Waar overnachten in Luik? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Download reisgids Ardennen

Waar overnachten in Luik? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

23 november 2023 in Luik4 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Luik heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Luik!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Van der Valk Sélys Liège Hotel & Spa

Dit viersterrenhotel ligt in het hartje van de vurige stad Luik en telt in totaal 125 slaapkamers. In het Van der Valk Sélys Liège Hotel vind je een oase van rust en kun je genieten van spa & wellness. Naast deze faciliteiten kun je ook zwemmen in het binnenzwembad. Een kamer boek je hier vanaf €98/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Villa Thibault

B&B Villa Thibault is een gezellige en moderne bed and breakfast in het hartje van Luik. Het gebouw dateert vanuit de 19e eeuw en heeft twee kamers en een suite. De B&B ligt naast het Sint-Agathe Park, op 10 minuten rijden van het stadscentrum. Hier boek je een kamer vanaf €90/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Lyves Appartement

Verblijf je liever in een appartement dan in een hotel? Lyves is een gezellig en ruim appartement aan het centraal station van Luik. Je kunt er overnachten met 2, 4 tot 8 personen. Het Park de La Bouverie en het La Bouverie museum liggen op 2 minuten wandelen en zijn zeker een bezoekje waard.

Het appartement huur je vanaf €100/nacht. Meer info en boeken.

  1. Liège Youth Hostel

Liège Youth Hostel ligt op 10 minuten wandelen van het beroemde ‘Place Saint Lambert’, en 15 minuten van de bekende uitgaansbuurt ‘Le Carré’. Alleen, als koppel of in groep kun je een bed of kamer boeken. Voor een bed in een slaapzaal betaal je €21/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. B&B N°5

B&B N°5 is een volledig gerenoveerde bed and breakfast in het historisch centrum van Luik, op de Place Saint-Barthélemy. De kerk op het plein dateert vanuit de elfde eeuw en is gewijd aan Sint-Bartolomeüs. Na een dag in het levendige Luik, kun je overnachten in een van de vijf ruime slaapkamers. Hier boek je een kamer vanaf €115/nacht. Meer info en boeken.

  1. Amosa Liege City Centre Hotel

Het Amosa Hotel in het centrum van Luik ligt op 5 minuten wandelen van het Paleis van de Prins-bisschoppen en op 10 minuten van Le Carré en de Sint-Pauluskathedraal. Hier boek je een tweepersoonskamer vanaf €101/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Neuvice (Luik)

Hotel Neuvice ligt vlakbij de marktplaats en het stadhuis van Luik. Het driesterrenhotel combineert traditie met een moderne stijl en comfort. De ruime kamers van het hotel kijken uit op een ingerichte centrale binnenplaats. Hier overnacht je vanaf €113/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Le Cygne d'Argent

Hotel Le Cygne d'Argent is een driesterrenhotel gelegen tussen le Jardin Botanique en het Park d'Avroy. Op twee minuten wandelen kun je het Koninklijk Conservatorium van Luik bezoeken. Een kamer in het hotel boek je vanaf €79/nacht. Meer info en boeken.

  1. Au Comte De Mercy

Au Comte De Mercy is een hostellerie, gelegen aan de oevers van de Maas, op 15 minuten rijden van Luik. De kamers van Au Comte De Mercy zijn gezellig ingericht en hebben uitzicht op een mooie tuin. Ter plaatse is er een gastronomisch restaurant dat een 13/20 kreeg in de Gault Millau. Een kamer boek je hier vanaf €92/nacht. Meer info en boeken.

  1. Sakura

Bij Sakura kun je een tweepersoonskamer in Japanse stijl met badkamer boeken in het centrum van Luik. Bezienswaardigheden dichtbij zijn het Museum van het Waalse Leven, le Montagne de Bueren met 374 treden en Coteaux de la Citadelle waar je een prachtig uitzicht hebt op de stad.

Een kamer bij Sakura kost €128/nacht. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis stadswandeling Luik

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Luik. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg.

Luik stadswandeling

Gratis wandeling Luik downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 juni 2023 - Griet

Super wandeling

- 8 juni 2022 - Plessers Jacky

Wij hebben de gids gebruikt als leiddraad voor ons bezoek, Ik denk dat we alle hoogtepunten van de stad gezien hebben

- 29 april 2021 - Nancy De Waele

Heel duidelijk uitgestippelde wandeling. Geeft een mooie weergave van Luik. Wil zeker nog eens terug maar dan inderdaad met een overnachting om Luik by night te ervaren ! Tentoonstelling over Napoleon in het station is zeker een aanrader. Alsook de lekkernijen proeven bij de delicatesse zaak bij start van montage de bueren. Smullen !

- 15 februari 2020 - Jean-Paul Schoukens

prima gids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?