Stadswandeling Annecy: verken de parel van de Franse Alpen

Koop de volledige reisgids voor € 10

Stadswandeling Annecy: verken de parel van de Franse Alpen

 • Startpunt: Pont des Amours
 • Eindpunt: Pont des Amours
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 1,6 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Annecy is de grootste stad van het departement Haute-Savoie en heeft als bijnaam 'Parel van de Franse Alpen'. Niet verwonderlijk, want de stad is niet alleen schilderachtig gelegen tussen de bergtoppen aan de noordkant van het meer van Annecy, maar kan ook uitpakken met interessante, historische bezienswaardigheden. Het pittoreske oude stadscentrum met zijn geplaveide straatjes, kronkelende grachten en pastelkleurige huizen zal je zeker niet teleurstellen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Annecy door het pittoreske oude stadscentrum

Met deze wandeling (1,6 km) ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van Annecy. We zullen je ook een aantal bijzondere plekjes in de buurt aanraden die je makkelijk te voet, met de fiets of met het openbaar kan bezoeken. Heb je meer tijd? Dan kan je nog enkele toffe dagtochten en excursies in de omgeving van Annecy maken.

 • Je stadswandeling begint bij de romantische brug Pont des Amours. De perfecte plaats om kennis te maken met deze stad.
 • Nadien loop je door naar de Tuinen van Europa en breng je een bezoekje aan de katholieke kerk van Saint-François-de-Sales aan het water.
 • Even verderop bewonder je de gotische rooms-katholieke kerk van Saint-Maurice en wandel je noordwaarts door het hart van de oude binnenstad van Annecy langs de Rue Notre Dame, zo kom je bij de kathedraal van Saint-Pierre.
 • Nadien steek je de Passage de l'Ile over en neem je de tijd om Le Palais de l'Île te verkennen. Dit schilderachtige middeleeuwse kasteel (en ooit gevangenis) torent uit boven het kanaal van Thiou en herbergt een interessant kunst- en geschiedenismuseum. De oudste delen van het bouwwerk dateren uit de 12e eeuw.

Eenmaal je deze wandeling hebt afgerond, heb je een uitstekend idee van wat Annecy allemaal te bieden heeft. We raden je echter aan om daarna nog af te dalen naar de Porte Perrière om daar rond te slenteren in de smalle straatjes langs het kanaal. Zo kan je op je eigen tempo enkele verborgen hoekjes en straatjes ontdekken van deze karaktervolle stad.

TIP OVERNACHTEN: Op zoek naar een verblijf in Annecy? Bekijk het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Annecy.

Franse Alpen

Gratis stadswandeling Annecy downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Franse Alpen

Ontdek de Franse Alpen via een volledig uitgewerkte rondreis van 16 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. 2 stadswandelingen, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 19 juni 2024 - h.schmitz

goede uitleg. Miste wel de dagen van de markt.

- 22 augustus 2023 - joelle

top!!een echte aanrader voor een prachtige vakantiebelevenis!

- 4 juni 2023 - Ronan Deneir

Annecy is echt de moeite om eens te bezoeken. Ben er vorige week geweest, aangenaam wandelen en knusse winkeltjes

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?