Rondreis Franse Alpen (2 weken): Complete route langs de mooiste plekjes

Koop de volledige reisgids voor € 10

Rondreis Franse Alpen (2 weken): Complete route langs de mooiste plekjes

31 januari 2023 in Frankrijk1 reactie

Op rondreis door de Franse Alpen? Gebruik onze uitgestippelde rondreis met reisschema

De Franse Alpen zijn niet alleen een geweldig wintersportgebied dat in de donkere maanden geheel wit kleurt, maar ook een prachtig kleurrijk gebied vol groene bossen, felblauwe meren en andere indrukwekkende landschappen in de zomer. Met onze rondreis kom je langs de idyllische dorpjes, ga je wandelen of fietsen door prachtige natuurgebieden en geniet je van vergezichten op de pittoreske hoge bergtoppen.

Van plan om een rondreis te maken door de Franse Alpen? Dan is deze reisroute een ideale leidraad voor je trip. Koop onze reisgids Franse Alpen en beleef een onvergetelijke vakantie.

Inhoud artikel

Kaartje rondreis door de Franse Alpen

Dag 1: Annecy

Je rondreis begint in het charmante Annecy en het gelijknamige meer

Annecy is de grootste stad van het departement Haute-Savoie en heeft als bijnaam 'Parel van de Franse Alpen'. Niet verwonderlijk, want de stad is niet alleen schilderachtig gelegen tussen de bergtoppen aan de het meer van Annecy, maar kan ook uitpakken met interessante, historische bezienswaardigheden. Het pittoreske oude stadscentrum met zijn geplaveide straatjes, kronkelende grachten en pastelkleurige huizen zal je zeker niet teleurstellen.

Wil je graag deze stad zo goed mogelijk verkennen? Download onze stadswandeling door het centrum van Annecy en geniet ten volle van je verblijf!

Dag 2: Massif des Bauges en het meer van Annecy

Afstand: 85 km

We stellen je voor om vandaag vanuit Annecy een rondrit te maken om de bezienswaardigheden ten zuiden van de stad te verkennen. Eerst gidsen we je nog langs dé hoogtepunten van het Massif des Bauges en het meer van Annecy. Nadien bezoek je ook nog enkele pittoreske dorpjes in de buurt van het meer.

Massif des Bauges

Tussen Annecy en Chambéry ligt het Massif des Bauges, een uitgestrekt gebied vol glooiende weides en indrukwekkende bergen. Het regionaal park Massif des Bauges is een minder bekend gebied aan de westkant van de Franse Alpen maar dit wandel- en fietsparadijs verdient zeker je aandacht.

Enkele dorpjes in de buurt die je niet mag missen tijdens je rondreis

  • Duingt met twee pittoreske kastelen en een aantal huizen in Savoyaardse stijl uit de 17e en 18e eeuw.
  • De schilderachtige ligging van Talloires aan de oever van het meer, de middeleeuwse architectuur en het charmante karakter van de stad lokken jaarlijks heel wat bezoekers.
  • Veyrier-du-Lac is een van de favoriete dorpjes aan de zonnige kant van het meer, beter bekend als de Rive Plein Soleil. Ook hier word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de bergen en het meer.

Het meer van Annecy is ongetwijfeld een van de bekendste meren in Frankrijk. Ieder jaar komen heel wat toeristen en lokale bevolking om aan het meer te genieten. Het meer is ontstaan door het smeltende gletsjer water uit de Franse Alpen en is sindsdien uitgegroeid tot het op twee na grootste meer in Frankrijk. Benieuwd naar wat je hier allemaal kan zien en doen? Bekijk ons blogartikel met dé mooiste dorpjes en leukste activiteiten op en rondom het meer van Annecy.

