8 x mooiste bezienswaardigheden in Rethymnon: wat zien & doen tijdens je verblijf? + tips

Volledige reisgids kopen voor € 10

8 x mooiste bezienswaardigheden in Rethymnon: wat zien & doen tijdens je verblijf? + tips

27 februari 2023 in Griekenland1 reactie

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Rethymnon+ verblijftips

Rethymnon is een van de belangrijkste steden op de noordkust van Kreta en ondanks de resem hotels blijft het ook een van de mooiste grote steden van Kreta. In de karaktervolle oude stad wandel je door een labyrint van Venetiaanse en Ottomaanse huizen, die je kan herkennen aan de minaretten. Er is ook een breed zandstrand en een met palmen omzoomde promenade, vanwaar je uitkijkt op de resten van een Venetiaans fort.

Benieuwd naar meer? Ontdek in deze blogpost alvast dé must-see bezienswaardigheden van Rethymnon.

Tours en tickets voor je bezoek aan Rethimnon

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Rethimnon bezoeken aan de hand van een georganiseerde tour? Gelijk heb je. Maak een daguitstap of ga mee met een lokale gids of boek een onvergetelijke tour in Rethimnon.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste daguitstappen en excursies in Rethimnon en omgeving

Inhoud artikel

  1. Boek voordelig je vakantie naar Kreta

Wil je graag deze reis als pakketreis boeken? Vergelijk dan volgende aanbieders:

Goedkoop parkeren aan de luchthaven

Ga je met de wagen naar de luchthaven? Bekijk dan zeker ons overzicht waar en hoe je goedkoop kan parkeren:

  1. Porta Guora

Porta Guora wordt beschouwd als dé toegangspoort tot de oude stad Rethymnon. Dit was vroeger de toegangspoort van een Venetiaans fort uit de 16e eeuw die de stad beschermde. Slechts een deel van de oorspronkelijke poort is bewaard gebleven. Onze stadswandeling door Rethymnon begint bij deze poort.

Eenmaal je door de Porta Guora bent gewandeld, kom je in het pittoreske centrum van Rethymnon. Je vindt hier een wirwar aan gezellige straatjes met hier en daar een cafeetje, boetiekje of souvenirwinkeltje. Snuif ook zeker de sfeer op wanneer je door de straten wandelt.

  1. Archeologisch Museum van Rethymnon

Het kleine Archeologisch Museum huist veel artefacten opgegraven in de oude Minoïsche ruïnes in de buurt. De collectie bestaat uit onder andere aardewerk, bronzen figuren, wapens en stukken sarcofaag. Het museum ligt vlak bij het Fortezza. Meer info op de website.

VERBLIJFTIP: Palazzino Di Corina ligt in een rustige straat in het hart van de oude binnenstad van Rethymno. Dit charmante hotel biedt kamers met antieke meubels en bubbelbaden, een mooie ontbijtzaal waar een volledig Engels ontbijt geserveerd wordt en een gezellige binnenplaats met een buitenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Volksmuseum

Het Volksmuseum, gevestigd in een Venetiaans herenhuis uit de 17e eeuw, herbergt een collectie ambachtelijke creaties en volkskunst. Op de begane grond leer je meer over de Tweede Wereldoorlog en algemene plaatselijke geschiedenis. Op de bovenverdieping zie je textiel en aardewerk en andere lokale handelswaar.

  1. Moskee Neratze

Ten noordoosten van het grote Mikrasiatonplein ligt de moskee Neratze. De historische moskee werd gebouwd in de jaren 1600 en heeft een groots, gewelfd interieur. Hier en daar zal je enkele renaissance -elementen opmerken. Vandaag de dag zit er een muziekschool in gevestigd en worden er klassieke muziekconcerten georganiseerd.

  1. Venetiaanse Rimondi-fontein

De prachtige Venetiaanse Rimondi-fontein met Korinthische zuilen werd in 1626 gebouwd door de Venetiaanse gouverneur Rimondi. Het is een historisch juweeltje te midden van een bruisende wijk, omgeven door populaire restaurants en winkels. Neem de tijd om het doolhof van smalle straatjes in dit deel van de oude stad te verkennen.

  1. Museum voor hedendaagse kunst

Een ander museum dat de moeite waard is om te bezoeken tijdens je verblijf is het Museum voor hedendaagse kunst, gevestigd in een Venetiaans gebouw. Je kan er onder andere werken van Lefteris Kanakakis en andere Griekse kunstenaars bewonderen.

