Keukenhof 2021 (Lisse) bezoeken? Tickets, openingsuren + tips!

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Keukenhof 2021 (Lisse) bezoeken? Tickets, openingsuren + tips!

24 september 2021 in Nederland2 reacties

Met z'n duizenden komen ze elke jaar naar Keukenhof bij Lisse om er van alle kleurenpracht van de vele bloemen te genieten. Deze toeristische attractie lokt dan ook heel wat buitenlanders, maar ook (hobby)tuiniers en fotografen kunnen er hun hart ophalen.

Lees alle praktische info voor je bezoek aan het park Keukenhof en de bloemenvelden in de omgeving. Bestel je tickets voor Keukenhof online, zo kan je wachtrijen overslaan en bespaar je kostbare tijd.

OPGELET: Vanwege de Corona COVID-19 situatie gaat het park niet open dit jaar.

Je kan dit jaar enkel een virtueel bezoek brengen met dit filmpje.

Inhoud artikel

Onze tip: Koop je tickets & tours langs tulpenvelden online

Je kan ervoor kiezen om enkel een ticket voor Keukenhof te kopen of mee te gaan met een georganiseerde tour. Dan bezoek je naast Keukenhof ook nog andere tulpenvelden in de omgeving.

 1. Hoe is Keukenhof ontstaan?

Ruim vijf eeuwen geleden lag er op de plek waar nu de Keukenhof te vinden is een groente- en fruit tuin aangrenzend aan het Teylingen kasteel. Twee eeuwen later werd dit kasteel omgeruild voor het Keukenhof kasteel, waarbij de tuinen behoorlijk werden vergroot, maar pas in de negentiende eeuw werden de Keukenhof tuinen zoals ze er vandaag bij liggen ontworpen. De tuinen gingen pas voor de eerste keer publiekelijk open met een bloemententoonstelling in 1950.

 1. Wat is er allemaal te zien in Keukenhof?

Je vindt in de Keukenhof zo’n 7 miljoen bloemen verdeeld over 32 hectare. Hiermee is het de grootste bloementuin ter wereld. Er worden ongeveer 800 bloemensoorten geplant, waarvan een groot deel natuurlijk de welbekende tulpen zijn, maar je vindt er onder andere ook narcissen, krokussen en lelies. Elk jaar ziet het park er weer anders uit naar aanleiding van het thema van dat jaar.

Er zijn maar liefst 9 verschillende tuinen in de Keukenhof te vinden, waarvan 1 historische tuin. Naast alle bloemenvelden in de open lucht zijn er ook 3 paviljoenen met bloemen op het terrein te vinden, en 1 gebouw waar jaarlijks een tentoonstelling staat. In de paviljoenen vind je onder andere een wisselende tentoonstelling (Oranje Nassau Paviljoen), wat chique bloemen als orchideeën (Beatrix Paviljoen) en duizenden tulpen (Willem-Alexander Paviljoen).

Je kan hier je plattegrond downloaden, handig om je bezoek te plannen.

 1. Keukenhof bezoeken met kinderen

Keukenhof is superleuk voor de jongere bezoekers. Naast alle bloemen en de daarbij horende kleuren krijgen de kinderen bij de entree een speurtocht mee met puzzelboekje, die ze aan het einde weer kunnen inleveren voor een kleine verassing. Vaak worden er bij de evenementen leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd, en natuurlijk is er ook een speeltuin in het park te vinden.

Daarnaast zijn er verschillende hindernissen over het water aangelegd. Er is een kinderboerderij en een doolhof dat leidt naar een uitkijktoren met uitzicht op de bollenvelden naast het Keukenhof.
Wanneer je met jonge kinderen de Keukenhof bezoekt dien je er wel rekening mee te houden dat alleen kinderwagens en buggy’s toegestaan zijn. Alle andere voertuigen zoals fietsjes worden niet toegelaten.

Onze tip: Wil je de wachtrijen overslaan? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de rij te staan bij aankomst.
 1. Bollenvelden in de omgeving van Keukenhof

Het gebied rondom de Keukenhof staat ook wel bekend als de bollenstreek. De bloemen gaan hier rond dezelfde tijd dat de Keukenhof open is bloeien, wat resulteert in prachtige kleuren tot waar het oog reikt. Er loopt een autoroute tussen de bollenvelden die ook langs de Keukenhof passeert, en vanaf de Keukenhof starten meerdere fietsroutes en wandelingen langs de velden.
Op verschillende plekken langs de bollenvelden zijn er speciale pluktuinen te vinden, waar je eigenhandig een boeket kan samenstellen, of speciale kraampjes waar je mooie bosjes kan kopen.

Onze tip: Geen zin om zelf te rijden? Ga mee met een georganiseerde tour, zo ben je ook direct zeker dat je de mooiste velden hebt gezien ... en heb je zero stress :-)
 1. Openingsuren Keukenhof + wanneer best bezoeken?