Dag 3: Annecy naar La Roche-sur-Foron

Afstand: 125 km

Vandaag vertrek je vanuit Annecy naar La Roche-sur-Foron, een mooie stopplek op je reis. Je rijdt noordwaarts naar de oevers van het Meer van Genève (Lac Léman). De eerste halte op de planning is Gorge du Fier, een van de indrukwekkendste natuurwonderen van de Alpen. Hier zie je gigantische stapels rotsblokken in verschillende vormen en rotswanden die hoog boven je uittorenen. Je kan via een wandelpad langs de kloof al dat dramatische natuurgeweld van dichtbij bewonderen.

Nadien staat het Lac de la Balme-de-Sillingy, het kasteel van Clermont en het gezellige stadje Frangy op de planning. Frangy staat vooral bekend om zijn architectuur, wijnen en gastronomie, maar je kan hier ook talrijke wandelpaden volgen waarlangs je de omgeving van het stadje kan verkennen!

Je bent nu toch in de omgeving van het Zwitserse stadje Genève dus je kan even goed even de grens oversteken en dit stadje bezoeken. In Genève valt er namelijk veel te zien en te beleven. De historische kern van Genève is een verrukkelijk doolhof van oude straatjes en rustige pleinen die omzoomd worden door middeleeuwse gebouwen met prachtige gevels. Er zijn veel opmerkelijke bezienswaardigheden in dit gebied, maar het leukst is om gewoon rond te dwalen en de cultuur en de sfeer van deze bijzondere stad op te snuiven.

Met onze stadswandeling door het centrum van Genève kom je alvast langs dé top bezienswaardigheden in de stad!

Dag 4: La Roche-sur-Foron naar Évian

Afstand: 65 km

Vandaag reis je vanuit La Roche-sur-Foron noordwaarts en verken je de zuidelijke oevers van het Lac Léman (Meer van Genève). Lac Léman of het Meer van Genève is een diep meer aan de voet van de Franse Alpen dat de grens vormt tussen Zwitserland en Frankrijk. Het is een van de grootste meren van West-Europa en de pittoreske oevers van het meer en de prachtige dorpjes errond lokken al eeuwenlang kijklustigen.

Vandaag breng je de hele dag naast of zelfs op het water door terwijl je reist langs drie van de mooiste stadjes langs de Franse kant van het meer. Je begint in Yvoire en eindigt in Évian-les-Bains, beter bekend als Évian.

  • Yvoire: Dit middeleeuwse juweeltje aan de oevers van het meer staat bekend om zijn historische en culturele schatten en om zijn schilderachtige ligging. Dit stadje is geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Als je wandelt langs de tuinen, de oever van het meer en door de historische straatjes, zal je ongetwijfeld meteen begrijpen waarom.
  • Thonon-les-Bains is de historische hoofdstad van de Chablais en staat bekend als een kuuroord. Bezoek er een van de kastelen of de heuveltop waar tuinen liggen die een prachtig uitzicht bieden op het meer. Je bereikt deze mooie plek via een kabelbaan.
  • Évian-les-Bains ken je waarschijnlijk beter als de bron van het populaire mineraalwatermerk dat over de hele wereld wordt verkocht. Maar deze kuuroord-badplaats is meer dan dat. Het charmante, luxueuze kuuroord, dat hier in de 19e eeuw is ontstaan, is een heerlijke plek om wat tijd door te brengen. In het oude stadscentrum loop je ook tal tussen de karaktervolle middeleeuwse straatjes en kan je een kabelbaanritje maken.

Wil jij ook graag de schoonheid ontdekken van de Franse Alpen? Koop onze reisgids Franse Alpen met dé mooiste dorpjes en bezienswaardigheden.

