Unieke reisroutes door Griekenland (niet de standaard eilanden)

Unieke reisroutes door Griekenland (niet de standaard eilanden)

21 juni 2023 in Griekenland0 reacties

Griekenland is een ontzettend populair vakantieland. Het wordt gezien als een van de mooiste bestemmingen van Europa, en daar sluiten wij ons maar al te graag bij aan. Naast de grote steden en bekende bezienswaardigheden, heeft Griekenland ook nog wat verborgen pracht en praal dat niet ongezien mag blijven. Daarom delen we unieke reisroutes door Griekenland, waardoor je aankomende vakantie binnen no-time gepland is. Het reizen door Griekenland met FTI zorgt voor een onvergetelijke reis.

Inhoud artikel

  1. Maak een start op Spetses

Waarschijnlijk is Spetses niet voor iedereen heel bekend, maar dat maakt het juist bijzonder. Ondanks dat het een erg klein eiland is (met een oppervlakte van 22 km² en 3900 inwoners), is er genoeg te beleven. Het eiland zit vol gezellige terrasjes en pleintjes aan en rondom de haven.

Ga het eiland rond in paardenkoetsen en bezoek de grote herenhuizen. Deze sieren de straten van het eiland optimaal. Mocht je wat sportiever zijn ingesteld dan worden er veel atletische evenementen georganiseerd in april en oktober. Hier wordt bijvoorbeeld de grootste triathlon van Griekenland georganiseerd.

  1. Wijk uit naar Kalamata

Na het bezoek aan het kleine eiland Spetses is er ook ruimte om een grotere plek te bezoeken. Kalamata is de op één na grootste stad van de hele Peloponnesos. Ontdek de stad te voet: wandel via de lange winkelstraat naar de haven en boulevard.

Het hele jaar door zijn er verschillende feesten en festivals te bezoeken. Naast goed feesten zijn er ook tal aan mogelijkheden om meer te leren over de producten uit het land. Griekenland staat bekend om de olijfolie en olijven, maar ook rozijnen en kruiden kunnen niet achterblijven. De stad is ideaal om de Griekse keuken te leren kennen door het bezoek aan fraaie beach bars, restaurants en wijnbars.

Wil jij ook graag een van de vele Griekse eilanden bezoeken? Download onze gratis reisgids Griekse Eilanden met concrete info over de vele verschillende eilanden.
  1. Ontdek het unieke theater van Dodoni

Buiten het dorp liggen de opgravingen en het theater van Oud-Dodoni. Het amfitheater kon vroeger 18.000 bezoekers kwijt en is hét hoogtepunt van Epirus. Voorheen was dit vooral bedoeld voor toneelstukken, maar in de tijd van de Romeinse overheersing werd het gebruikt voor gladiatorengevechten net zoals in het Colosseum in Rome.
Je kunt voor een paar euro het gehele terrein bezoeken. Je gaat echt even terug in de tijd en krijgt er een leerzame en interessante tour voor terug.

  1. Ontdek flora en fauna op De Zagoria

Wil je een andere kant van Griekenland ontdekken? Dan kan de Zagoria zeker niet achterblijven. De strakke witte dorpen zijn hier niet te vinden. Het heeft een divers aanbod van flora en fauna met karakteristieke bergdorpjes. Het biedt een geheel ander aanbod dan je misschien gewend bent.

Betreed te historische boogbruggen of de Vikos-kloof. Je zult verrast worden door het vele groen dat de Zagoria te bieden heeft.

  1. Even tijd voor jezelf

Mocht je echt even tijd voor jezelf willen nemen tijdens je vakantie, dan zijn er bij het plaatsje Palaikastros een aantal verborgen zandstranden te vinden. Ook kun je een paar onbekende stranden vinden ij Rodakinos. Deze stranden zijn bij de meeste toeristen nog onbekend. De bodem is bedekt met zand, maar verder kun je op het kiezelstrand genoeg de schaduw opzoeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op de Griekse Eilanden!

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op de Griekse Eilanden? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Griekse Eilanden (105 blz.) vol met toeristische info en bezienswaardigheden over 33 Griekse Eilanden (+ GPS coördinaten).

Griekse Eilanden

Gratis reisgids Griekse Eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?