30x Bijzonder overnachten in Nederland? (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

30x Bijzonder overnachten in Nederland? (update 2024)

4 januari 2024 in Nederland0 reacties

Tijdens je staycation of bezoek aan Nederland wil je graag bijzonder overnachten in Nederland. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, vakantiehuisjes en enkele leuke alternatieven in Nederland.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Luxe Houseboat Skoft (Grou)

Wil je graag eens in een houseboat overnachten? Dan ben je van harte welkom in de Jachthaven De Oerhaal! De houseboat is een luxe ingericht vakantiehuis met de inrichting van Rivièra Maison. 's Morgens ontbijt je op een eigen terras met een prachtig uitzicht over het water en 's avonds geniet je van de zonsondergang met een lekker drankje in de hand op het buitenterras met uitzicht op de verlichte kerk en het rustgevende water. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Willy Zuid (Katwijk aan Zee)

Stel het je voor… ’s Ochtends wakker worden door het ruisen van de zee in een beach bungalow vlak aan het strand van Katwijk. Lekker ontspannen met een kopje koffie met uitzicht over de Noordzee met de rust van het verlaten strand op de achtergrond. De beach bungalows van Willy Zuid zijn knus en naar alle comfort ingericht. Meer info en boeken.

  1. Stalen Boshuis (Oosterhout)

Ten noorden van de stad Breda, middenin de bossen van Oosterhout, ligt het design Stalen Boshuis. Wanneer je op zoek bent naar een écht uniek vakantieadres, dan is dit Boshuis de plek waar je wilt zijn! Dit 4-persoons boshuis is gebouwd naar eigen ontwerp van een ruimtelijk vormgever en bouwkundige. De grote glazen façade zorgt voor veel licht in huis en door de schuifdeuren stap je zo naar buiten, je grote terras met buitenbad en -douche op. Echt alles is in huis aanwezig om jou van elke minuut hier te laten genieten! Meer info en boeken.

  1. Kruisherenhotel Maastricht

In een klooster overnachten? Je doet het niet alle dagen! Dit prachtige hotel in hartje Maastricht combineert de uitstraling van het 15e-eeuws Kruisherenklooster met een stijlvol en eigentijds design interieur. Een uniek samenspel tussen heden en verleden! De inrichting is gecreëerd door de beroemde interieurarchitect Henk Vos, in samenwerking met internationale ontwerpers als Philip Starck, Le Corbusier en Ingo Maurer. Elke kamer kent een unieke inrichting en is gedecoreerd met kunst en een persoonlijk gedicht.

Het restaurant van het Kruisherenhotel bevindt zich op een tussenverdieping in de centrale kerkzaal en in de wijnbar Rouge & Blanc kan je een wijn kiezen uit de grote collectie, die tentoongesteld wordt in een glazen wijnkelder. Uiteraard kan je ook gewoon genieten van een lekker kopje koffie met een stuk Limburgse vlaai! Meer info en boeken.

  1. Bed & breakfast Sterrenkubus (Lattrop)

Heerlijk genieten van de sterrenhemel in de sterrenkubus Bed & Breakfast. Hier maak je kennis met het echte Twentse platteland waar de kubussen op een échte boerderij staan. De sterrenkubus is een tiny natuurhuisje waar je het comfort van een knusse hotelkamer ervaart. Het tiny huisje beschikt over een lichtkoepel in de slaapkamer waardoor je een prachtig zicht krijgt op de sterrenhemel bij het slapengaan. Meer info en boeken.

  1. Het Torentje van Trips (Tripscomapgnie - Groningen)

Overnachten in een oude watertoren! Het Torentje van Trips met toplocatie is een oude watermolen dat verbouwd is tot luxe erfgoed logies. Je ziet hier de zon opkomen en ondergaan, met een fantastisch uitzicht over het landschap. Het interieur van de B&B is modern met behoud van de karakteristieke elementen, de sfeer is warm en gemoedelijk. Het torentje is omringd door een royaal grasveld met terrassen en ligt op wandelafstand van een klein meertje met strand waar je even kan ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje Wellness in Lekkerkerk (Lekkerkerk)

Een eigen wellness tijdens je verblijf maakt de vakantie nog zoveel ontspannender! Het natuurhuisje in Lekkerkerk is gelegen midden in het groene hart van de wereldberoemde Krimpenerwaard aan de dijk 'de Opperduit' en heeft alle nodige spa-faciliteiten die je maar kan wensen: een infraroodsauna, Turkse stoomdouche en een bubbelbad. Het natuurhuisje kijkt uit over rivier de Lek en is omringd door de ongerepte natuur met vele vogelsoorten zoals aalscholvers, ganzen en zwanen.

