Premium

Stadswandeling Rethymnon: Venetiaans & Ottomaans labyrint

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Rethymnon: Venetiaans & Ottomaans labyrint

  • Startpunt: Porta Guora, Antistaseos ke Dimakopoulou
  • Eindpunt: fort van Rethymnon
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadwandeling Rethymnon: Venetiaans & Ottomaans labyrint

Rethymnon is een van de belangrijkste steden op de noordkust van Kreta. Dit is een sterk ontwikkeld gebied met veel grote hotels en andere toeristische voorzieningen, maar toch valt er in en rond de stad veel interessants te beleven. Ondanks de resem hotels blijft Rethymnon een van de mooiste grote steden van Kreta.

In de karaktervolle oude stad wandel je door een labyrint van Venetiaanse en Ottomaanse huizen, die je kan herkennen aan de minaretten. Er is een breed zandstrand en een met palmen omzoomde promenade, vanwaar je uitkijkt op de resten van een Venetiaans fort.

Onze stadswandeling begint bij de toegangspoort Porta Guora, nadien wandel je door de smalle straatjes met talloze winkeltjes en cafeetjes. Je brengt een bezoekje aan het Archeologisch Museum van Rethymnon en Volksmuseum van de stad. In het pittoreske centrum kom je nog langs de Venetiaanse Rimondi-fontein met Korinthische zuilen en de gezellig haven. De wandeling eindigt bij het Fort van Rethymnon.

VERBLIJFTIP: Palazzino Di Corina ligt in een rustige straat in het hart van de oude binnenstad van Rethymno. Dit charmante hotel biedt kamers met antieke meubels en bubbelbaden, een mooie ontbijtzaal waar een volledig Engels ontbijt geserveerd wordt en een gezellige binnenplaats met een buitenzwembad. Meer info en boeken.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kreta

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 12 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 17 juni 2023 - Els Roelof

Prachtig stadje met zoveel te ontdekken en mooie straatjes pleintjes Waardoor je ineens niet meer zou weten waar je bent Dan is iets degelijks uitgestippeld wel superhandig Zeer goed dus

Gratis reisgids Kreta downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?