TIP: Download onze gratis reisgids Kreta met alle top bezienswaardigheden en nuttige tips & tricks.

  1. Haven van Rethymnon

Bij de haven van Rethymnon kan je de enorme betonnen golfbreker zien liggen. Als je wil, kan je vanaf deze plek ook een vis- of duikexcursie maken. Je ziet ook een vuurtoren die in 1838 door Egyptenaren is gebouwd. De vuurtoren van Rethymnon is de op één na grootste overgebleven Egyptische vuurtoren in Griekenland, en hoewel de vuurtoren momenteel niet in bedrijf is, is hij wel even je aandacht waard. Geen betere plek om naar de azuurblauwe zee te staren.

  1. Fort van Rethymnon

Het fort van Rethymnon werd gebouwd door de Venetianen in de 16e eeuw. Het werd veroverd door de Ottomanen in 1646. Aan het begin van de 20e eeuw waren er veel huizen binnen de citadel gebouwd. Die werden na de Tweede Wereldoorlog gesloopt, zodat er binnen de muren alleen nog historische gebouwen overbleven. Tegenwoordig is de citadel in goede staat en toegankelijk voor het publiek. Ze is gebouwd op een heuvel die Paleokastro ('Oud Kasteel') heet en waar in het oude Rhithymna de acropolis stond.

TIP: Maak een wandeling door het fort om de oude gebouwen te zien en te genieten van het uitzicht over de stad en de zee.
  1. Maak een daguitstap vanuit Rethymnon

Er zijn verschillende tours & excursies vanuit Rethymnon die de moeite waard zijn

  • Een van de mooiste bezienswaardigheden op Kreta is ongetwijfeld de Samariakloof, de langste en beroemdste kloven van Europa. Vanuit Rethymnon kan je een daguitstap maken naar de Samariakloof inclusief vervoer van en naar je hotel. Boek je tour naar de Samariakloof hier.
  • Geniet van een eilandtour op Santorini en wandel door de pittoreske steegjes met zicht op de typisch blauw-witgekalkte huisjes. Boek je excursie naar Santorini hier.
  • Of geniet van een dagje aan het roze zandstrand van Elafonisi, een van de meest bekroonde stranden van Europa. Strijk je handdoek naar, duik in het helderblauwe water, maak een wandeling langs het water of geniet van een drankje aan de beachbar. Boek je uitstap naar Elafonisi Beach hier.
  1. Waar overnachten in Rethymnon?

Voor je bezoek aan Rethymnon, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of je kan ook meteen het volledige aanbod hotels, appartementen en vakantiehuizen in Rethymnon.

  • Palazzino Di Corina ligt in een rustige straat in het hart van de oude binnenstad van Rethymno. Dit charmante hotel biedt kamers met antieke meubels en bubbelbaden, een mooie ontbijtzaal waar een volledig Engels ontbijt geserveerd wordt en een gezellige binnenplaats met een buitenzwembad. Meer info en boeken.
  • Mythos Suites Hotel is een charmant boetiekhotel in het hart van de oude stad. Het 4* hotel is gevestigd in een prachtig Venetiaans pand uit de 16de eeuw en beschikt over stijlvolle kamers die smaakvol zijn ingericht en een mooie binnenplaats met zwembad. 's Ochtends geniet je van een rijkelijk continentaal ontbijt verzorgt met Kretenzische traditionele producten. Meer info en boeken.
  • Liever overnachten in appartementen? Casa Maistra Residence zit gevestigd in een historisch gebouw, aan de wandelpromenade van Rethymnon. De accommodatie heeft de oorspronkelijke architectuur weten te behouden en biedt zorgvuldig ingerichte suites, met stenen muren en houten vloeren en plafonds. Vanaf het verblijf geniet je ook van een uitzicht op zee van de Venetiaanse haven. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Kreta?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie op Kreta? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Kreta met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kreta.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 23 april 2023 - marc madelein

De ,"reisroutes" zijn mij al jaren bekend,ik heb er al meerdere keren gebruik van gemaakt op meerdere bestemmingen.Tevredenheid alom.gevarieerde,nuttige en duidelijke informatie in de hele brochure te vinden.Wij zijn alvast terug aan het plannen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?