Hier heb je uren kijkgenot! De zonsopkomst vanuit het bed is een echte belevenis. Elk weertype heeft hier zijn charme, de zon doet het water schitteren en de regen maakt binnen zitten voor de grote ramen nog zo bijzonder. Meer info en boeken.

  1. B&B Lightship Amsterdam (Amsterdam Noord)

Lightship Amsterdam is een prachtig karakteristiek, zeventig jaar oud British Lightship afgemeerd in het creatieve noorden van Amsterdam, op slechts enkele minuten van het historische stadscentrum. De ruime B&B suites, de Machinery Space en de Upper Store zijn ontworpen door een prijswinnende architect. Elke suite heeft een comfortabel kingsize bed, een eigen badkamer en een minibar. B&B-gasten hebben hun eigen ingang en een enorm zonnig terras aan de voorkant van de boot, met een prachtig uitzicht over de industriële stad en de vuurtoren. Meer info en boeken.

  1. Crane Hotel Faralda (Amsterdam)

Genieten van een luxe desgin suite in een hijskraan en het spectaculaire uitzicht vanuit het buiten bubbelbad op 50m hoogte te bewonderen; dat is het Faralda Crane Hotel in Amsterdam! De Mystique Suite, Secret Suite en de Free Spirit Suite hebben ieder een eigen thema. De hoge mate van luxe en design vind je in alle drie de suites terug.

Een luxe King size tweepersoonsbed, een prachtig losstaand bad en een heerlijk zitje om van het unieke uitzicht te genieten maken de kamers compleet! Faralda staat midden op het NDSM Festival terrein. Uitgeroepen tot het derde na hipste gebied van de wereld. In de buurt vind je heel wat leuke restaurantjes en gezellige café’s, een prima locatie dus voor één van ‘s werelds meest bijzondere hotels. Meer info en boeken.

  1. Hotel 26 (Utrecht)

Slapen aan de Utrechtse grachten? Langs de meest gefotografeerde trekpleister van Utrecht huist het meest unieke hotel: Hotel26.

Als enige hotel in Utrecht biedt Hotel26 met vijf werfkelders aan de Oudegracht en de Nieuwe Gracht. Een bijzondere hotelervaring waar je slaapt in je eigen werfkelder. De werfkelders zijn ruim en modern ingericht en zijn de perfecte plek om bij te komen van een verkenningstocht door de stad. Vanaf je eigen terrasje aan het water kan je 's avonds ook lekker nog even de schoonheid van de stad ervaren. Meer info en boeken.

  1. Bunk Hotel (Utrecht)

Het BUNK Hotel is het ideale verblijf als je lowbudget maar toch bijzonder wil overnachten! Hier kan je zowel overnachten in BUNK kamers als in BUNK pods. De kamers zijn niet al te groot maar wel voorzien van alle ruimte en faciliteiten die je nodig hebt! In de Pods slaap je uiteraard goedkoper, maar wel in luxe en privacy! Het BUNK Hotel Utrecht is gevestigd in een voormalige kerk, wat het extra bijzonder maakt! Het is zo'n unieke ervaring om de nacht door te brengen in een kerk of te dineren onder een orgel. Meer info en boeken.

  1. Vliegtuigsuite Teuge (Teuge - Gelderland)

Overnacht in de 40 meter lange vliegtuigsuite en waan jezelf als piloot van het toestel. Vanuit de vliegtuigsuite heb je een schitterend uitzicht over het platform en de landingsbaan van vliegveld Teuge. Het gehele toestel is helemaal van jou gedurende je verblijf en is ingericht tot één luxe suite voor 2 gasten.

Daarnaast kan je ook nog genieten van alle ondergebrachte faciliteiten zoals bubbelbad, aparte douche, infrarood sauna en minibar. 's Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt met croissants, brood en beleg, yoghurt, verse sappen en koffie of thee. Meer info en boeken.