Dag 5: Évian naar Abondance

Afstand: 68 km

Vandaag laat je de oevers van Lac Léman achter je en trek je de bergen in. We stellen voor dat je deze dag van je avontuur eindigt in het charmante bergdorp Abondance. Enkele hoogtepunten die je tegenkomt vooraleer je in Abondance toekomt:

  • De Col du Grand Taillet, de noordelijkste pas in de Haute-Savoie en je eerste kennismaking met de adembenemende wegen waarover je tijdens een groot deel van dit avontuur in de Franse Alpen zal rijden. Boven La Forclaz leidt de panoramische weg naar een uitkijkpunt met adembenemende vergezichten over de Zwitserse Alpen en het Meer van Genève.
  • Belvédère de Tréchauffé, een van de twintig geosites van het Global Geopark van Chablais van UNESCO. Een oriëntatietafel begeleidt er je blik en panelen helpen je de geschiedenis van de landschappen voor je ogen te ontcijferen.
  • Col du Corbier om nog meer spectaculaire berglandschappen in je op te nemen op weg naar Abondance.

Abondance is een klein, rustig bergdorpje met een aantal gezellige restaurants en bars en winkels, hotels en een levendige zondagochtendmarkt. Naast het dorp ligt een klein skigebied, l'Essert, dat ook bij zomergasten populair is vanwege de vele wandelpaden. Je kan hier dus het hele jaar door van de natuur en de vergezichten genieten. Het stadje dankt vooral haar naam aan de kaas die in de omgeving wordt gemaakt. Proef er zeker eens van tijdens je bezoek aan dit dorpje!

Dag 6: Abondance naar Avoriaz

Afstand: 40 km

Vandaag ga je verder met je ontdekkingstocht dwars door het Franse Alpengebied. Je reist van Abondance naar een ander populair skigebied, Avoriaz. Eerst rijd je terug over de Col du Corbier. Je eerste halte is het dorpje Saint-Jean-d'Aulps dat ontstaan is rondom de abdij van Aulps.

Nadien stop je ook nog even bij het prachtige Lac de Montriond aan de voet van torenhoge kliffen en de Cascade d'Ardent net voorbij het meer. Ook bezoek je nog het bergdorpje Les Lindarets dat beter bekend staat als het 'Geitendorp'. Hier lopen de geiten in de zomermaanden vrij rond en hebben altijd honger!

Vooraleer je naar Avoriaz rijdt, passeer je eerst nog langs de Cascade des Brochaux. Een magische plek die regelrecht uit een sprookje lijkt te komen. Je kan ook de stoeltjeslift van Les Lindarets nemen naar de top van de berg die uitkijkt over Avoriaz en van daaruit een wandeling van ongeveer een uur maken naar dit kleine natuurwondertje!

Tot slot daal je af naar Avoriaz

Dit beroemde skistadje vormt het hart van het skigebied Porte du Soleil. Het is idyllisch gelegen tussen dramatische kliffen en je hebt er uitzicht op het naburige resortstadje Morzine (dat morgen op de planning staat). Avoriaz werd speciaal gebouwd als een skioord, maar in tegenstelling tot veel andere smakeloze betonnen stadjes die ontstonden in de jaren 1960 en 1970, vind je in Avoriaz met hout beklede huizen en chalets die harmonieus opgaan in hun omgeving.

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk het volledige aanbod hotels en chalets in Avoriaz.

Dag 7: Avproaz naar Sixt-Fer-à-Cheval

Afstand: 51 km

Vandaag verken je enkele van de beroemdste badplaatsen en natuurlijke attracties van de Franse Alpen. Eerst daal je af naar Morzine. Morzine is opnieuw een skiresort van wereldklasse binnen het skigebied Portes du Soleil. Daarnaast voelt deze voormalige Franse mijnstad net iets meer aan als een echte stad dan de naburige skistadjes. Het stadje heeft zijn traditionele Franse charme weten te behouden. Je wandelt tussen de typische houten chalets langs de oevers van de rivier de Dranse.

Vervolgens kom je ook nog langs Samoëns dat zich onderscheidt als een van de mooiste steden van Frankrijk. Je sluit de dag af in Sixt-Fer-à-Cheval dat vooral bekend staat om zijn natuurlijke amfitheater Cirque du Fer-à-Cheval.

