchthaven Charles de Gaulle naar het centrum met het openbaar vervoer

De beste optie om van Parijs Charles de Gaulle naar het centrum te reizen, is met het openbaar vervoer. Er zijn verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen en je bespaart op hoge taxikosten.

Met de RER-trein (blauwe lijn B)

  • De RER-trein is de meest gebruikte optie voor het openbaar vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum.
  • Het treinstation bevindt zich bij terminal 2. Kom je aan in een andere terminal? Dan kan je de gratis shuttlebus nemen naar het treinstation.
  • De RER-treinen volgen de blauwe lijn B en rijden om die 10 minuten naar Gare du Nord (30 min.) en vervolgens naar Châtelet les Halles, St. Michel/Nôtre Dame en Luxembourg.
  • Bij elke treinhalte in Parijs heb je de mogelijkheid om over te stappen op het metronetwerk van de stad om je eindbestemming te bereiken.
  • De treinen rijden van 5u ’s ochtends tot 23u50. ’s Avonds rijden ze 3 keer per uur.
  • Tickets kan je aankopen bij de blauwe verkoopautomaten boven de perrons of aan de loketten.
  • Meer info op de website.

Bus vervoer – RoissyBus shuttle

  • Een andere optie is om met de bus naar het centrum van Parijs te reizen.
  • De Roissybus kan je vinden bij de uitgang van elke terminal en brengt je in 60 à 70 minuten naar het stadscentrum.
  • De bussen vertrekken rechtstreeks vanaf Charles de Gaulle naar de Opéra, vlakbij de beroemde Galeries Lafayette.
  • De bussen vertrekken iedere 15 minuten en tussen 5:15 uur en 00:30 uur.
  • Tickets kan je aankopen bij de rode verkoopautomaten of bij de buschauffeur.
  1. Vanaf Paris Charles de Gaulle naar het centrum met de taxi

Misschien wel de handigste maar ook wel de duurste optie, is met de taxi naar het stadscentrum. Eenmaal geland, kan je de borden voor taxistandplaatsen volgen. De taxi’s wachten je op bij de terminals en zullen je naar de plek brengen die jij wenst.

Er is voldoende aanbod aan taxi’s op de luchthaven. Je kan ze makkelijk herkennen aan de gele lampjes op het dak. Op een rit van de luchthaven naar het centrum van Parijs (ong. 1 uur rijden) reken je best op een gemiddeld bedrag van 50€. Houd er rekening mee dat de taxibedrijven hun tarieven hoger leggen op zon- en feestdagen. Ook ’s avonds vanaf 19u rekent men een toeslag van 10 à 15%.

TIP: Je kan ook op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je natuurlijk wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Parijs naar het centrum.

  1. Eindbestemming: ORY: Paris Orly Airport

Luchthaven Parijs Orly is de tweede, belangrijkste luchthaven in Parijs. De luchthaven bevindt zich op 13 km van het centrum en is iets kleiner dan Paris Charles de Gaulle. Het is de thuisbasis voor luchtvaartmaatschappij Transavia France en de regionale vluchten van Air France.

De luchthaven heeft 2 terminals:

Er zijn verschillende manieren om van luchthaven Paris Orly naar het centrum van Parijs te reizen. Met de auto doe je er ongeveer 30 minuten over om de afstand tot het centrum te overbruggen. Houd er wel rekening mee dat het vaak druk is in de stad, waardoor je net iets langer onderweg bent.

  1. Vanaf luchthaven Paris-Orly naar het centrum met het openbaar vervoer

Ook vanuit Paris-Orly is het openbaar vervoer de beste en goedkoopste optie om naar het centrum te reizen. Er zijn verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar het centrum te reizen en ook hier bespaar je weer op hoge taxikosten.

Met de RER-trein (blauwe lijn B)

  • Een van de meest efficiënte manieren om naar het centrum te reizen is met de RER-trein.
  • Het dichtstbijzijnde RER-station vind je bij treinstation Antony. Je kan het station bereiken vanaf de terminals met de shuttle van de luchthaven: de Orlyval.
  • De Orlyval shuttle rijdt dagelijks van 6u tot 23u25 met een frequentie van 5 à 7 minuten.
  • Vanaf het Antony RER-treinstation, volg je de blauwe lijn (B) richting Saint Remy les Chevreuse. Op een klein halfuurtje bereik je het grootste treinstation van Parijs, Gare du Nord.

Orlybus

  • Deze bus rijdt vanaf de luchthaven naar Place Denfert-Rochereau (nabij de Catacomben van Parijs) waar je eventueel kan overstappen op het metronetwerk of een trein kan nemen naar het centrum.
  • Een ticket voor één busrit kost €9,50 en kan je aankopen bij de loketten of de buschauffeur.
  • De Orlybussen rijden vanaf 6u tot 23u. Iedere 10 minuten vertrekt er een bus vanaf de luchthaven en je bent ongeveer 30 minuten onderweg.