  1. Hotel & Restaurant Weidumerhout (Leeuwaarden)

Hotel & Restaurant Weidumerhout is een kleinschalig boetiekhotel in een authentiek Friese boerderij met een boomgaard en een fraaie tuin. Een bijzonder boutique hotel met een uitgesproken landelijke en daarmee zeer rustige ligging. De loungebar in een van de oude stallen biedt een warme sfeer voor bij een echt Fries biertje of een glas wijn en dineren is mogelijk in het stijlvolle Michelin Bib Gourmand-restaurant waar er smakelijke gerechten geserveerd worden, bereid met streekproducten.

De luxe gastenkamers zijn gebouwd in de vorm van een kubus en beschikken over kamerhoge ramen voor een bijzondere buitenbeleving en een prachtig uitzicht op de groene omgeving. Vanuit je kubus kan je genieten van een weids uitzicht met mooie zonsondergangen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Tonden (Gelderland)

Voor de liefhebbers van rust, natuur en luxe is deze moderne villa (ontworpen door architect HofmanDujardin) zeker een aanrader! Door de grote ramen mis je niets van het buitenleven. Het natuurhuisje in Tonden beschikt over een houtkachel waar je 's avonds gezellig kan samen zitten met een goed glas wijn. En ook buiten zijn er de nodige faciliteiten als ruime terrassen, een vuurkorf, een hangmat en een houtgestookte hottub om eens lekker te genieten. Meer info en boeken.

  1. Slapen in een Trechter (Harlingen)

Maak een droom waar en overnacht in een luxe comfortabele hotelkamer in een omgebouwde Trechter met uniek uitzicht op de Waddenzee. Naast de luxe kamers zijn de kamers ook voorzien van een luxe bubbelbad voor de optimale ontspanning. Genietend met een hapje en drankje heb je een prachtig uitzicht op de Nieuwe Willemshaven en op één van de grootste getijdengebieden ter wereld: de Waddenzee.

De Waddenzee is bijzonder in haar soort. Maar liefst twee keer per dag verandert daar de wereld. Het ene moment vind je er kilometers uitgestrekte wadplaten en het andere moment staat alles onder water. En natuurlijk kan je ook vanuit je kamer de zonsondergang bewonderen. Meer info en boeken.

  1. Huis van Bewaring (Almelo)

Heb je altijd al eens benieuwd geweest naar hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Dan is er nu een bijzondere én heel onschuldige manier om dat te ervaren in het unieke Huis van Bewaring!

Een uniek hotel in Almelo dat zowel romantische als prachtige design kamers aanbiedt. Iedere kamer heeft zijn eigen identiteit en is ruim ingericht met alle comfort. In sommige kamers heb je zelfs foto's van hoe het er vroeger uitzag, wat een extra belevenis meegeeft. Het hotel ligt op loopafstand van het NS-station en het centrum van Almelo, met onder meer een theater, bioscoop en ontelbare gezellige restaurants en cafeetjes. Een bijzonder hotel op een ideale locatie dus! Meer info en boeken.

  1. Hotel De Vrouwe van Stavoren (Stavoren)

Naast de gewone kamers van Hotel De Vrouwe van Stavoren, kan je ook overnachten in "ongewone" kamers. Je verblijft hier in originele Wijnvaten die zijn omgebouwd tot geriefelijke en uiterst sfeervolle hotelkamers. Je kan kiezen tussen twee soorten wijnvaten van 15.000 liter en 23.000 liter. De wijnvaten van 23.000 liter zijn extra luxueus ingericht met een royale zitkamer met Smart-TV en een ruime badkamer met een hoek-ligbad en een aparte douche. Daarnaast heb je ook nog een luxe Wellness-Wijnvat dat beschikt over een bubbelbad en een infrarood-stoomcabine.

Het hotel verhuurt fietsen en tot de populaire activiteiten in de omgeving behoren onder meer windsurfen. Meer info en boeken.