Dag 8: Sixt-Fer-à-Cheval naar Sallanches

Afstand: 67 km

Vandaag rijd je van Sixt-Fer-à-Cheval naar Sallanches en onderweg bezoek je nog een paar heel erg leuke bezienswaardigheden. Allereerst ga je terug naar het westen om Cluses te bezoeken. Cluses is een bloeiende centrumstad te midden van een werkelijk adembenemend landschap.

Sallanches ligt aan de rivier de Sallanches en biedt indrukwekkende uitzichten op de Mont Blanc. Deze mooie, kleine stad telt twee opmerkelijke historische monumenten: de brug van Saint-Martin en de collegiale kerk van Saint-Jacques. De brug werd is de beste plek om van het uitzicht op de beboste oevers en de achterliggende bergen te genieten.

Graag een daguitstap maken tijdens je rondreis door de Franse Alpen? Bekijk het volledige aanbod excursies en tours in de Franse Alpen.

Dag 9: Sallanches naar Chamonix

Afstand: 34 km

Vandaag reis je van Sallanches naar het oosten en kom je langzaam dichter bij een van de beroemdste resorts van de Franse Alpen: Chamonix. We raden je aan om eerst het Plateau d'Assy te bezoeken in de uitlopers van de Mont Blanc. Om nadien de Cascade du Coeur, een prachtige waterval aan de rand van het gehuchtje Chedde en het rustige doprje Servoz te bezoeken.

Tot slot reis je oostwaarts naar Chamonix

Dit is je uitvalsbasis voor de komende dagen terwijl je de regio rondom de beroemde Mont Blanc verkent. Charmonix is een van de beroemdste en oudste skigebieden van Frankrijk. Het is het hele jaar door zeer populair bij skiërs, wandelaars en iedereen die tussen de ontzagwekkende bergen in de buurt wil vertoeven.

We stellen voor dat je de komende dagen hier overnacht en geniet van alles wat deze streek in de Haute-Savoie te bieden heeft. Hieronder vind je een aantal suggesties voor bezienswaardigheden die je makkelijk kan bereiken vanuit Chamonix, maar je kan ook een bezoek brengen aan de toeristische dienst om meer te weten te komen over andere leuke plekjes in de omgeving.

Dag 10-11: Het Mont-Blanc massief

Afstand: 67 km

Er valt zoveel te zien en te beleven rond Chamonix en de Mont Blanc dat het onmogelijk is om alles in een paar dagen te bezoeken. Maar door hier twee dagen door te brengen, kan je wel de indrukwekkendste plekjes en de mooiste landschappen bewonderen. Je zal hier in elk geval veel tijd hebben om te genieten van de frisse berglucht.

Volgende plekjes moet je zeker zien tijdens je bezoek:

  • Flégère vanwaar je een mooi zich hebt op de vallei van Chamonix en de Mont Blanc. Het is het vertrekpunt van veel bekende klassieke wandeltochten in de zomer en je kan er natuurlijk skiën met een prachtig uitzicht in de wintermaanden. Je bereikt Flégère met de kabelbaan vanuit het dorp Les Praz. Als je nog hogerop wil, brengt een stoeltjeslift je naar de Index op een hoogte van 2595 meter.
  • Bezoek het alpenmeer Lac Blanc, een van de mooiste meren van Frankrijk. Het staat bekend om zijn unieke panoramische uitzichten over het Mont Blancmassief.
  • Het zonnige skigebied rondom de Col de Balme, gelegen op de Zwitsers-Franse grens. Het hoogste punt hier is de top van de Col de Balme, op 2286 meter hoogte. De Autannes-stoeltjeslift brengt je naar een hoogte van 2185 meter. In de zomer vind je hier enkele van de mooiste wandelpaden, en dat zowel voor ervaren als minder ervaren wandelaars.
  • Een andere opwindende bestemming die een bezoekje waard is wanneer je in Chamonix verblijft, is de beroemde tandradbaan die bezoekers naar Montenvers brengt. Vanaf daar kan je genieten van een prachtig uitzicht op de gletsjer Mer de Glace, de Drus en de Grands Jorasses.
  • Een hoogtepunt van elk bezoek aan de regio rond de Mont Blanc is ongetwijfeld een ritje in het hooggebergte met de kabelbaan van Aiguille du Midi. Deze beroemde bergtop beschikt over uitkijkplatforms met een panoramisch uitzicht over de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Een lift brengt je naar het hoogste platform, vanwaar je kan genieten van het ononderbroken uitzicht op de Mont Blanc.