Met de tram

  • Vanaf terminal Sud (4) heb je ook de mogelijkheid om met tram 7 richting het stadscentrum te reizen.
  • Tram 7 brengt je in 45 minuten naar station Villejuif – Louis Aragon waar je kan overstappen op metrolijn 7 naar het centrum van Parijs. In totaal ben je ongeveer 1u20 onderweg.
  • Een ticketje voor de tram kost je €1,90. Een tickets voor de tram én metro kost je €3,80.
  • De tram heeft een frequentie van 8 à 15 minuten en rijdt dagelijks vanaf 5u30 uur tot middernacht.
  1. Vanaf Paris-Orly naar het centrum met de taxi

Ook vanaf de luchthaven Orly kan je met de taxi naar het stadscentrum. De officiële taxi’s wachten je op bij de uitgang van beide terminals en zullen je naar de plek brengen die jij wenst. Er is voldoende aanbod aan taxi’s op de luchthaven.

Op een rit van de luchthaven Paris-Orly naar het centrum van Parijs reken je best op een gemiddeld bedrag van 35€. Houd er rekening mee dat de taxibedrijven hun tarieven hoger leggen op zon- en feestdagen.

TIP: Maak het jezelf gemakkelijk en reserveer je taxi van Paris-Orly naar het centrum online. Zo kan je meteen in alle comfort richting het centrum van Parijs trekken. Boek je privétaxi hier.

  1. Auto huren op de luchthavens van Parijs

Enkel aan te raden als je Parijs en omgeving wilt verkennen

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Parijs? Wil je graag de omgeving van de romantische Franse hoofdstad ontdekken zoals de tuinen van Monet in Giverny of het kasteel van Pierrefonds bezoeken? Dan kan het misschien handig zijn om een auto te huren. Er zijn verschillende autohuurbedrijven gevestigd op de luchthaven. Let er wel op dat je dienst doet op een officiële taxi om te hoge prijzen te voorkomen! Autoverhuurbedrijven zitten op beide luchthavens gevestigd in de aankomsthal.

Een auto huren in Parijs raden we alleen maar aan als je van plan bent om de prachtige omgeving te verkennen. Parijs is namelijk een erg drukke en levendige stad met het bijbehorende verkeer. Auto rijden is hier over het algemeen geen pretje. Vooral tijdens de spitsuren kan de verkeersdrukte en chaos snel toeslaan.

Daarnaast is het niet altijd even gemakkelijk om je huurauto kwijt te raken. Parkeren is er niet goedkoop en veel hotels vragen een kleine vergoeding om op hun parkeerterrein te parkeren.

  1. Vanaf de luchthavens in Parijs naar Disneyland Parijs

Benieuwd hoe je van Charles de Gaulle en Paris-Orly makkelijk naar Disneyland Parijs kan reizen? Van beide luchthavens vertrekt er een shuttle service naar de Disneyland Resorthotels, Serris-Val d’Europe en andere hotels. Op die manier reis je op een comfortabele en veilige manier naar een van de mooiste pretparken in Frankrijk.

TICKETS: Vertrek zorgeloos op vakantie en bestel je tickets voor de shuttle service tussen CDG, ORY en Disneyland Parijs vanaf € 23 online.

Kom je toe met het vliegtuin in de luchthaven van Orly? Dan kan je een combiticket met toegang tot Disneyland Parijs incl. transfer vanaf de luchthaven.

  1. Hoe je best verplaatsen in Parijs?

Wanneer je Parijs bezoekt, zal je ongetwijfeld gebruik moeten maken van het openbaar vervoer. De Franse hoofdstad is bijzonder groot en de bezienswaardigheden liggen soms ver uit elkaar. Gelukkig kan je rekenen op een uitstekend metronetwerk en er zijn ook bussen, hop-on-hop-off-bussen, trams, deelfietsen en natuurlijk taxi’s.

  • De metro is dé uitgelezen manier om Parijs te verkennen. Tegenwoordig zijn er maar liefst 16 verschillende metrolijnen en meer dan 300 metrohaltes. Je bent met andere woorden altijd dichtbij een metrohalte en je reist snel naar je bestemming.
  • De RER-treinen verbinden het centrum van Parijs met de buitenwijken en hebben minder stopplaatsen.
  • Bussen worden vooral door locals gebruikt. Het grote voordeel is dat je de straten van Parijs kan blijven bewonderen terwijl je in de metro onder de grond reist. Houd er wel rekening mee dat deze behoorlijk vol kunnen zitten.
  • Lees meer over het openbaar vervoer in Parijs.

Uiteraard kan je ook door de stad trekken met de hop-on hop-off bussen

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?