  1. Villa Augustus (Dordrecht)

Villa Augustus in Dordrecht is gevestigd in een imposante voormalige watertoren, op 15 minuten wandelen van het historische centrum van Dordrecht. Bijna iedere kamer heeft een adembenemend uitzicht. Vanuit de kamers aan de NW-kant van de Watertoren zie je het Wantij en kun je een deel van de grote rivieren volgen. Aan de andere zijde kijk je dan weer uit over de eigen biologische moestuin.

De marktwinkel/café van het Villa Augustus biedt tal van seizoensgebonden producten en delicatessen. In de eigen bakkerij worden huisgebakken zuurdesembrood, koekjes en taarten gemaakt waarvan je zeker eens moet geproefd hebben. Meer info en boeken.

  1. De Koepoort (Middelburg)

Aan de rand van het historische centrum van Middelburg, naast de Schouwburg en uitkijkend over het Molenwaterpark, vind je de Koepoort. Een eeuwenoud en inmiddels nog enige overgebleven stadspoort van de stad uit 1735, dat je kan huren als luxe accommodatie! De Koepoort dient dan voor een paar dagen als jouw verblijfplaats. De twee appartementen zijn voorzien van alle comfort en bieden alles wat je nodig hebt. Meer info en boeken.

  1. Kubuswoningen (Rotterdam)

In hartje Rotterdam, naast de Oude Haven, kun je overnachten in een wel heel bijzonder hostel; de Kubuswoningen van Stayokay. Deze wereldberoemde woningen zijn in 1984 neergezet door architect Piet Blom en in 2009 geheel gerenoveerd en omgetoverd tot sfeervol hostel! De bijzondere en stijlvolle appartementen in Kubusvorm bieden alle comfort en zijn van alle luxe voorzien, zelfs een eigen balkonnetje. De topverdieping van de woningen geeft een leuk zicht over de stad en je kan hier heerlijk borrelen of genieten van uitzicht vanuit de lounge stoelen. Meer info en boeken.

  1. Euromast Hotel (Rotterdam)

Slapen in de Euromast betekent wakker worden met je hoofd in de wolken.. Geniet van een fantastisch uitgebreid ontbijt met uitzicht over de prachtige stad Rotterdam én de grootste haven van Europa. Je verblijft in een van de twee exclusieve suites: ‘Heaven’ of ‘Stars’ die zich boven de brasserie, naast de uitkijkplatforms op honderd meter boven de grond bevinden. Dompel jezelf na een drukke dag onder in de regendouche in suite Heaven of geniet van het uitzicht op de Skyline van Rotterdam in de ietwat kleinere Stars suites. In deze suites heb je zelf een ligbad met bubbelbad om heerlijk te ontspannen.

De hemel ligt op het zuiden, waardoor de wereldhaven van Rotterdam aan je voeten ligt. Meer info en boeken.

  1. Wikkelboats (Rotterdam)

Wikkelboats zijn tiny houseboats die multifunctioneel en duurzaam zijn ingericht. Op een Wikkelboat kan je heerlijk tot rust komen! Ervaar hoe een tiny houseboat ondanks of misschien wel dankzij de beperkte ruimte je inspireert om anders te gaan denken over een luxe accommodatie tijdens je verblijf. Je beschikt ook over een heerlijk terras met een BarrelQ BBQ uitkijkend over het water en West Europa’s oudste “Skyscraper”: het Witte Huis. En daarnaast geniet je nog eens van het bubbelbad om helemaal tot rust te komen op en in het water.

Ontdek Rotterdam op een wel heel bijzondere manier in de Wikkelboat. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Nigtevecht

Even weg uit al die dagelijkse drukte? In deze bijzondere accommodatie, midden in de natuur word je wakker, met uitzicht over zonbeschenen grasweiden. De accommodatie bestaat uit twee boomhutten, met elk een comfortabel tweepersoonsbed. De natuurhuisjes en de hot tub liggen beschut, en bieden uitzicht over de weilanden. Op het terras vind je een glazen leefkeuken, voor een heerlijk ontbijt met koffie. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Harkstede (Groningen)