Natuurlijk zijn er, zoals gezegd, nog veel meer dingen te zien en te doen in de omgeving van Chamonix, maar de bovenstaande opties zijn de spectaculairste plekken in de regio. Het zijn – letterlijke – hoogtepunten die je niet mag missen wanneer je in dit deel van Frankrijk bent.

Dag 12: Chamonix naar Saint-Jean-de-Sixt

Afstand: 104 km

Vandaag stellen we voor om een klein stukje terug te rijden naar het westen, eerst naar Saint-Gervais-les-Bains en vervolgens naar Saint-Jean-de-Sixt. We raden je ook aan om het beroemde treintje te nemen van Saint-Gervais-les-Bains naar de voet van de Mont Blanc, of je nu van plan bent om die formidabele top te beklimmen of niet.

Saint-Gervais-les-Bains staat vooral bekend om de vele toeristische infrastructuur die er te vinden is en biedt een perfect uitgangspunt voor wintersporters en wandelaars. In Saint-Gervais kan je ook terecht in de 19de-eeuwse thermale baden na een lange wandeling of een dagje in de sneeuw, waarbij je kan genieten van het uitzicht op de Mont Blanc. Of maak een mooie tocht naar het Nid d’Aigle, het hoogstgelegen treinstation van Frankrijk.

De Mont Blanc, de hoogste berg van de Alpen en West-Europa

De top van de Mont Blanc ligt op een hoogte van maar liefst 4808 meter boven de zeespiegel. Alleen ervaren bergbeklimmers kunnen de top van deze formidabele piek bereiken. Duizenden wagen zich jaarlijks aan de klim. Maar zelfs als je niet van plan bent om de beklimming te maken, moet je zeker overwegen de Mont Blanc te benaderen met de Tramway du Mont Blanc. Deze tram, de hoogste tandradbaan van Frankrijk, neemt je mee op een schitterende tocht naar de voet van de Mont Blanc.

Ontdek hieronder de leukste excursies en tours voor de Mont Blanc

Vervolgens staan volgende dorpjes ook nog op je planning:

  • Megève, een ander bekend skioord. Het was het eerste kunstmatig gebouwde skiresort in de Alpen. Oorspronkelijk was het een populaire toeristische bestemming bij de Franse aristocratie en het is nog steeds een van de meest bekende en high-end skigebieden ter wereld.
  • Vandaaruit rijd je over de bergpas van de Col des Aravis naar de stad La Clusaz. Deze pas was al maar liefst 41 keer een strijdveld in de Tour de France en is weinig verbazend erg populair bij wielrenners.
  • Het gezinsvriendelijke skigebied La Clusaz is een charmant Savoyaards dorp waar je nog veel typische chalets ziet en de lokale tradities uitstekend in leven zijn gehouden. Of je nu een skiër bent of niet, of in de zomer of de winter komt, er valt hier altijd wel iets te zien of te beleven.

Je eindigt de dag in Saint-Jean-de-Sixt. Dit idyllische Savoyaards bergdorpje herbergt heel wat historische en culturele erfgoedschatten. De stad is beroemd om zijn kazen, waaronder Reblochon, en je moet hier dan ook zeker die kaas en andere lokale gerechten proeven. In het hele dorp en de omgeving zijn veel prachtige houten chalets van groot architecturaal belang te bewonderen. Ook de centrale kerk is zeker een bezoekje waard.