 • Het park gaat dit jaar niet open wegens COVID-19
 • In deze periode zijn de tuinen dagelijks geopend van 8u00 's ochtends tot 19u30 (toegang sluit om 18u00 + controleer de openingsuren nog eens vooraleer je vertrekt, aangezien deze dikwijls veranderen).
 • Wanneer trek je nu het beste naar de Keukenhof? Afhankelijk van hoe warm of koud het in de voorafgaande maanden is geweest kunnen sommige bloemen eerder of later gaan bloeien, waardoor bij een bezoek nooit alle bloemen tegelijk in bloei zullen staan.
 • De Keukenhof is zeer druk bezocht en mensen van over de hele wereld komen jaarlijks naar Nederland voor de prachtige voorstelling van bloemen.
 • De bloemen staan er het mooist bij wanneer het zonnig is, maar dan is het ook wel vaak het drukst.
 • Wanneer je in volle rust in het park wilt rondlopen kan je het beste zo vroeg mogelijk gaan op een doordeweekse dag.
 • Wanneer je niet van plan bent om één van de speciale evenementen te bezoeken, kan je die dagen dan ook het beste vermijden.
 • Weet dat het er best druk zal zijn, je kan eenvoudig tijd besparen door je tickets online te boeken. Zo sla je alvast de wachtrijen aan de kassa over.
 1. Tickets en prijzen Keukenhof

De toegangsprijs voor Keukenhof is afhankelijk van je leeftijd. Overzicht van tickets en prijzen (aanbevolen om online te kopen ... kan je de lange wachtrij overslaan)

Het park is goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel of met een rollator. Het is ook mogelijk om bij de ingang een rolstoel of een scootmobiel te huren. De rolstoelen en scootmobiels dienen wel uiterlijk de dag voor het bezoek gereserveerd te worden gezien het beperkte aantal dat beschikbaar is.
Honden mogen aan de lijn meegenomen worden, maar het is niet toegestaan om de honden mee te nemen in de paviljoens en cafés.

Koop je ticket online, zo kan je alvast de wachrijen overslaan. Indien je meerdere keren naar de Keukenhof wilt gaan kan je ook een lentepas aanschaffen. Hiermee kan je onbeperkt de Keukenhof bezoeken.

 1. Faciliteiten in het park

 • Er zijn verschillende cafés in het park te vinden, waar je naast het ter plekke gekochte eten ook je eigen meegenomen broodje mag eten.
 • Daarnaast zijn er souvenirwinkels en meerdere toiletten.
 • Er zijn kluisjes beschikbaar voor wie met veel bagage rondloopt.
 1. Bereikbaarheid en parkeren

De Keukenhof is goed te bereiken met de auto, maar wees wel gewaarschuwd: het is altijd zeer druk richting de Keukenhof zelf. Hou op drukke dagen dus rekening met eventuele file. Parkeren kan op de parkeerplaats voor het park tegen betaling.
Naast de lokale busverbindingen gaan er ook twee speciale buslijnen naar de Keukenhof. Je kan op Schiphol Plaza of bij Leiden Centraal Station op deze bussen stappen.

Onze tip: Wil je de wachtrijen overslaan? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de rij te staan bij aankomst.
 1. Waar overnachten & hotels nabij Keukenhof?

 • Er zijn niet alleen tulpen te bewonderen maar ook hyacinten, narcissen, krokussen, orchideeën en andere lentebloemen.
 • Verblijf in Lisse als je op wandelafstand van Keukenhof wil verblijven (opgelet is klein, dus snel volzet).
 • Je kan ook in Leiden overnachten, het Van der Valk hotel is een aanrader.
 • Combineer een bezoek aan Keukenhof met een verblijf in Amsterdam, je kan zowel met de auto als het openbaar vervoer naar het park.
 • Geen zin om in de rij te staan? Koop je ticket online.
 • Wil je graag wat achtergrond info of een bezoek aan de bollenvelden in de buurt? Boek een georganiseerde tour en kom zo meer te weten.
 • Rij je graag met de fiets? Je kan ook een fietstochtje doen in Lisse en omgeving. Huur je fiets online.
 1. Filmpje: benieuwd naar Keukenhof in Lisse?

Benieuwd naar wat Keukenhof in Lissel allemaal te bieden heeft? Bekijk dan zeker even dit filmpje. Als je alles zelf wil zien, zal je natuurlijk naar Keukenhof moeten afzakken.

 1. Waar overnachten in Amsterdam?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Amsterdam? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van het Centraal Station, Jordaan, Grachtengordel en Museumkwartier. Ontdek zeker onze 7 favoriete hotels in Amsterdam.

Waar overnachten in Amsterdam?

Op zoek naar een leuk hotel in Amsterdam? Wij verbleven in het DoubleTree hotel nabij het Centraal Station. Met een prachtig uitzicht + parking voorzien (mocht je niet met de trein komen).
Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 28 april 2020 - M. Stokman

Wat een prachtige uitzending van de keukenhof. Heel erg van genoten. Ben u er allen heel dankbaar voor om via tv te kunnen genieten van de pracht van de keukenhof. Fantastisch. Heb het opgenomen en zal er nog vaak naar kijken.

- 20 maart 2020 - An van Norren

Als de Keukenhof door de corona virus niet door kan gaan, heb ik de volgende tip: Maak iedere dag een Keukenhofjournaal, gespresenteerd door een deskundige presentator, terwijl deze door de Keukenhof loopt en de kijker laat zien hoe mooi het daar is. Probeer hiervoor een omroep, bijv. MAX te interesseren. De filmpjes kunnen op de TV worden uitgezonden, maar ook naar het buitenland. Vooral Aziatische landen zullen hiervoor veel interesse hebben, omdat zij niet naar ons land kunnen komen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?