De omgeving van dit natuurhuisje in Harkstede is ideaal voor echte natuurliefhebbers. Verscholen in de meest prachtige tuin op enkele kilometers ten oosten van Groningen vind je dit indrukwekkende natuurhuisje dat voorzien is van alle gemakken. Sinds 1994 delen de verhuurders hun hobby en passie voor tuinieren met andere tuinliefhebbers. De tuin waardoor dit natuurhuisje wordt omringd, heeft inmiddels een historische waarde gekregen. Ten allen tijde kan je hier genieten van de rustige en prachtige omgeving. Gezellig bij een heerlijke kop koffie. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje Schiermonnikoog (Waddeneilanden)

Overnacht in een luxe gezinstent op het prachtige Waddeneiland Schiermonnikoog. Het natuurhuisje is volledig uitgerust en heeft bovendien een gezellig eet- en zitgedeelte met een ruime veranda en eigen grasveld met picknicktafel. Een Nationaal Park met prachtige natuur, vol bossen, duinen, kwelder, polder en een eindeloos strand. Vervelen zal je hier zeker niet! Meer info en boeken.

  1. Bed & Breakfast Fort Bakkerskil

Bed & Breakfast Fort Bakkerskil bevindt zich in een fort in Nieuwendijk. Dit fort werd gebouwd tussen 1877 en 1879. Het fort moest de dijk afsluiten en de Papsluis beveiligen. Hier kan je overnachten in ruime kamers of kiezen voor een appartement met eigen kookgelegenheid. In alle ruimtes is er gratis WiFi.

Voor budgetreizigers is er ook een mogelijkheid om te overnachten op de slaapzaal. De B&B ligt op 15 min van het nationaal park De Biesbosch. De Efteling ligt op 30 km van de accommodatie. Meer info en boeken.

  1. Parc Buitengewoon (Ven-Zelderheide)

In Noord-Limburg wacht je een gezellige glamping op, Parc Buitengewoon! Word wakker van de fluitende vogels, rits je tent open en geniet van het prachtige Noord Limburgse landschap! Je hebt de keuze uit verschillende soorten tipi-tenten. De ene al wat luxueuzer dan de andere maar iedere tent zal je ongetwijfeld weten te bekoren. Wil je graag even genieten in alle rust en stilte? Kruip dan even in de hottub met adembenemend uitzicht. Meer info en boeken.

  1. De Gevangentoren Suite (Vlissingen)

Graag eens bijzonder overnachten? Aan de monding van de Westerschelde, één van de drukst bevaren zeeroutes ligt de Vlissingse Gevangentoren. In de B&B Gevangentoren Suite kan je sinds kort overnachten in een luxe suite. Vanuit je bed krijg je een fantastisch uitzicht over de Westerschelde en de boulevard. Daarnaast kan je je ook altijd culinair laten verwennen in het aanliggende restaurant. Meer info en boeken.

  1. Roompot Outdoor Suite Cuber Veluwe (Hoenderloo)

Op zoek naar een bijzondere overnachting op de Veluwe? Deze vrijstaande outdoor suite staat middenin de natuur en bezorgt je een onvergetelijk verblijf! Vanuit de zithoek in de woonkamer kijk je uit op de prachtige omgeving. Het huisje is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. De inloopdouche heeft hier zelfs een glazen plafond! Zo kan je terwijl je aan het douchen bent, naar de sterren kijken.

Vanuit de gezellige woonkamer en het buitenterras kijk je uit op de bossen en je kan ‘s avonds bij een knapperend vuurtje genieten van de stilte om je heen. Wat wens je nog meer? Wacht niet langer en boek je verblijf snel online!

  1. Watertoren Middelburg (Middelburg)

Het bijzondere aan deze accommodatie is natuurlijk dat het in een voormalige watertoren is gebouwd. Watertoren van Middelburg biedt een volledig ingericht appartement waar je bijzonder kan overnachten met uitzicht over de oude stad. Zo heeft iedere verdieping wel een andere bestemming en is geen ruimte hetzelfde. De woonkamer helemaal boven in de toren heeft bijvoorbeeld een 360 graden uitzicht. Maar waar je pas echt kan genieten van een uitzicht, is op het dakterras! Dat is pas heerlijk wakker worden met een lekker kopje koffie! Meer info en boeken.

  1. Kaartje met bijzondere overnachtingen

  1. Gratis reisgidsen en routes in Nederland

Op reis in Nederland? Download dan zeker onze reisgidsen en routes!

Zeeland

Gratis reisgids Zeeland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?