Nog op zoek naar een verblijf in dit bergdorpje? Bekijk het volledige aanbod hotels en chalets in Saint-Jean-de-Sixt en omgeving.

Dag 13: Saint-Jean-de-Sixt naar Val Thorens

Afstand: 119 km

Vandaag stellen we je voor om vanuit Saint-Jean-de-Sixt zuidwaarts de Savoie in te trekken om de dag af te sluiten in het beroemde skigebied Les Trois Vallées. Maar eerst kom je nog langs volgende hoogtepunten op je route naar het skigebied.

  • Thônes, de "hoofdstad" van de plaatselijke Reblochon- en Chevrotin-kazen. Dit charmante stadje ligt op een idyllische plek tussen de bergen verstopt. Het is langzaamaan gegroeid rond de centrale klokkentoren en heeft zijn historische karakter en eeuwenoude tradities weten te behouden.
  • Het schilderachtige dorpje Manigod dat kan uitpakken met een klein familieskigebied. Ideaal voor de beginnende skiërs.
  • De volgende halte is Albertville, waar ooit de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Je komt er meer over te weten in het plaatselijke museum, dat de geschiedenis van dit sportevenement vertelt.
  • Conflans, een uitzonderlijk pittoresk dorpje dat je zeker niet mag missen. Op het centrale plein vind je veel boetiekjes en cafés, de uitgelezen plek om te stoppen voor een hapje dus!
  • Vervolgens raden we je aan naar het zuiden te reizen en je een weg te banen naar het nationaal park Vanoise. Dat nationaal park beschermt het gebied van de Franse Alpen dat bekend staat als het Vanoisemassief. Het park werd in 1963 opgericht en was het eerste nationaal park in Frankrijk.

Les Trois Vallées, een populair skigebied in Frankrijk

En dat niet voor niets, want het is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Je hebt hier slechts één skipas nodig om de pistes in alle onderling verbonden valleien te kunnen uitproberen en dat heeft Les Trois Vallées tot een van de populairste skigebieden in de Alpen gebombardeerd. Het ene gerenommeerde skigebied ligt hier naast het andere:

  • Val Thorens is misschien wel het bekendste skioord. Het stadje ligt in de Belleville-vallei. Er is nu eigenlijk ook een vierde vallei in het skigebied opgenomen, je zou dus eigenlijk van Les Quatre Vallées kunnen spreken.
  • Naast de Belleville-vallei ligt de even mooie Allues-vallei. Daar bevindt zich een ander bekend skigebied: Méribel. De drie dorpen die samen het skigebied vormen, gaan met hun charmante chalets en mooie huizen met houten gevels perfect op in het landschap. Van skiën in de winter tot wandelen in de zomermaanden, ook dit deel van Les Trois Vallées heeft veel te bieden.
  • Courchevel is de meest westelijke wintersportplaats in de drie valleien en bestaat uit een aantal satellietdorpjes die samen een geheel vormen. In Rusland wordt de naam Courchevel geassocieerd met de superrijken. Onder enthousiaste skiërs is Courchevel ook bekend om zijn couloirs, die tot de moeilijkste zwarte pistes ter wereld worden gerekend. Natuurlijk kan je ook vanuit Courchevel prachtige zomerse wandeltochten maken.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf in Les Trois Vallées? Bekijk het volledige aanbod hotels, chalets en vakantiehuizen in Les Trois Vallées.

Dag 14: Val Thorens naar Val d'Isère

Afstand: 146 km

De rondreis loopt bijna op zijn einde. We stellen voor dat je vandaag Les Trois Vallées blijft verkennen voordat je afzakt naar Val-d'Isère. Door een omweg te maken door de valleien Allues en Saint-Bon kan je nog meer prachtige landschappen in het nationaal park Vanoise bewonderen, ook al heb je niet veel tijd om te wandelen.

