Premium

Wandeling door Chania: Verken de oude stad & Venetiaans fort Firkas

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling door Chania: Verken de oude stad & Venetiaans fort Firkas

  • Startpunt: San Salvatore Bastion, Pireos 73
  • Eindpunt: Vuurtoren van Chania
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het schilderachtige Chania is de ideale plek om volledig te voet te ontdekken. Je zal ongetwijfeld verliefd worden op dit stadje. Dwaal door de gezellige steegjes, tussen huisjes in alle kleuren van de regenboog, van het ene gezellige cafétje naar een ander koffiehuisje met kleurrijke tafelkleden... je hoort het al, Chania is erg charmant. Met onze stadswandeling kom je alvast langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van deze oude stad.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling langs de Venetiaanse haven, fort en oude stad van Chania

Onze stadswandeling door Chania begint bij de Bastion di San Salvator, op de noordwestelijke hoek van de Venetiaanse muren. Hier kan je de byzantijnse en postbyzantijnse Collectie van Chania bezichtigen. Nadien wandel je verder naar het Venetiaans fort Firkas, een van de meest indrukwekkende Venetiaanse vestingwerken op Kreta. Vanaf hier verken je het westelijke deel van de oude stad Chania. Je wandelt dan rond in de wijk Topanas, die tijdens de Ottomaanse periode de christelijke wijk was. Een fotogenieke plek hier, zijn de romantische trappen!

Verder kom je tijdens deze wandeling ook nog langs de oude Venetiaanse haven waar je kan genieten van een hapje en drankje, de kleine maar uitstekend bewaarde moskee Küçük Hasan en verschillende musea en kerken als de Maagd Mariakerk. De wandeling eindigt uiteindelijk bij de vuurtoren van Chania waar je prachtig zicht hebt op de stad. De ideale afsluiter, vooral bij zonsondergang.

VERBLIJFTIP: Hotel Off bevindt zich in de wijk Topanas van Chania en is gevestigd in een Venetiaans, 13-eeuws gebouw. Het hotel biedt elegant ingerichte accommodatie en op de gezellige binnenplaats geniet je iedere ochtend van een uitgebreid ontbijt met lokale lekkernijen. Meer info en boeken.

Kreta rondreis

Gratis reisgids Kreta downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kreta

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 12 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 9 augustus 2023 - Henk Houwen

Interessante info om over enkele weken ter plaatse te gebruiken ! Het belooft veel moois !

Gratis reisgids Kreta downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?