De geheimen van koffie ontsluieren op reis

23 juni 2023 in Italië0 reacties

Droom je ervan om binnenkort een verre reis te maken, dan zijn de mogelijkheden qua bestemmingen eindeloos.

Misschien kun je je wel laten inspireren door je passie voor koffie? In dit artikel geven we je enkele tips om een reis te maken door de geschiedenis van koffie.

Inhoud artikel

  1. Italiaans genieten

Italiaanse koffie staat wereldwijd nog steeds hoog aangeschreven. Het is dan ook logisch dat je voor een reis naar Italië zou kiezen als je je wilt verdiepen in de geschiedenis van koffie en de koffiecultuur die er vandaag nog steeds heerst. Het land herbergt een rijke koffiegeschiedenis die gestart zou zijn in Venetië. Niet alleen bekend om de gondels en prachtige steegjes dus, maar in de zeventiende eeuw was het ook de ideale uitvalsbasis voor de verdeling van koffie over Europa.

In 1645 werden de eerste Venetiaanse koffiehuizen geopend en zo ging de bal aan het rollen. Laat je dus zeker verleiden om te genieten van la dolce vita dat Italië te bieden heeft in combinatie met een roadtrip langs de belangrijkste orgelpunten in de koffiegeschiedenis van het land.

Wil je Italië vandaag al proeven in je kop koffie, kies dan voor een Italiaanse blend voor je Senseo pads, bijvoorbeeld van het merk Lavazza. Je ontdekt er niet alleen het authentieke karakter van Italiaanse koffie, maar het doet je ongetwijfeld watertanden om snel op reis te vertrekken naar Italië.

ONZE TIP: Wil jij graag zelf Italië ontdekken? Download onze uitgestippelde routes voor een roadtrip in Italië en ga zelf op verkenning.

  1. Wereldwijd koffie ontdekken

Wil je hét koffieland bij uitstek ontdekken, dan mag Cuba niet ontbreken op je bucketlist. Niet alleen enorm geliefd bij toeristen omwille van zijn prachtige natuur, maar evengoed om de vele kraampjes waar je voor een prikje een heerlijke kop koffie kunt drinken. Het land kent een rijke koffiegeschiedenis en men beweert wel eens dat men er ‘s werelds lekkerste koffie kan vinden.

Ook Jamaica, Indonesië en Brazilië zijn landen waar je naartoe kunt reizen om de koffiecultuur verder te exploreren. Je leert er ongetwijfeld bij over de verschillende koffiebonen, aroma’s en blends. Pure verwennerij voor de smaakpapillen en dat in prachtige landen waar zoveel te ontdekken valt.

Wil je vandaag al de heerlijke smaak van zorgvuldig gebrande koffiebonen hier bij ons proeven, kies dan voor een heerlijke blend voor je Nespresso capsules die doet wegdromen van een reis helemaal in het teken van koffie. Zo worden je reisplannen concreter en bovendien is het gewoon leuk om nieuwe smaken te ontdekken. Ongetwijfeld zal je liefde voor koffie alleen maar toenemen wanneer je gaandeweg meer ontdekt over de boeiende koffiegeschiedenis. Goede reis!

  1. Download onze gratis reisgidsen Italië

Wil jij ook graag Italië zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

ToscaneEmilia-Romagna & GardameerLiguriëNapels-AmalfikustPugliaRomeLe Marche & AbruzzoDolomieten & Zuid-TirolSardiniëSiciliëMilaan
Reisgids ToscaneReisgids Emilia-Romagna & GardameerReisgids LiguriëReisgids Napels-AmalfikustReisgids PugliaReisgids RomeReisgids Le Marche & AbruzzoReisgids Dolomieten en Zuid-TirolReisgids SardiniëReisgids SiciliëReisgids Milaan

Op reis naar Italië? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Italië.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?