Adembenemende alpenlandschap naar Val d'Isère

Val d’Isère is natuurlijk een van de populairste en beroemdste skigebieden van de Franse Alpen. Dit skigebied maakt deel uit van het skigebied Espace Killy en is verbonden met het nabijgelegen Tignes. Je kan hier genieten van meer dan 300 kilometer aan skipistes. Val d'Isère is ook beroemd om enkele van de beste lift-toegankelijke off-piste skimogelijkheden. Natuurlijk kan je in de zomermaanden heel wat avontuurlijke wandeltochten maken in de omliggende bergen.

Mis niets tijdens je vakantie in de Franse Alpen en download je gratis preview reisgids Franse Alpen.

Dag 15: Val d'Isère naar Chambéry

Afstand: 188 km

Voor je voorlaatste dag staat er een flinke autorit richting Chambéry op het programma, maar geen zorgen want onderweg strek je de beentjes in een paar interessante dorpjes en geniet je van prachtige uitzichten. Je eerste halte is in Bonneval-sur-Arc, een authentiek Savoyaards dorp. Dit stadje is een charmante verzameling van oude stenen huizen met leien daken en houten balkons.

Rijd verder in zuidwestelijke richting om Modane te bereiken. In Modane liggen een aantal interessante bezienswaardigheden op je te wachten. En ook in Saint-Jean-de-Maurienne liggen een aantal bijzondere bezienswaardigheden en attracties, waaronder, misschien wel het meest in het oog springend, de kathedraal van Saint-Jean-Baptiste.

Eindig de dag in het historische Chambèry, de belangrijkste stad en hoofdstad van de Savoie

Neem zeker even de tijd om te ontdekken wat Chambéry allemaal te bieden heeft. De belangrijkste bezienswaardigheid is de vesting, die in het begin van de 14e eeuw werd omgebouwd tot een kasteelresidentie. In 1860, na de annexatie van de Savoye door Frankrijk, werd het bouwwerk nog verder aangepast. Het kasteel is tegenwoordig open voor rondleidingen en er worden concerten georganiseerd.

Dag 16: Chambéry naar Annecy

Afstand: 58 km

De laatste dag van je rondreis is jammer genoeg aangebroken. Vandaag reis je van Chambéry via Aix-les-Bains en Alby-sur-Chéran terug naar het pittoreske Annecy. Als je vanuit Chambéry naar het noorden rijdt, kom je in het charmante kuuroord Aix-les-Bains. De thermale baden van deze kuurstad worden al geprezen sinds de Romeinse tijd en hoewel het hart van de stad grotendeels werd herbouwd na een brand in de 18e eeuw, staan er nog een aantal opmerkelijke oudere gebouwen overeind.

Alby-sur-Chéran is een mooie middeleeuwse stad die zich vastklampt aan torenhoge rotswanden die in de bergen zijn uitgesleten door de rivier de Chéran. Het is dé poort tot het Massif Prepont des Bauges en ligt aan de voet van de 1710 meter hoge berg Semnoz. Alby-sur-Chéran werd in de middeleeuwen een belangrijk bestuurlijk centrum en telt dan ook een verbazingwekkend aantal kastelen en versterkte huizen.

Je sluit je 16-daagse rondreis uiteindelijk af in Annecy. Ben je nog op zoek naar een verblijf? We raden je aan om te verblijven in het Hôtel du Palais de l'Isle. Het driesterrenhotel biedt modern ingerichte kamers met uitzicht op de grachten, het kasteel of de stad. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en na je wandeling in het centrum van Annecy kan je ontspannen met een drankje in de bar. Meer info en boeken.

Mis niets tijdens je verblijf in De Franse Alpen met onze reisgids

Wil je niets missen tijdens je vakantie in de Franse Alpen? Dan hebben we goed nieuws, want wij deden al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Franse Alpen met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Franse Alpen.

Franse Alpen

Gratis reisgids Franse Alpen downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 9 december 2021 - Ronno

Heel mooie reisgids. En de website mag er ook wezen!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?