Premium

Stadswandeling Trebinje: Ontdek het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Trebinje: Ontdek het historische centrum

  • Startpunt: Oud centrum, Trebinje
  • Eindpunt: Herzegovina Gračanica, Trebinje
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Als je bedenkt dat Trebinje dicht bij de Adriatische Zee ligt en geniet van een mediterraan klimaat met veel zon en aangename temperaturen, weet je dat je hier goed zit. Je kan bezienswaardigheden bezoeken, actief bezig zijn of de natuur rondom verkennen. Tijdens onze uitgestippelde wandeling ontdek je alvast enkele van de mooiste plekjes in deze stad.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Trebinje stadswandeling langs de topbezienswaardigheden

Onze stadswandeling van 3 kilometer langs begint in de oude stad van Trebinje, de populairste wijk van de stad dankzij de smalle straatjes en oude architectuur. Dit deel van de stad werd gebouwd door de Ottomanen, die architecten uit Dubrovnik de opdracht gaven de stad te ontwerpen. De belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de twee moskeeën en de klokkentoren stammen uit die perido.

Nadien wandel je over de brug Arslan Aga (of Perovića), waar je enkele mooie foto's van Trebišnjica kan nemen. Vervolgens wandel je naar het Herzegovina Gračanica-complex, een van de meest bezochte religieuze bezienswaardigheden in dit deel van het land.

Het werd gebouwd om een wens van de beroemde Servische dichter Jovan Dučić in vervulling te laten gaan. Hij wilde begraven worden op een van de heuvels van Trebinje in een kerk "zoals die in Kosovo", verwijzend naar het 14e-eeuwse Gračanica-klooster dat gebouwd werd door de Servische koning Milutin. Hij stierf in 1943 en de huidige kerk werd in 1999 gebouwd op de plek waar eerder een oudere kapel van koning Milutin stond. Vandaag vind je er een klokkentoren, een souvenirwinkel en een zomerrestaurant met de naam Dučić's View.

RONDREIS: Ga je op rondreis door Bosnië en Herzegovina? Gebruik onze uitgestippelde rondreis door Bosnië en Herzegovina en mis geen enkele top bezienswaardigheid.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bosnië en Herzegovina

Ontdek het Balkan land Bosnië en Herzegovina via een complete reisgids en 13 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?